1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ (ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023)

 Στις σκέψεις ενός μπερδεμένου μυαλού συζητάμε όπως κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα απόψεις, μέσα από τις ειδήσεις που μας απασχόλησαν αυτό το μήνα στην επικαιρότητα της Έβερτον.

  Ξεκίνησε άλλο ένα πρωτάθλημα της Πρέμιερ λιγκ και δυστυχώς αρκετά άσχημα για την ομάδα μας. 3 ήττες στα 3 πρώτα παιχνίδια, είναι ένα πολύ κακό ξεκίνημα και ανησυχεί ακόμα περισσότερο μάλιστα όταν αυτά τα αποτελέσματα έρχονται με αρκετά βατούς αντιπάλους.  Αν όμως σταθούμε μόνο σε αυτό, θα είναι μια επιδερμική ανάγνωση της ομάδας. Θα πρέπει να σταθούμε στους τραυματισμούς που πάλι μαστίζουν την ομάδα, οι οποίοι είναι μάλιστα όλες επιθετικoγενών παικτών όπως ο Calvert-Lewin, ο Dwight McNeil, ο νεοαποκτηθείς Jack Harisson και στο τελευταίο παιχνίδι και ο φορμαρισμένος Alex Iwobi.  Αφήνοντας μάλιστα μόνο στην επίθεση τον επίσης νεοφερμένο Arnaut Danjuma. Θα πρέπει να σταθούμε στην ατυχία γιατί στα 2 από τα 3 παιχνίδια η Φούλαμ ήταν τυχερή και σκόραρε στην πρώτη της ουσιαστική επίθεση και με την Γούλβς πάλι η Έβερτον ήταν αντικειμενικά καλύτερη στο χθεσινό παιχνίδι. Μόνο στο παιχνίδι με την Άστον Βίλα μπορούμε να πούμε ότι χάσαμε δίκαια.

  Κατά την ταπεινή μου άποψη υπάρχουν πράγματα που με κάνουν πιο αισιόδοξο παρά το κακό ξεκίνημα την σεζόν. Πρώτα από όλα θεωρώ ότι υπάρχει πλέον βάθος στην ομάδα. Βλέπουμε μια ποιοτική ενίσχυση στα εξτρέμ, πέρσι έκανες τον σταυρό σου να μην τραυματιστεί ο McNeil, ο Grey και ο Iwobi. Φέτος έχουμε McNeil, Danjuma, Harrison, Iwobi, Δηλαδή 4 παίκτες που είναι ποιοτικοί και παίζουν βασικοί στις περισσότερες ομάδες τις πρώτης 10αδας. Τον Asley Young που μπορεί να προσφέρει επίσης στα εξτρέμ και τον νεαρό Dobbin που προσωπικά παρά το κακό χθεσινό παιχνίδι του, εγώ τον πιστεύω. Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα προκύψει με τον Grey αν και δύσκολα θα μείνει.’Ίσως έρθει και άλλος παίκτης εκεί, έτσι γράφεται τουλάχιστον. Στον άξονα υπάρχουν οι Doucoure, Onana και Gueye όπως και ο Garner ακόμα μπορεί να παίξει εκεί και ο Harrison και θα δούμε αν μπορέσει ο Dyche να πάρει κάτι από τους Dele Alli και Andre Gomes . Στην επίθεση έχουμε τον Calvert-lewin πήραμε Chermitti και αν όλα πάνε καλά σύντομα θα ανακοινωθεί και ο Beto, για να μην πούμε για τον Cannon που δεν ξέρουμε αν θα πάει δανεικός. Αγνοώ επίτηδες τον Maupay γιατί δεν βλέπω να μπορεί να βοηθήσει έχει κλωτσήσει κάθε ευκαιρία που πήρε.

  Για μένα μεταγραφικά για την ώρα οι 2 πιο κομβικές κινήσεις που μπορεί να πάρουμε πολλά είναι ο Arnaut Danjuma και ο Jack Harrison. O Harrison έβαλε 5 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ πέρυσι στην Λιντς. Ο Danjuma σε 9 συμμετοχές πέρυσι με την Τότεναμ, μάλιστα μόλις 1 ως βασικός είχε 1 γκολ και 2 ασιστ. Με τον Emery στην καλή του σεζόν στην Βιγιαρεάλ είχε 10 γκολ και 3 ασίστ. Λίγο πολύ δηλαδή στην επίθεση που η ομάδα πονούσε πέρυσι, προστίθενται 10-15 γκολ. Αν έρθει και ο Beto, όταν αυτοί οι παίκτες προσαρμοστούν μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι.

  Βέβαια πριν με πείτε υπεραισιόδοξο βλέπω ξανά τον παράγοντα τύχη να μας παίζει άσχημα παιχνίδια. Φοβάμαι αρκετά πόσο μπορεί αυτό να επηρεάσει ψυχολογικά τους παίκτες και συνολικότερα την ομάδα. Όπως φοβάμαι και τους τραυματισμούς που ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας τα 2 προηγούμενα χρόνια. Όμως ελπίζω γιατί βλέπω βάθος και πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός για μια θέση στην 11αδα που θα είναι πιο έντονος φέτος, μπορεί να παίξει θετικό ρόλο. Ειδικά μετά την διακοπή που επιστρέφουν οι περισσότεροι παίκτες. Συνήθως οι διακοπές στο πρωτάθλημα παίζουν κομβικό ρόλο. Ως τότε θα ήταν ιδανικό να πάμε στην διακοπή, ιδανικά με νίκη αλλά έστω χωρίς 4η ήττα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για να περάσουμε λίγο πιο ανώδυνα αυτό το κακό ξεκίνημα.

  Στα θέματα του μήνα είναι και το αναμενόμενο μέσα στην εβδομάδα κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου, θέλω να πιστεύω ότι θα φέρει τουλάχιστον τον Beto στην ομάδα και δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε τους 1-2 παίκτες που πριν καιρό είχε αναφέρει σε tweet του, ο ρεπόρτερ του Sky sports, Alan Myers θα είναι το ιδανικό. Αλλά το νέο φιάσκο με την MSP δείχνει πως πάει πίσω την ομάδα μεταγραφικά. Αν όλα πάνε καλά με τον Beto θα πω ότι είμαι σχετικά ευχαριστημένος με τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. Νομίζω ότι οι Thelwell και Dyche κινήθηκαν έξυπνα και η ομάδα είναι ενισχυμένη σε σχέση με το πολύ μικρό ρόστερ που είχε την περασμένη σεζόν. Βλέπω μια πιο πλήρης ομάδα με περισσότερες λύσεις. Αγωνιστικά για την ώρα με το μικρό δείγμα που έχουμε δείχνει μια ομάδα που παράγει φάσεις και αυτό είναι επίσης πολύ θετικό. Θέλω να σταθώ στο ότι παράγει φάσεις με έναν αμυντικόγενη προπονητή όπως είναι ο Dyche έχει 14,3 τελικές μέσο όρο και έναν ψηλό μέσο όρο στα xgoals. Έτσι λέω και ελπίζω πως τα γκολ θα έρθουν.

 Μέσα στον μήνα συνέβη και το τραγικό δυστύχημα στο νέο γήπεδο που στοίχισε την ζωή στον 26χρονο εργάτη και Εβερτόνιαν, Michael Jones. μια άσχημη είδηση που όμως έδειξε για ακόμα μια φορά την διαφορά νοοτροπίας στην Αγγλία σε σχέση με την Ελλάδα. Αντίθετα με τα στρατούς οπαδών που συντηρούνται από τις ομάδες και τις διοικήσεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και σκοτώνουν αθώο κόσμο. Στην Αγγλία ολόκληρη η ομάδα της Λίβερπουλ πήγε έξω από το νέο γήπεδο της Έβερτον και κατέθεσε στεφάνι στην μνήμη ενός εργάτη φίλου της Έβερτον. Δεν είναι η πρώτη η μοναδική φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, πολλές φορές η μια ομάδα έχει στηρίξει την άλλη σε απώλειες ανθρώπινων ζωών από τον Χίλσμπορο, ως την δολοφονία του μικρού Rhys Jones οι ομάδες του Λίβερπουλ εμφανίζονται πάντα ενωμένες. Δυστυχώς αν και δεν το συνηθίζω, δεν μπορώ να μην κάνω μια σύγκριση  με την Ελλάδα, που μετράμε 2ο νεκρό μέσα σε λίγους μήνες από χουλιγκανισμό και δεν μπορώ να μην καταλογίσω την ευθύνη και στις ομάδες, σε αυτά δεν συμβαίνουν. Γιατί υπόγεια συντηρούν οπαδικούς στρατούς. Ίσως αυτό είναι και η απάντηση σε αυτούς που ρωτάνε γιατί προτιμάμε το Αγγλικό από το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί εκεί το ποδόσφαιρο μυρίζει υγεία, εδώ μυρίζει θάνατο.

Δεν θέλω να αφήσω ασχολίαστο το νέο φιάσκο με την MSP Sports Capital. Ότι κάτι πήγαινε στραβά το καταλάβαμε από τον προηγούμενο μήνα, μάλιστα είχα αναρωτηθεί γιατί πάει τόσο πίσω;. Όπως αποδεικνύεται το θέμα είναι τα δάνεια για το νέο γήπεδο και αν τα ποσά είναι αυτά που διαβάζουμε αναρωτιέμαι αν υπάρχει εφικτός τρόπος να πουληθεί μερίδιο της ομάδας σε αυτό το χρονικό σημείο, δηλαδή πριν την παράδοση του γηπέδου. Γιατί ας μην κοροϊδευόμαστε όποιος θέλει μερίδιο στην ομάδα τον ενδιαφέρει και το νέο γήπεδο.

Περιμένω και διαβάσω πάντα με πολύ ενδιαφέρον και τις δικές σας σκέψεις και απόψεις.

 Ας ελπίσουμε σε έναν υπέροχο Σεπτέμβριο με καλές μεταγραφές  και πολύ καλύτερα αποτελέσματα στο Λιγκ καπ αλλά κυρίως στην Πρέμιερ λιγκ που θα απομακρύνουν τις μαύρες σκέψεις από το μυαλό μας.

Καλό μήνα Εβερτόνιανς.

 

 

 

 

αφησε ενα σχολιο