1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Ντεμπουτο για τον William

Ντεμπουτο για τον William Brown.

To match programme του αγώνα.

Στις 12 Δεκεμβρίου του 1914 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα της ομάδας ένα αμούστακο αγόρι, ο William Brown.

Ο William Brown, γεννήθηκε το 1897 στη Σκωτία, και αγωνίζονταν στην Partick Thistle, όταν ήρθε στην ομάδα στα 17 του χρόνια. Έκανε το ντεμπούτο του, μια μέρα σαν και αυτή, εναντίον της Manchester City, στο Goodison Park.

Στην πρώτη του χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα με την ομάδα, και στη συνέχεια ο πόλεμος διέκοψε τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες…

Ίσως να είχε πολλές περισσότερες συμμετοχές, αν δεν υπήρχε αυτή η διακοπή. Συνολικά πάντως, είχε 179 συμμετοχές χωρίς να πετύχει ποτέ του γκολ. Αγωνίζονταν ως δεξιός χαφ, και έπαιξε ως τον Μάιο του 1928, κατακτώντας 2 πρωταθλήματα, συμπτωματικά, την πρώτη και την τελευταία του χρονιά.

Τον Μάιο του 1928 αποχώρησε για την Nottingham Forest.

 Αυτές ήταν όλες οι πληροφορίες που υπήρχαν διαθέσιμες για έναν ποδοσφαιριστή που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας επί 14 χρόνια. Ενδεχομένως να μην ήταν κάποιος θρύλος της ομάδας, ωστόσο πέρασε μια μεγάλη περίοδο της καριέρας του στην ομάδα και οφείλουμε να τον σεβόμαστε και να τον θυμόμαστε, όπως κάνουμε με τους περισσότερους ανθρώπους που έπαιξαν κάποιο ρόλο στην ιστορία της ομάδας μας!

αφησε ενα σχολιο