1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Αυλαία για τον Ted

Αυλαία για τον Ted Sagar.

Σαν σήμερα έδωσε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του ο Ted Sagar, θρυλικός τερματοφύλακας της ομάδας, σε μια καριέρα που επί 24 χρόνια έζησε τα πάντα!

Σε μια εποχή που οι επιθετικοί έπαιρναν φόρα και έβαζαν τους τερματοφύλακες με τη μπάλα στα δίχτυα, ένας αδύνατος αλλά θαρραλέος τερματοφύλακας θωράκισε πάνω από 2 δεκαετίες το τέρμα της ομάδας.

Ήρθε στην ομάδα χωρίς να έχει κλείσει ακόμη τα 20 του χρόνια, έκανε ντεμπούτο το 1930 και γνώρισε δύο υποβιβασμούς, κέρδισε ένα κύπελλο, δύο πρωταθλήματα, έπαιξε με την εθνική Αγγλίας, έζησε έναν πόλεμο, όπου κατά τη διάρκεια του έγινε και διεθνής με την εθνική της Β. Ιρλανδίας, έπαιξε με τους Dixie Dean, Tommy Lawton, και έφτασε τις 499 συμμετοχές με την Everton, αριθμός που θα ήταν αρκατά μεγαλύτερος αν δεν μεσολαβούσε η περίοδος του πολέμου. Το ρεκόρ συμμετοχών με την ομάδα έσπασε ένας άλλος θρυλικός τερματοφύλακας, ο Neville Southall το ’94.

Ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, αν και 43 ετών, όταν αποχώρησε από την ενεργό δράση.

Στις 9 Μαΐου του 1953 αγωνίστηκε εναντίον της Tranmere Rovers στον τελικό του Liverpool Seniors Cup, και αυτός ο αγώνας ήταν ο τελευταίος της καριέρας του…

αφησε ενα σχολιο