1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. O Dave Watson μάνατζερ…

O Dave Watson μάνατζερ…

Ένα 24ώρο πριν ο Joe Royle αποτελούσε παρελθόν και οι εφημερίδες προσπαθούν να προβλέψουν το όνομα του νέου μάνατζερ της ομάδας.

Τελικά, σε μια λιτή ανακοίνωση από την ομάδα αναφέρεται πως ο Joe Royle αποχώρησε από την ομάδα “κοινή συναινέσει” και νέος, προσωρινός, μάνατζερ αναλαμβάνει ο ποδοσφαιριστής και αρχηγός της ομάδας, Dave Watson.

Όταν χτύπησε το τηλέφωνο του Watson από την Everton και του ζήτησαν να αναλάβει δεν το σκέφτηκε καθόλου! Δέχτηκε χωρίς δεύτερη συζήτηση αλλά μετά από λίγα δευτερόλεπτα, αφού έκλεισε το τηλέφωνο, κάθισε και σκέφτηκε “κι αν υποβιβαστούμε;”

Αργότερα το σκέφτηκε και πάλι και αποφάσισε πως πήρε τη σωστή απόφαση γιατί “δεν έχεις πάντα αυτή την ευκαιρία!”

Η στιγμή που ανέλαβε ήταν κρίσιμη καθώς η διακεκαυμένη ζώνη  απείχε 6 βαθμούς ενώ απέμεναν 7 αγώνες και η Everton είχε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά της…

Μοναδικός του στόχος ήταν να σωθεί η ομάδα. Ξεκίνησε από το Villa Park, με την 5η στη βαθμολογία Aston Villa. Ο Unsworth, που από τότε μάλλον συνήθιζε να σκοράρει για τον νέο μάνατζερ, άνοιξε το σκορ. Παρόλα αυτά, η Villa νίκησε με 3-1…

Τα τρία παιχνίδια στο Goodison Park τον Απρίλιο θα ήταν καθοριστικά…

Ισοπαλία με τη Leicester, νίκη επί της Tottenham και ισοπαλία στο Merseyside Derby, 5 πολύτιμοι βαθμοί και η Everton σχεδόν είχε σωθεί!

Στο τέλος του μήνα, η Everton πήγε στο Upton Park να παίξει με τη West Ham, που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί. Προηγήθηκε με 2-0 νωρίς, στο 78′ ο Branch και στο 93′ ο Ferguson πέτυχαν τα δύο γκολ της ομάδας που έφυγε με την ισοπαλία και οριστικοποίησε την παραμονή της στην κατηγορία!

Τα τελευταία δύο παιχνίδια ήταν μάλλον διαδικαστικού χαρακτήρα, δύο ήττες, από Sunderland- Chelsea και το τέλος της χρονιάς βρίσκει την Everton να τερματίζει 15η…

Ο Dave Watson ήταν βασικός και αναντικατάστατος σε όλα αυτά τα παιχνίδια, καθοδηγώντας του συμπαίκτες του από το γήπεδο!

Μετά το τέλος της σαιζόν ο Howard Κendal επέστρεψε στην ομάδα και ο Watson συνέχισε να αγωνίζεται ως παίκτης για τα επόμενα 3 χρόνια, όταν αποχώρησε από την ενεργό δράση…

αφησε ενα σχολιο