1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. O TEXTOR ΘΕΛΕΙ ΝΑ

O TEXTOR ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΒΕΡΤΟΝ

 Ο John Textor, ο Αμερικανός επιχειρηματίας συνιδιοκτήτης της Κρίσταλ Πάλας αποκάλυψε στην The Athletic ότι σκέφτεται να αγοράσει την Έβερτον.

  Ο γεννημένος στο Μιζούρι μεγιστάνας μέσω του ομίλου του  Eagle Football έχει στην κατοχή του μερίδιο μετοχών της Κρίσταλ Πάλας, την Γαλλική Λύων, την Βραζιλιάνική Μποταφόγκο και την Μόλενμπεκ στο Βέλγιο. Στην Κρίσταλ Πάλας έχει μερίδιο 45%, αφού δεν κατάφερε να πάρει την πλειοψηφία των μετοχών.

  Σε συνέντευξή του στο The Athletic, ο Textor αποκάλυψε ότι έχει σκεφτεί να μετακομίσει στους Μπλε, δηλώνοντας: «Η Έβερτον αντιπροσωπεύει τα καλύτερα του αγγλικού ποδοσφαίρου: τους αγώνες, τη δόξα, την έλλειψη. Μου αρέσει που είναι εκτός Λονδίνου. Όλοι πρέπει να θέλουν να αγοράσουν την Έβερτον αυτή τη στιγμή».

  Ο John Textor δεν μπορεί να κινηθεί να αγοράσει την Έβερτον πριν πουλήσει το μερίδιό του στην Πάλας, κάτι που έχει ανακοινώσει πως είναι η πρόθεσή του. Σε μια πρόσθετη συνέντευξη στο The Athletic, ο 58χρονος παραδέχτηκε ότι ήταν πιθανό η Έβερτον να μην ήταν καν στην αγορά μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

 Ερωτηθείς αν είχε συνομιλίες για τους μπλε, φέρεται να είπε: «Ναι… Με τους υπάρχοντες στην διοίκηση – διαφορετικές ομάδες, διαφορετικούς δανειστές, διαφορετικούς κατόχους μετοχών. Τους ρώτησα «υπάρχει τρόπος να λυθεί όλη αυτή η σύγχυση και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα όλων;» Είμαι πολύ ανοιχτόμυαλος σε αυτό, αλλά δεν θέλω να έρθω σε μια κατάσταση όπου δεν είμαι πραγματικά ευπρόσδεκτος».

 Ο Textor έχει παρουσιαστεί από τον τύπο ως ιδανικό παράδειγμα εταιρίας που δραστηριοποιείται στο ποδόσφαιρο ο Βραζιλιάνος δημοσιογράφος Rodrigo Calvozzo είχε πεί για αυτόν «Η Botafogo (υπό την Textor) είναι το καλύτερο παράδειγμα. Επένδυσαν πολλά στη δομή εκτός γηπέδου, δημιούργησαν μια εξαιρετική ομάδα σκάουτινγκ και υπέγραψαν φθηνούς αλλά ποιοτικούς παίκτες, γι’ αυτό είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή του πίνακα και απολαμβάνουν την καλύτερη περίοδο τους από το 1995, όταν κέρδισαν για τελευταία φορά τη Serie 1.”

αφησε ενα σχολιο