1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΒΕΡΤΟΝ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (ΠΡΙΝ ΤΟ

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ)

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2 Μαρτίου 2024

27η Αγωνιστική

17:00 Ώρα Ελλάδος

15:00 Ώρα Αγγλίας

Goodison Park

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ (Θανάσης)

Συμπαθητικά τελείωσε ο Φεβρουάριος για τα Ζαχαρωτά καθώς με την επιστροφή κάποιων βαθμών  από την ντροπιαστική τιμωρία των άμπαλων της Premier League που διαχειρίζονται ένα από τα πιο όμορφα πρωταθλήματα αν όχι το καλύτερο στον κόσμο. Κάποιοι τυχαίοι άνθρωποι στον έξω κόσμο που δεν μπορούν μέσα σε 7 μήνες να πάρουν μια απόφαση για την αγορά μιας ομάδας σε σήμείο που γίνεται κουραστικό και ανόητο. Δεν ξέρω αν και η κουτσή Μαρία είχε πάρει πιο γρήγορα την απόφαση, αλλά η Έβερτον από τις πιο ιστορικές ομάδες της διοργάνωσης η μία από τις δύο ομάδες που δεν έχει πέσει κατηγορία (Αρσεναλ η δεύτερη) δεν έχει ακόμη διοίκηση.

Με την έναρξη του Μαρτίου και την 27η αγωνιστική η Έβερτον υποδέχεται τα Σφυριά του David Moyes. Δεν ξεκίνησε ο μήνας αυτός όπως τελείωσε ο φεβρουάριος καθώς η ομάδα μας βρίσκεται με δύο σημαντικές απουσίες στο κέντρο καθώς Onana και Gueye έχουν πρόβλημα τραυματισμού και η συμμετοχής τους είναι 99% απίθανη. Τους υπόλοιπους λίγο η πολύ τους ξέρετε καθώς Gomes, Danjuma, Dele Alli, και Dobbin βρίσκονται εκτός. Στον πρώτο γύρο ή Έβερτον έβγαλε ένα ωραίο και καθαρό διπλό με 0-1 με γκολ του Calvert -Lewin στο 51′ του αγώνα. Είχαμε καλύτερες ευκαιρίες και η νίκη ήταν 100% δίκαιη. Δυστυχώς η ελλείψεις των παικτών στο κέντρο θα φέρουν θεωρώ πάλι τον Young δεξί χαφ και τον Harrison πίσω από τον Calvert-Lewin. Στα αριστερά θα βρίσκεται ο έχω κλειστό συμβόλαιο με την 11άδα McNeil.  Οι δύο στο κέντρο θα είναι ο Garner και ο Doucoure. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας δεν αλλάζει αλλά και τα άκρα μας πλεόν δεν αλλάζουν και αυτά, καθώς ο δεν μπορώ να βγάλω σέντρα καλή ούτε στην προπόνηση Godfrey θα βρίσκεται στο δεξί άκρο της άμυνας. Ίσως ένα Ήσυχο βράδυ για τον πολύ καλό Emerson στα αριστερά της Γουεστ Χαμ.

Σε αντίθεση με εμάς τα Σφυριά έρχονται με την μοναδική απουσια του Cornet που δεν είναι και τόσο σημαντική καθώς έχει πολύ λίγες συμμετοχές και αυτές ώς αλλαγή. έχει επιστρέψει και ο Paqueta με τον Bowen σε καταπληκτική κατάσταση από την αρχή της χρονιάς και τον Kudus να δηλώνει παρών στην Premier League με πολύ καλές εμφανίσεις. Η τριάδα στο κέντρο με τους Alvarez, Soucek, και Ward-Prowse δείχνει πολύ επικίνδυνη αν και στο πρώτο παιχνίδι είχαμε καταφέρει να τους κλειδώσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό και να τους βγάλουμε εκτός παιχνιδιού. Στα Δεξία της άμυνα της αρμάδας του Moyes θα βρίσκεται ο Coufal και κεντρικό αμυντικό δίδυμο Zouma με τον δικό μας συμπατριώτη Μαυροπάνο να κλείνει την εντεκάδα μαζί με τον τερματοφύλακα Αρεολα. Δύο φορές είδα την Γουεστ Χαμ με Μαυροπάνο και ακόμη απορώ πως γίνεται αυτό το παλτό να παίζει Γουέστ χαμ. Για εμάς καλό θα είναι γιατί ο τύπος κάνει αρετά λάθη κατα την διάρκεια του παιχνιδιού.

Στα άσχημα εκτός από τους τραυματισμούς είναι και ότι κοράκι του αγώνα είναι ο γεννημένος στο Sheffield Craig Pawson ο οποίος μας έσφαξε με την Λίβερπουλ και την προκλητική συμπεριφορά που απέφυγε να βγάλει την Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Κονατε όταν το παιχνίδι ήταν 0-0 αλλά δίκαια έβγαλε 2 κίτρινες κάρτες πολύ εύκολα στον Young. Πολύ κακός ήταν απέναντι μας ο εν λόγο κύριος και στην εντός έδρας ήττα με 0-1 από τους Λύκους στην 2η αγωνιστική.

Είναι πραγματικά πολύ κακός διαιτητής και έρχεται σε μια χρονική στιγμή που η Έβερτον βρίσκεται σε αναζήτηση βαθμών σε κάθε παιχνίδι. Στην θέση του Dyche θα έκανα σίγουρα αναφορά στην συνέντευξη τύπου για τα λάθη που έχει κάνει εναντίον της Έβερτον.

Την πέμπτη 7 Απριλίου η West Ham έρχεται καμιά 400 χιλιόμετρα από εμένα στο Freiburg να παίξει για το Europa League. Βρίσκεται επίσης και στην 8η θέση μαζί με τους Γλάρους του Μπραιτον με 39 βαθμούς. Η έβδομη θέση εφόσον η Λίβερπουλ πήρε το κύπελλο είναι κατά 99% θέση που οφηγεί στην ευρώπη.

Δύσκολο παιχνίδι. Αν το δει έξυπνα ο Dyche με το αμυντικό δίδυμο που έχει αυτή η ομάδα θα πρέπει να κατέβει με 2 επιθετικούς και τον Harrison να παίρνει την κανονική του θέση στα δεξιά. Έρχονται Στα σε καλή κατάσταση επίσης καθώς έχει σημαντικές επιστροφές και καλή ψυχολογία με τά το 4-2 επί της Brentford μια νίκη που ήρθε μετά από 2 μηνες σχεδόν μετά το διπλό που έβγαλέ στην Αρσεναλ στις 28 Δεκεμβρίου το 2023. Στα μεταξύ μας παιχνίδια δεν υπαρχουν ισοπαλίες καθώς στα 15 τελευταία είχαμε μόνο 2 το 2020 και το 2017 παρακαλώ.

Νομίζω ότι είναι δύσκολο να κάνει κανείς πρόβλεψη. Ακόμη πιστεύω ότι αν φάμε πρώτη γκολ όπως σε όλα τα παιχνίδια θα υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα. Θέλει συγκέντρωση 90 λεπτά και πίεση ψηλά να κερδίσεις οποιοδήποτε χώρο στο χορτάρι. Δεν μπορείς επίσης να έχεις ψηλά την αμυντική λειτουργία καθώς έχουν πάρα πολύ γρήγορους ποδοσφαιριστές.

Δεν θέλω να κάνω πρόβλεψη αλλά ταβάνι μα ς ο ουρανός. Μόνο νίκη καθώς με τους 3 βαθμούς θα φύγουμε με 8 βαθμούς διαφοράς από την επικίνδυνη ζώνη.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Συνολικά 150 φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες με την Έβερτον να έχει κερδίσει 75 φορές να έχει χάσει τις 43 και 32 παιχνίδια να έχουν έρθει ισόπαλα.

  • Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η Έβερτον πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη με γκολ του Calert-lewin με 0-1

  • Στο τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των 2 ομάδων στην έδρα μας η Έβερτον κέρδισε με 1-0 με γκολ του Neal Maupay

  • Υπάρχουν 3 παιχνίδια που έχουν μπει 7 γκολ που είναι τα περισσότερα που έχουν μπει στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Στις 22 Oκτωβρίου 1927 η Έβερτον κέρδισε με 7-0 την Γούεστ Χαμ στο Goodison park που είναι και η μεγαλύτερη νίκη που έχει πετύχει κάποια από τις 2 ομάδες. Στις 16 Απριλίου 1932 η Έβερτον πέτυχε πάλι μια μεγάλη σε έκταση νίκη κερδίζοντας με 6-1 την Γουέστ Χαμ πάλι στο Goodison park. Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες σκόραραν 7 γκολ ήταν το 1974 αυτή την φορά η Γουέστ Χαμ κέρδισε με 4-3.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ SEAN DYCHE

ΤΟ MATCH-PREVIEW TOY TOFFEE TV

ΤΟ STARTING 11 ΤΟΥ TOFFEE TV

 

αφησε ενα σχολιο