1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Το δωράκι από την

Το δωράκι από την Villa.

Σαν σήμερα, το 1928 η Everton επιβεβαιώθηκε μαθηματικά ως πρωταθλήτρια Αγγλίας για τρίτη φορά στην ιστορία της, με την νίκη της Aston Villa επί της διεκδικήτριας του τίτλου Huddersfield.

Με την Hudderfield 2 βαθμούς πίσω από την Everton και με 2 αγώνες να μπροστά της(η νίκη τότε έδινε 2 βαθμούς, ισοπαλία 1 και ήττα 0), είχε την ευκαιρία να περάσει την Everton που είχε 1 αγώνα, αυτό με την πολύ καλή Arsenal την τελευταία αγωνιστική. Η αδιάφορη Aston Villa όμως της έκανε τη ζημιά και έδωσε μαθηματικά τον τίτλο στην Everton, νικώντας με 3-0!

Τα νέα έφτασαν στο Λίβερπουλ και έδωσαν χαρά στους φίλους της ομάδας που 3 μέρες μετά πήγαν στο γήπεδο για να γιορτάσουν το πρωτάθλημα αλλά να δώσουν ώθηση και στον Dixie Dean ώστε να ισοφαρίσει ή να πετύχει νέο ρεκόρ επίτευξης τερμάτων σε μια σαιζόν. 

Ο τίτλος της Everton αποτελούσε μεγάλη έκπληξη καθώς την προηγούμενη σαιζόν η Everton είχε τερματίσει μόλις στην εικοστή 20η από τις 22, την επόμενη 18η και το 1930 τελευταία!

Ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη ίσως προκάλεσαν τα 60 γκολ που πέτυχε σε μια χρονιά ο Dixie Dean, αριθμός πραγματικά ασύλληπτος, και αν σκεφτεί κανείς πως είχε μόλις 51, 10 μέρες νωρίτερα, όταν στις 21 Απρίλη η Everton αντιμετώπισε την ομάδα που έκανε το δώρο, την Aston Villa, καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της επιτυχίας!

αφησε ενα σχολιο