1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ;

 Στο greektoffees ψάξαμε και βρήκαμε 5 παλιούς παίκτες της ομάδας. Αναρωτηθήκατε που είναι τώρα ο παλιός αρχηγος Phil Jagielka;. Οι κεντρικοί αμυντικοί Ramiro Funes Mori  και Ashley Williams;. Ο Κοσταρικανός μπακ-χαφ Bryan Oviedo και ο μοναδικός Έλληνας που έπαιξε στην Έβερτον ο Απόστολος Βέλλιος;.

  Ramiro Funes Mori: Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός ήταν  απόκτημα του Roberto Martinez τον Σεπτέμβριο του 2015. Έκανε μια γεμάτη πρώτη σεζόν με 37 συνολικά συμμετοχές.  Στην δεύτερη σεζόν του ένας τραυματισμός στον μηνίσκο τον Μάρτιο του 2017 σε αγώνα με την Εθνική της χώρας του, τον έβγαλε εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς  ένας δεύτερος τραυματισμός στο γόνατό τον άφησε ξανά για αρκετό καιρό εκτός δράσης. Πουλήθηκε το καλοκαίρι του 2018 στην Βιγιαρεάλ. Έμεινε στην Ισπανική ομάδα μέχρι και φέτος.  Πανηγύρισε μαζί της έστω και αν δεν έπαιξε στον τελικό, την κατάκτηση του Europa league. Το καλοκαίρι η Βιγιαρεάλ τον πούλησε έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Αλ Νασρ Ριάντ από την Σαουδική Αραβία.

 Phil Jagielka: Τι να πούμε για το σπουδαίο και επί χρόνια αρχηγό Phil Jagielka. Στα 39 του χρόνια συνεχίζει ακόμα στην Τσαμπιονσιπ. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Το 2007 ήρθε στην ομάδα μας. Το να περιγράψουμε μια τόσο πλούσια καριέρα 12 ετών στην ομάδα μας είναι περιττό και γνωστό σε όλους τους Εβερτόνιανς. Μετά από συνολικά 385 συμμετοχές και 19 γκολ έμεινε ελεύθερος. Επέστρεψε ξανά το καλοκάιρι του 2019 στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Στόχος ήταν να βοηθήσει με την εμπειρία του την πρώτη του ομάδα  έπαιξε ελάχιστα μόλις 16 συμμετοχές σε 2 χρόνια, αλλά βοήθησε στα αποδυτήρια με την εμπειρία του. Φέτος μετά τον υποβιβασμό η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ τον άφησε ελεύθερο. Ο παλιός του συμπαίκτης και πλεόν προπονητής στην Ντέρμπι Κάουντι Wayne Rooney, τον απέκτησε στα “Κριάρια” με μικρής διάρκεια συμβόλαιο ως τον Ιανουάριο. Η Ντέρμπι των οικονομικών προβλημάτων έχει ξεκινήσει πάρα πολύ άσχημα και βρίσκεται στην τελευταία θέση Όμως ο Jags δεν είναι απίθανο να ανανεώσει. Μια και μέχρι στιγμής έχει παίξει 7 παιχνίδια ως βασικός με την ομάδα.

 

  Ashley Williams: Ο Ουαλός κεντρικός αμυντικός ήταν μια λάθος μεταγραφή ακόμα από την στιγμή που ανακοινώθηκε. Αν δεν έκανε ένα καλό Euro 2016, μάλλον δεν θα ερχόταν ποτέ στην Έβερτον. Όμως την εποχή των “παχιών αγελάδων” των Koeman,Walsh θεωρήθηκε ιδανικός για να αντικαταστήσει τον John Stones στην ομάδα!. Μετά από δύο χρόνια και άπειρα λάθη, έφυγε την τελευταία χρονιά του συμβολαίου του, το 2018/19 δανεικός στην Στόουκ. Την επόμενη σεζόν υπέγραψε στην Μπρίστολ Σίτι όπου έμεινε για μια σεζόν, το συμβόλαιο του δεν ανανεώθηκε και το περασμένο Γενάρη ανακοίνωσε την απόσυρση του από το ποδόσφαιρο. Σήμερα είναι βοηθός στην Εθνική Ουαλίας Κ-17.

 

Bryan Oviedo: Ήρθε στην ομάδα επί Moyes το 2012 ως αλλαγή του Leighton Baines, με δυνατότητα όμως να παίζει και ως αριστερός χαφ. Έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις του το πρώτο μισό της σεζόν 2013/14 όταν και ανάγκασε τον Roberto Martinez να τον χρησιμοποιεί ως αριστερό χαφ μπροστά από τον Baines. Αξέχαστη στιγμή στην καριέρα του στην ομάδα, το γκολ που μας χάρισε την νίκη στο Old Trafford το 2013. Ένα γκολ που τον έκανε σύνθημα στα στόματα των Εβερτόνιανς, το γνωστό “Oviedo baby”. Δυστυχώς στις αρχές του 2014 έσπασε το πόδι του σε δύο σημεία, σε ένα παιχνίδι κυπέλλου με την Στίβενεϊτζ. Δεν επανήλθε ποτέ στα επίπεδα πριν τον τραυματισμό. Το 2017 έφυγε από την ομάδα μας μαζί με τον Darron Gibson γα την Σάντερλαντ του David Moyes. Το 2019 επέστρεψε στην Κοπεγχάγη από την οποία είχε έρθει στην Έβερτον, βρίσκεται στην ομάδα της Δανίας μέχρι και σήμερα.

 

Apostolos Vellios: Ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει την φανέλα της αγαπημένης μας ομάδας. Ανακάλυψη του φοβερού δικτύου σκάουτινγκ της ομάδας στα χρόνια του Moyes. Έκανε ένα εντυπωσιακό ξεπέταγμα πριν περίπου μια δεκαετία στην Έβερτον εντυπωσιάζοντας τους πάντες με 15 συμμετοχές και 3 γκολ.Οι επιδόσεις του τον ανέδειξαν  κορυφαίο νεαρό, κάτω των 23 χρόνων, ποδοσφαιριστή. Δυστυχώς  η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το 2012/13 οι συμμετοχές του ήταν λιγότερες συνολικά 6. Με την άφιξη του Roberto Martinez το 2013 και την απόκτηση του Romelu Lukaku παραγκωνίστηκε, αν και έφτασε μέχρι τον πάγκο των αναπληρωματικών σε κάποιες περιπτώσεις δεν έπαιξε ξανά. Το Μάρτιο του 2014 πήγε ως δανεικός στην Μπλάκπουλ που βρισκόταν στην Τσάμπιονσιπ. Ο δανεισμός όμως τερματίστηκε γρήγορα, μια και δεν του δόθηκε χρόνος μόλις 2 συμμετοχές. Το καλοκαίρι του 2014 έφυγε από την Έβερτον.

 Ακολούθησε η Βελγική Λιρς μόλις 13 συμμετοχές εκεί οι δυο ως αλλαγές που έγιναν στο 89′ και 1 γκολ, στο πρωτάθλημα. Η ατυχία του εκεί ήταν ότι οι Άραβες που είχαν υπό την ιδιοκτησία τους τον σύλλογο, ήθελαν να αποχωρήσουν και δεν είχαν τη διάθεση να καλύψουν μεγάλα συμβόλαια έτσι τον κάλεσαν να βρει ομάδα που θα κάλυπτε το ποσό του συμβολαίου.Έτσι βρέθηκε στην Δανέζικη Βέστσιελαντ που υποβιβάστηκε αλλά πρόλαβε να κάνει 20 συμμετοχές και 6 γκολ. Επέστρεψε στον αγαπημένο του Ηρακλή όπου και κατάφερε να κάνει την επανεκκίνηση στην καριέρα του 32 συμμετοχές και 13 γκολ τον οδήγησαν ξανά στην Αγγλία. Η Νότινγκαμ Φόρεστ στην Τσάμπιονσιπ με 4ετές συμβόλαιο ήταν η μοναδική ομάδα που έμεινε πάνω από μια σεζόν μετά την Έβερτον. Την πρώτη του σεζόν στην Φόρεστ έκλεισε με 31 συμμετοχές και 6 γκολ. Η επόμενη 2017/18 οι συμμετοχές του ήταν περιορισμένες 14 συμμετοχές και 2 γκολ. Το 2018/19 το βρήκε δανεικό στο Βέλγιο και την Μπέβερεν όπου σε 17 συμμετοχές είχε 4 γκολ. Η Νότινγκαμ Φόρεστ τον άφησε ελεύθερο και επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Ατρόμητο. Τα 8 γκολ σε 33 ματς τον οδήγησαν στην Άσκολι και την δεύτερη κατηγορία του Ιταλικού πρωταθλήματος. Δεν πήρε ευκαιρίες καμία φορά δεν έπαιξε βασικός μόλις 7 συμμετοχές τις περισσότερες με κάτω απο 10 λεπτά.  Φέτος συνεχίζει την καριέρα του στην Ρουμανία και την Ακαντέμικα Κλιντσένι.

αφησε ενα σχολιο