1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Τρεις νίκες κατά τις

Τρεις νίκες κατά τις United!

Στις 2 Δεκεμβρίου του 1961, η Everton υποδέχεται τη Manchester Unied.

Τη στιγμή εκείνη, η Everton είναι τρίτη(22 β.) κυνηγάει τις Burnley(26 β.), που είναι πρώτη, και Ipswich Town(23 β.).

H Manchester United, έπειτα από την τραγωδία του Μονάχου, προσπαθούσε να σταθεροποιηθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, αλλά ήταν ήδη σε πτωτική πορεία. Την ημέρα εκείνη Βρισκόταν στην προτελευταία θέση(16 β.).

Οι 48.099 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Goodison Park είδαν τους Roy Vernon(2), Bobby Collins, Jimmy Fell και Alex Young, να σκορπάν την Manchester United με 5-1!

Τελικά, οι δύο πρωτοπόροι δεν έχασαν βαθμό, η διαφορά έμεινε ως είχε, και κάπως έτσι ήταν και η τελική κατάταξη του πρωταθλήματος. Η μόνη διαφορά ήταν πως η Ipswich Town κέρδισε το πρωτάθλημα, η Burnley κατετάγη 2η, η Tottenham προσπέρασε την Everton, που κατετάγη 4η, 5 μόλις βαθμούς από την πρωταθλήτρια, Ipswich Town!

Στις 3 Δεκεμβρίου του 1983, η Everton δεν είχε ξεκινήσει καλά τη χρονιά, βρίσκονταν στην 17η μόλις θέση, ενώ η Manchester United, του Ron Atkinson ήταν 1 βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Liverpool, και αναμένονταν να είναι μια από τις διεκδικήτριες του τίτλου.

Τελικά, η Everton “απέδρασε” με γκολ του Kevin Sheedy,μπροστά σε 43.664 φιλάθλους.

Στη συνέχεια η Everton, παρά τον νωθρό Δεκέμβριο, που δεν κατάφερε να νικήσει(3 ισοπαλίες, 2 ήττες), άρχισε να βρίσκει το δρόμο της, αρχικά φτάνοντας στην κατάκτηση του κυπέλλου Αγγλίας, περνώντας μάλιστα ανά από το Old Trafford, 3 μήνες αργότερα, και τις συνεχόμενες επιτυχίες της λαμπρής δεκαετίας του ’80!

Τέλος, στις 4 Δεκεμβρίου του 1985, η Everton υποδέχτηκε τη Manchester United για έναν θεσμό που ονομάστηκε “Screen Sport Super Cup”…

Έπειτα από την τιμωρία των αγγλικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, το ’85, οι ομάδες έψαξαν να βρουν τρόπους ώστε να έχουν περισσότερα έσοδα. Έτσι, διοργανώθηκε ένα μίνι πρωτάθλημα 6 ομάδων, με την πρωταθλήτρια Everton, την κυπελλούχο Manchester United, τις Liverpool, Tottenham και Southampton, που θα έπρεπε να πάρουν μέρος στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, μέσω της κατάταξης τους στη βαθμολογία, και της Norwich City, που είχε κατακτήσει το League Cup, και αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία!

Οι ομάδες χωρίστηκαν σε 2 ομίλους των 3 ομάδων, και έπαιξαν 2 φορές μεταξύ τους. Οι 2 πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου πήγαν σε διπλούς ημιτελικούς και έπειτα σε διπλούς τελικούς, που διεξήχθησαν την επόμενη σαιζόν…

Η Everton τη μέρα εκείνη, για την τελευταία αγωνιστική ημέρα των ομίλων του θεσμού, νίκησε την αντίπαλο της με αυτογκόλ του Frank Stapleton, 5′ πριν τη λήξη του αγώνα.

Το ενδιαφέρον του κόσμου πάντως δεν ήταν μεγάλο, πράγμα που φάνηκε κιόλας από τις 20.542 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Goodison Park εκείνη τη μέρα. Κάπως έτσι συνέβαινε και στα περισσότερα παιχνίδια, και έτσι αποφασίστηκε να καταργηθεί ο θεσμός έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης χρονιάς.

Για την ιστορία, η Everton, έκανε 3 νίκες και 1 ήττα στον όμιλο, στον ημιτελικό ξεπέρασε την Tottenham με 1 ισοπαλία και 1 νίκη, ηττήθηκε και τις 2 φορές από τη Liverpool στους τελικούς, σε 2 αγώνες που κανείς δε θυμάται, όπως, μάλλον, και την συγκεκριμένη διοργάνωση…

αφησε ενα σχολιο