1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. O Tom Wylie, το

O Tom Wylie, το πρώτο καρέ!

Στη φωτογραφία η Liverpool του 1892.

Ο Tom Wylie είναι στην κάτω σειρά, πρώτος από αριστερά.

Σαν σήμερα, το μακρινό 1894, ο Tom Wylie έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας μας που πέτυχε 4 γκολ με τη φανέλα της!

Ο Τom Wylie ήταν Σκοτσέζος μέσος, που ήρθε στην ομάδα από τη Glasgow Rangers το 1890. Έπαιζε κυρίως από τη δεξιά πλευρά, και αγωνίστηκε στην Everton ως το 1892, όταν η Everton μετακόμισε στο Goodison Park και εκείνος επέλεξε να μείνει και να βοηθήσει τη νέα ομάδα της περιοχής, τη Liverpool FC.

Στο παιχνίδι με τη Derby County πέτυχε 4 γκολ, στο 2ο μόλις του παιχνίδι με την ομάδα, όντας ακόμη 20 ετών, 1 μήνα μεγαλύτερος από τον συμπαίκτη του εκείνη τη μέρα, Alf Milward, τον παίκτη που κατείχε το ρεκόρ του νεότερου παίκτη της Everton που πέτυχε χατ τρικ, τον Ιανουάριο του ίδιου έτους(ο Alf Milward ήταν 19 ετών και 128 ημερών, ο Wylie ήταν 20 ετών και 130 ημερών. Το ρεκόρ κατέχει ο Dixie Dean, 18 ετών και 268 ημερών!).

Παρόλο που έκανε μια πολύ καλή αρχή στην καριέρα του στην ομάδα, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Μόλις 4 εμφανίσεις εκείνη τη χρονιά, και άλλες 16 την επόμενη, με 1 γκολ.

Όταν συστάθηκε η Liverpool αποφάσισε να παίξει για αυτήν.

Ήταν μάλιστα παρών στο πρώτο παιχνίδι της, για το τοπικό πρωτάθλημα του Lancashire, εναντίον της Higher Walton, παιχνίδι που νίκησε η Liverpool με 8-0, σε ένα παιχνίδι που καθυστέρησε να ξεκινήσει 45 λεπτά, λόγω του ότι κάποιοι παίκτες της Higher Walton πήγαν κατά λάθος στο Goodison Park!

αφησε ενα σχολιο