1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. OLD EVERTON STORIES: Ο

OLD EVERTON STORIES: Ο ROYLE ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ

 Σήμερα φιλοξενούμε μια ακόμα ιστορία του Stuart. Ο Stuart Walsh είναι γεννημένος στο Λίβερπουλ, ήταν κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας στο Goodison park για πάνω από 40 χρόνια, κατοικεί πλέον μόνιμα στην Ελλάδα και είναι μέλος της λέσχης μας. Σήμερα μοιράζεται μαζί μας μια προσωπική του ιστορία για το πως ο θρυλικός παίκτης και προπονητής της Έβερτον Joe Royle απέκτησε το αμάξι του.

 Το 1982 ο Joe Royle τερμάτισε την καριέρα του στη Νόριτς και έφυγε για να γίνει προπονητής της Όλνταμ Αθλέτικ. Ένας ήρωας της Έβερτον, αλλά σήμερα έχω μια πολύ προσωπική ανάμνηση, όχι από την καριέρα του στην Έβερτον, αλλά από την ανάληψη της εξουσίας στο Boundary Park, την έδρα της Όλνταμ, γνωστοί και ως «The Latics».

  Δούλευα για τη Volkswagen UK και ένας από τους αντιπροσώπους που κάλυπτα έτυχε να είναι Διευθυντής στην Όλνταμ. Ο Big Joe, όπως τον λέγαμε, χρειαζόταν ένα αυτοκίνητο και το εταιρικό μου αυτοκίνητο ήταν η ώρα του για να το αλλάξω.Δυστυχώς δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο μοντέλο αυτοκινήτου είχε ο Joe, πιθανώς ένα Audi 80 ή ίσως ένα VW Passatt, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Τα αυτοκίνητά μας άλλαζαν κάθε 10.000 χιλιόμετρα, δηλαδή κάθε 8 εβδομάδες.

 Έτσι o διευθυντής στην Όλνταμ αγόρασε το αυτοκίνητό μου και μετά από ένα καλό πλύσιμο και γυάλισμα το έδωσε στον Joe για να το χρησιμοποιήσει. Κατά τη διάρκεια εκείνης της σεζόν 1982/3, πήγα σε μερικούς αγώνες της Όλνταμ, αν το επέτρεπαν οι αγώνες της Έβερτον, και μίλησα με τον Τζο για το παλιό μου αυτοκίνητο!

 Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Big Joe συνέχισε να προπονεί και ανέλαβε την Έβερτον, αλλά αργότερα. Θυμήθηκα την ιστορία με αφορμή τα 75α γενέθλια του Joe Royle στις 9 Απριλίου.

 

αφησε ενα σχολιο