1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Ντεμπούτο για τον Jimmy

Ντεμπούτο για τον Jimmy Stein.

 ΟJimmy Stein

Ο Jimmy Stein ήταν ένας Σκοτσέζος επιθετικός, εξτρέμ, που γεννήθηκε το 1904 και μεταγράφηκε το 1928 στην Everton από την Dunfermline.

Με αυτήν έκανε μια σπουδαία χρονιά 2 χρόνια νωρίτερα, βοηθώντας την να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Παρέμεινε 8 χρόνια στην ομάδα, και ήταν μέλος της ομάδας που κατάφερε να κερδίσει διαδοχικά τον τίτλο στη δεύτερη κατηγορία το ’31, το πρωτάθλημα το ’32 και το κύπελλο το ’33! Σε όλα αυτά τα χρόνια είχε 215 συμμετοχές με 65 γκολ. Ενδεχομένως να είχε πετύχει και περισσότερα, όμως η δουλειά του ήταν, κυρίως, να σερβίρει γκολ στον Dixie Dean, με τις σέντρες του.

1 όμως από τα γκολ που πέτυχε στην καριέρα του με την Everton έμεινε στην ιστορία, αυτό στον τελικό του κυπέλλου του 1933, εναντίον της Manchester City, όταν άνοιξε το σκορ, και πέτυχε το πρώτο γκολ της Everton στο Wembley, σε μια ημέρα που η Everton έγραφε ούτως ή άλλως ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, για άλλη μια φορά, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που οι παίκτες της φόρεσαν φανέλες από το 1 ως το 11.

Έτσι, ο Jimmy Stein έγινε το πρώτο 11άρι στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Το 1936 έφυγε για τη Burnley και το ’38 πήγε στην New Brighton, πάντα κοντά στο Liverpool, ώστε να τελειώσει εκεί την καριέρα του το 1940.

Το video του ιστορικού τελικού του ’33:

αφησε ενα σχολιο