1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Kenright: Σε αναζήτηση αθλητικού

Kenright: Σε αναζήτηση αθλητικού διευθυντή

Η Έβερτον, στα πλαίσια αλλαγής της δομής του όλου project της ομάδας, βρίσκεται σε αναζήτηση αθλητικού διευθυντή.

Η αλλαγή, από τον παραδοσιακό τρόπο, οπού υπάρχει ένας manager με αρμοδιότητες σε όλους τους τομείς, είναι μέρος του πλάνου της διοικήσεως και ένα από τα “θέλω” του Farhad Moshiri για τη νέα Έβερτον. Η έλευση του Ronald Koeman, με τον αδερφό του Erwin σαν βοηθό και του Jan Kluitenberg σαν fitness coach ήταν το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και ο Bill Kenright μίλησε στον τύπο για την αναζήτηση ένος προσώπου για την θέση του αθλητικού διευθυντή:

“Είναι κάτι στο οποίο δεν είμαι συνηθισμένος και δεν γνώριζα πολλά για τις αρμοδιότητες ενός αθλητικού διευθυντή. Μελετώντας όμως τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, διάφορα μοντέλα δομής της διοικήσεως και το τι ακριβώς είναι αυτός ο ρόλος, συμπεραίνω πως αν γίνει η σωστή επιλογή θα δώσει πολλά πράγματα στο club μας”.

Κάποια ονόματα που ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό για την θέση είναι αυτά του Max Huiberts της Αλκμάαρ, του Marc Overmars του Άγιαξ και του Μοnchi της Σεβίλλης.

Στο περιθώριο της κουβέντας ο Kenright μίλησε και για τους Koeman και Moshiri:

“Ο Ronald είναι πραγματιστής. Μιλάει λογικά και όταν πρωτοσυναντηθήκαμε ήταν αυτός που έκανε τις ερωτήσεις. Αυτό μου άρεσε. Ήθελε να μάθει για τους παίκτες, το προσωπικό της ομάδας και για το τι θέλουμε να πετύχουμε. Ο Farhad απλά είπε θα σας υποστηρίξω. Έχει όραμα για την ομάδα και σ αυτό περιλαμβάνεται νέο γήπεδο και Champions League. Δεν είναι της νοοτροπίας Abramovich αλλά βλέπει την Έβερτον σαν μιά πρόκληση. Έγω γνωρίζω την Έβερτον, αυτός γνώριζει το τι γίνεται στα ποδοσφαιρικά πράγματα σ΄όλο τον πλανήτη. Ρώτηστε τον για τον Yarmolenko τον γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Είναι άνθρωπος που ασχολείται πολύ με το ποδόσφαιρο και έχει βρει αυτό που ήθελε στην Έβερτον.”

αφησε ενα σχολιο