O καλός, ο κακός και ο άσχημος (35ηΑγωνιστική)
Κανονικά θα έπρεπε όλοι να είμαστε χαρούμενοι. Η ομάδα έχει σωθεί από Ιανουάριο, έχουμε καινούργιο πρόεδρο με καλό πορτοφόλι, το καινούργιο γήπεδο που θα φέρει απίστευτα περισσότερα έσοδα οπότε γιατί να γκρινιάζουμε???? Πολύ κακό αποτέλεσμα, μέχρι το 30′ δεν περνούσε το κέντρο η υποβιβασμένη Ipswich Town, βάλαμε δύο όμορφα γκολ με Beto ωραία κεφαλιά και πολύ ωραίο σουτ του McNeil. Από εκεί και μετά μια άλλη Εβερτον, μείωσε με ένα γκολ από αυτά που βλέπεις μια φορά μέσα στην χρονιά η φιλοξενούμενη ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο καθώς οδηγούσα και μπήκα στο Βέλγιο χάθηκε το ιντερνετ και είδα από το 55′ και μετά. Δεν ξέρω αν στα πρώτα 10 λεπτά έχασα κάτι, αλλά με κάλυψαν πιστεύω τα υπόλοιπα 35 που είδα μια Έβερτον κάτω του Μετρίου, έφτασα στο σημείο να γαμω σταυρίζω επειδή ήρθε το Ιντερνετ στο κινητό. Δεν συγκράτησα κάποια φάση από την ομάδα μας. Ούτε η Ipswich είχε κάποιες φάσεις αν εξαιρέσεις το γκολ που πέτυχε και ισοφάρισε, ένα γκολ που ο Moyes το χρέωσε στον Mykolenko και όχι στον O’brien που ούτε μάρκαρε ούτε καν πήδηξε για κεφαλιά. Ο McNeil δεν μπορούσε να τρέξει από το 55 που είδα και τον κράτησε μέχρι το 77, μάλλον πρέπει να του πάρουμε γυαλιά ή καλύτερους βοηθούς για να βλέπουν τα βασικά. Τώρα θα μου πεις αδιάφορο παιχνίδι είναι κανένας αν εξαιρέσεις εμένα δεν έριχνε καντήλια δύο ώρες μετά το παιχνίδι. Στο ξενοδοχείο στην Oστάνδη έδωσα το διαβατήριο για την κράτηση και έριχνα καντήλια και με ρώτησε ο υπάλληλος αν είναι όλα καλά. Γίνεται το 2-2 στο 79′ και μετά είδαμε αυτά που είδαμε μέχρι το τέλος. Πάμε τώρα να διαβάσετε την γνώμη μου για τον καλό τον κακό και τον άσχημο για το παιχνίδι.
-
Ο καλός
Ήταν από την αρχή του παιχνιδιού μέσα σε όλες τι φάσεις, πήρε κάτι κεφαλιές που ήταν κάτι σαν κεφαλιές, πίεζε σωστά, ήθελα να κάνει και ψαλιδάκι, του δόθηκε μία καλή ευκαιρία να βάλει γκολ και το έκανε. Αυτό θέλω εγώ από έναν επιθετικό. Αν την μία ευκαιρία που σου δίνεται κλασική να σκοράρεις το πετυχαίνεις όλα είναι όπως πρέπει. Ο καλός για μένα ήταν ο Beto.
-
O κακός
Για μένα έχει την ευθύνη του γκολ της ισοφάρισης, δεν ήταν στην θέση του ούτε καν πήδηξε για την κεφαλιά. Σε γενικές γραμμές είναι και αυτός καλό κεφάλαιο για την ομάδα, με του που ήρθε ο Moyes είδαμε τις αρετές του και την ικανότητα του σαν παίκτης. Χθες είδα ότι είναι και αρκετά γρήγορος για το ύψος του. Πέρσι έβαλε 4 γκολ σε 29 παιχνίδια στην Γαλλία, αν είχαμε Moyes από την αρχή θα είχε και σε εμάς περισσότερα από δύο που πέτυχε.Όπως προανέφερα πριν αν πηδούσε για την κεφαλιά ίσως κερδίζαμε το παιχνίδι. Ο κακός λοιπόν O’brien.
-
Ο Άσχημος
Δεν θα μπορεί να είναι κάποιος άλλος για μένα ο Άσχημος. Αρχικά είδε ότι μετά το 2-0 η ομάδα να πέφτει να υποχωρεί και να χάνεται μέσα στο παιχνίδι.Σε άλλα παιχνίδια πριν 2-3 βδομάδες είχαμε το αντίθετο, να μην εμφανιζόμαστε στο 1ο ημίχρονο και μετά την ανάπαυλα να βγάζουμε ένα καλό πρόσωπό. Χθες κάναμε το αντίθετο, αναρωτιέμαι αν μετά την επιβεβαίωση την σωτηρίας αν θα μπορέσει η Εβερτον να παίξει 90’λεπτά ποδόσφαιρο, αδιαφορία από πολλούς παίκτες και σε αυτό η ευθύνη πάει αποκλειστικά στον προπονητή. Συνεχίζοντας στο χθεσινό αποτέλεσμα έβλεπε ότι κάποιοι παίκτες δεν είχαν αντοχή, όπως McNeil, Patterson, Beto. Οι αλλαγές έγιναν στο 77′. Αφού βλέπεις ότι δεν τραβάει η ομάδα γιατί δεν την καλύπτεις. Θα μπορούσες ας πούμε να βγάλεις τον Beto και να βάλεις αμυντικό χαφ. Για το κέντρο να είσαι πιο καλά πίσω. Θα σου τύχει σε κάποια παιχνίδια να θες να κρατήσεις αποτέλεσμα δοκίμασε πράγματα.
Πέρα από αυτό που εγώ έδωσα ιδέα αλλά στα αυτά σου, μου βάζεις τον Calvert-Lewin που αρχικά λες ότι δεν είναι έτοιμος αλλά πέρα από αυτό λες επίσης ότι δεν αξίζει τα χρήματα που παίρνει. Ανέτοιμος, τελειώνει το συμβόλαιο του, ζητάει πολλά και δεν τα αξίζει και τον χρησιμοποιείς. ”Ωραίος ο φαίδων”. Συνεχίζει το ίδιο έργο στο 82′ λεπτό ενώ έχεις φάει γκολ, μου αλλάζεις απλά δεξι μπακ ότι έκανες και στο 77′ που αλλαξες επιθετικό και εξτρεμ. Δεν ξέρω πόσοι το διαβάσατε σε προηγούμενη στήλη αλλά ο Einstein ο μεγάλος φυσικός είπε:”Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα”. Όλο λοιπόν αυτό το ωραίο ρητό το λες και σαν μάθημα ζωής. Το συζητήσαμε και με τα παιδιά στο γκρουπάκι στο fb, αλλά κανένας μας δεν βρίσκει τον λόγο που έκανε αλλαγές στο 90′. Γμτχμ με ποια λογική έγιναν αυτές οι αλλαγές. Επίσης γιατί κάποιος δημοσιογράφος δεν τον ρώτησε τι σκοπό είχαν αυτές οι αλλαγές. Κοντολογίς αρχικά δεν είναι παρανοϊκος ο Moyes. Απλά μου αρέσει πολύ να το τονίζω αυτό το ρητό. Εννοείται ότι άμα ήμουν δημοσιογράφος στο Goodison park θα το ρωτούσα με την πρώτη ευκαιρία. Moyesσόσκυλο από μικρός και δεν θα αλλάξει αυτό. Απλά από εμένα και την στήλη μου δεν θα την γλιτώνεις όταν κάνεις τις ίδιες κακές επιλογές. Άσχημο αποτέλεσμα, η ευθύνη πηγαίνει σε εσένα. Ο Άσχημος David Moyes.