1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Tα ντόρτια του Eddie.

Tα ντόρτια του Eddie.

O Eddie Wainwright ήταν επιθετικός της ομάδας, που ξεκίνησε την καριέρα του, ουσιαστικά,  μετά το τέλος του Β’ Π.Π. και έμεινε στην ομάδα για 17 χρόνια.

Ήρθε στην ομάδα το 1939 ως ερασιτέχνης, από την Southport, αλλά λόγω του πολέμου το ντεμπούτο του έγινε 7 χρόνια αργότερα.

Γεννήθηκε το 1924 και κάποιος scouter της ομάδας τον είδε να αγωνίζεται σε παιδικά πρωταθλήματα και τον πρότεινε. έτσι ήρθε στην Everton το 1939 σε ηλικία 15 ετών. φυσιολογικά θα είχε κάνει το ντεμπούτο του αρκετά νωρίτερα, ωστόσο έπρεπε να περιμένει το πρώτο μεταπολεμικό πρωτάθλημα..

Από το 1946 ως το ’56 αγωνίστηκε 228 φορές για την ομάδα, σκοράροντας 76 φορές. Πέτυχε 4 φορές χατ τρικ, μία από αυτές, στις 5 Μαρτίου του ’49, πέτυχε 4 γκολ από τα 5 συνολικά της ομάδας, στο 5-0 επί της Blackpool!

Ο Wainwright ήταν πολύ ταλαντούχος επιθετικός και αν η καριέρα του δεν είχε σημαδευτεί από δύο πολύ σημαντικές ατυχίες το όνομα του θα βρισκόταν δίπλα από αυτά των μεγάλων θρύλων της ομάδας.

Ο πρώτος ήταν φυσικά ο πόλεμος, που δεν τον άφησε να κάνει το ντεμπούτο του πριν τα 22 του χρόνια.

Ο δεύτερος ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός που υπέστη τον Δεκέμβριο του ’50, σε αγώνα εναντίον της Derby County στο Goodison, που αρχικά τον άφησε εκτός στο υπόλοιπο της σαιζόν, δε ολόκληρη την επόμενη σαιζόν, και επέστρεψε στο τέλος της επόμενης σαιζόν, το ’53, χωρίς ποτέ να ξαναπαίξει στο ίδιο επίπεδο…

Το ’56 έφυγε για τη Rochdale, με την οποία τελείωσε την καριέρα του.

αφησε ενα σχολιο