1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Ο σκόρερ, Tim Howard,

Ο σκόρερ, Tim Howard, o μάνατζερ του Μάντσεστερ, και η Ισπανία.

Το 2012 ο τερματοφύλακας Tim Howard πέτυχε το μοναδικό γκολ της καριέρας του, εναντίον της Bolton. Ομάδα της γενέτειρας του μάνατζερ που κέρδισε τους πρώτους δύο τίτλους της Manchester United, και στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο της Manchester City για άλλα δώδεκα. Τέλος, το 1909 στην Ισπανία ξεκίνησε η προσπάθεια της να συγκροτηθεί η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Η πορεία της Everton το 2011-12 ήταν απογοητευτική και μόνο η πορεία στο κύπελλο ήταν αξιοσημείωτη. Στις αρχές του νέου έτους η Bolton ήταν η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, η Everton ήταν τραγική. Σε ένα διώξιμο της μπάλας από την περιοχή του ο Ηoward έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του αντίπαλου τερματοφύλακα. Ο Howard προς τιμή του δεν πανηγύρισε και μάλιστα μετά τον αγώνα παρηγόρησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα…

Πάντως, ακόμη και με αυτό το δώρο, η Everton κατόρθωσε να χάσει!

Ο Ernest Mangnall  γεννήθηκε στο Bolton το 1866 και έκανε μια μικρή καριέρα ως ερασιτέχνης τερματοφύλακας στην τοπική ομάδα. Το 1900 έκανε την πρώτη του απόπειρα ως μάνατζερ, αναλαμβάνοντας τη Burnley, και το 1903 ανέλαβε τη Manchester United, στη δεύτερη κατηγορία. το 1906 την ανέβασε και το 1908 κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της, το κύπελλο του 1909 και το δεύτερο πρωτάθλημα της το 1911. Στον τελευταίο αγώνα του στον πάγκο της United η ομάδα του έχασε από τη City με 1-0 και ο τύπος σχολίαζε πόσο ικανοποιημένος ήταν από το αποτέλεσμα.

Έμεινε για δώδεκα χρόνια στον πάγκο της City, με μεγαλύτερη επιτυχία μια δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.

Έμεινε όμως στην ιστορία ως ο άνθρωπος που διηύθυνε το Μάντσεστερ, και πολλοί πιστεύουν πως ευθύνεται για τη μεταφορά της United στο Old Trafford και της City στο Maine Road.

To 1909 στα γραφεία της Ρεαλ Μαδρίτης, συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι αρκετών ομάδων με σκοπό να συγκροτήσουν την Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος της Ρεάλ ανέλαβε ως πρώτος γραμματέας, και έντεκα χρόνια αργότερα η Ισπανία κατάφερε να συγκροτήσει εθνική ομάδα και να παίξει τον πρώτο αγώνα της ιστορίας της, το νικηφόρο 1-0 επί της Δανίας, στους Ολυμπιακούς του 1920, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Σήμερα η Ισπανία θεωρείται μια από τις σημαντικότερες ποδοσφαιρικές δυνάμεις στον κόσμο, έχοντας κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, τρία Ευρωπαϊκά και ένα Ολυμπιακό Τουρνουά.

αφησε ενα σχολιο