1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ (ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023)

 Στις σκέψεις ενός μπερδεμένου μυαλού συζητάμε συνήθως κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα απόψεις, μέσα από τις ειδήσεις της Έβερτον. Θα με συγχωρέσετε που θα χαλάσω λίγο την ρουτίνα, μια και η Κυριακή είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα παραθέσω σήμερα Παρασκευή, τις απόψεις μου για τις ειδήσεις που μας απασχόλησαν αυτό το μήνα με την ευκαιρία και του τέλους του πρώτου γύρου.

  Λίγες ώρες πριν κλείσει το 2023 θέλω να σταθώ κυρίως στα θετικά του χρόνου που μας αφήνει και για μένα τα θετικά, αφορούν αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο από όλα, το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Sean Dyche ήρθε στην ομάδα με αρκετό σκεπτικισμό όλοι αντιλαμβανόμασταν την αναγκαιότητα της επιλογής πέρυσι, αλλά λίγοι τον βλέπαμε ως ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Όμως η δουλεία του μας έχει πείσει, για την ώρα πετυχαίνει αυτό που ελπίζαμε από πολλούς προκατόχους του, την σταθερότητα. Ο πρώτος γύρος μας κάνει αισιόδοξους ότι δεν θα έχουμε πάλι δράματα , μεγάλες αποδράσεις και ηρωικά στο τέλος της σεζόν.

  Στην πρώτη του σεζόν που ο Dyche ξεκίνησε από την αρχή, διαμορφώνοντας μια ομάδα όπως αυτός την ήθελε. Έχουμε μια Έβερτον που κατέκτησε στον πρώτο γύρο 26 βαθμούς, άσχετα αν αφαιρέθηκαν οι 10. Την περασμένη σεζόν με τον Frank Lampard η Έβερτον κατέκτησε μόλις 15 βαθμούς και την σεζόν 2021/22 με τον Rafa Benitez στον πάγκο, κατέκτησε 19 βαθμούς. Η συγκομιδή βαθμών μας κάνει αισιόδοξους ότι βρήκαμε το ακατέργαστο διαμάντι που ψάχναμε. Ένα προπονητή που μπορεί να πάει την Έβερτον μακριά. Τα ελαττώματα του σίγουρα τα έχει, λάθη σίγουρα κάνει, αλλά ελαττώματα έχουμε όλοι και αν δουλεύεις κάνεις λάθη. Πάλι θα τα βλέπω και θα τα σχολιάζω, αλλά για την ώρα κρίνω ενθαρρυντική την εικόνα που βλέπουμε μέσα στο γήπεδο.

 Ακόμα βλέπω ότι βελτιώθηκαν και άλλα πράγματα στην ομάδα, που θα πρέπει να τα αποδώσουμε και αυτά στην δουλειά του Dyche και του επιτελείου του. Αξίζει να αναφέρω πως οι τραυματισμοί που πέρυσι δεν έπεφταν για πολλούς μήνες κάτω από τους δέκα, φέτος δεν έχουν περάσει σε κανένα σημείο της σεζόν τους 6-7 και ίσως και να υπερβάλω με τους 7. Η αγωνιστική σταθερότητα είναι δεδομένη, δεν έχω χάσει παιχνίδι της ομάδας τα τελευταία χρόνια και μπορώ να πω ότι η σταθερότητα που δείχνει αυτή η ομάδα με έχει εκπλήξει. Μόλις δύο είναι τα παιχνίδια που η ομάδα δεν ήταν καλή και στα 90 λεπτά, αυτό με την Άστον Βίλα στο Vila park και με την Άρσεναλ στο Goodison σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια ακόμα και σε αυτά που έχασε η Έβερτον είχε κακά διαστήματα αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν βλεπόταν. Ακόμα και προχθές με την Σίτι είχε ένα κακό ημίχρονο, το ίδιο και στο 0-3 με την Γιουνάιτεντ. Ακόμα θα πρέπει να παρατηρήσω και την ατομική ανάπτυξη κάποιων παικτών ο Mykolenko δεν βλεπόταν μέχρι πέρυσι, φέτος βλέπουμε ότι στέκεται αξιοπρεπέστατα και έχει μηδενίσει πολλούς προσωπικούς αντιπάλους. Ο τελειωμένος επί Lampard, Doucoure έχει πετύχει 6 γκολ και έχει δώσει 1 ασίστ φέτος. Οι Garner και Branthwaite από τα αζήτητα πέρυσι, στους καλύτερους της ομάδας φέτος. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ DYCHE.

 Να φύγουμε από το αγωνιστικό και να πάμε σε πιο μπερδεμένα θέματα. Η πώληση της ομάδας δεν προχώρησε τελικά αυτό τον μήνα, όπως αναμενόταν. Όμως δεν βλέπω να χαλάει, ειδικά μετά την έγκριση της αρχής οικονομικής συμπεριφοράς, απλά υπάρχει μια καθυστέρηση ,που μπορεί να οφείλετε δεν το γνωρίζω. Αλλά ακόμα και αν δεχθούμε ότι τα click-bait δημοσιεύματα είχαν κάποια δόση αλήθειας, πλέον αφού το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα, δεν νομίζω να υπάρχει κάτι άλλο που θα σταματήσει την πώληση. Πλέον τα ερωτήματα είναι άλλα, υπάρχουν βάσιμα  ερωτήματα σχετικά με την ασυνέπεια που δείχνουν σε πληρωμές σε κάποιες ομάδες τους στην 777partners, όπως είναι η Σταντάρ Λιέγης και η Βάσκο ντε Γκάμα. Σύμφωνα με ότι διαβάζω, πήραν έντονη δημοσιότητα 2 μεμονωμένες καθυστερήσεις πληρωμών, δεν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα χρηματοδότησης. Νομίζω ότι γράφουν την αλήθεια, γιατί έτσι και αλλιώς στην επιτροπή απέδειξαν ότι έχουν την οικονομική ρευστότητα που απαιτείται και άλλωστε ήδη χρηματοδοτούν την ομάδα. Πάντως θέλω να ελπίζω ότι οι πιθανοί νέοι ιδιοκτήτες έχουν καταλάβει ότι τέτοιες καθυστερύσεις δεν θα τους βγουν σε καλό στην Αγγλία και δεν θα κάνουν σε οποιαδήποτε περίπτωση κάποια τέτοια “χοντράδα” άλλωστε η Έβερτον θα είναι το πετράδι στο στέμμα τους.

Στην προσπάθεια μου να κρατήσω μια θετική προσέγγιση χρονιάρες μέρες, δεν θα αναφερθώ καθόλου στα χοντρά ψέμματα που διάβασα για ακόμα έναν μήνα. σε κάποια μέσα. Έχω γράψει όμως μέσα στον μήνα για τον ” μυθομανή δημοσιογράφο” που προταστατεί στα ψέμματα και την Daily mail στην όποια αρθρογραφεί. Οι δημοσιογράφοι είναι το ίδιο σε όλο τον κόσμο, μέσα σε όλους τους υπόλοιπους υπάρχουν και οι μυθομανείς όπως ο συγκεκριμένος κύριος, δεν αξίζει περισσότερη σημασία απλά τον αναφέρω για να τον αναγνωρίζουμε για να μην πέφτουμε θύματα των μύθων του. Όσο για τα σενάρια που διαβάζουμε σχετικά με την έφεση, δεν βγάζω άκρη γιατί διάβασα πάρα πολλά σενάρια, από όλους τους “αναλυτές” εύχομαι να συνεχίσει να πάει καλά η ομάδα να ξεφύγει οριστικά από την ζώνη και να μην με ενδιαφέρουν πλέον οι αναλύσεις τους.

  Υπάρχει και το θέμα της μετακόμισης από το Goodison park στο νέο γήπεδο, για κάποιο λόγο θεωρούσα ότι θα προχωρήσει στην μέση της επόμενης σεζόν η μετακόμιση, αλλά αυτό τελικά δεν θα γίνει. Οι Ελληνες Εβερτόνιανς θα έχουμε μια τελευταία ευκαιρία να δούμε το Goodison park. Το γήπεδο μπορεί ηλικιακά να είναι ξεπερασμένο και η μετακόμιση να ήταν επιβεβλημένη. Όμως δεν σταματάει να είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και είναι γεγονός ότι μαζί του θα χαθεί ένα κομμάτι του ρομαντισμού του ποδοσφαίρου. Το Goodison park είναι ένα γήπεδο που έγραψε ιστορία στην παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή, πολλές καινοτομίες που τώρα μας φαίνονται φυσιολογικές έκαναν την εμφάνιση τους, πρώτα στο Goodison park. Óσοι δεν έχετε καταφέρει να πάτε μην χάσετε την ευκαιρία να το επισκεφτείτε μέχρι τον επόμενο Μάιο του 2025 που θα γίνει το τελευταίο παιχνίδι εκεί.

 Φυσικά ως λέσχη φίλων Έβερτον οι Greek-toffees την επόμενη σεζόν θα πάμε στα σίγουρα, μια φορά ίσως και περισσότερες (ανάλογα με το ενδιαφέρον) για να αποχαιρετήσουμε το Goodison park. Νομίζω ότι όλοι οι Έβερτονιανς αξίζει να εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία που δίνει η λέσχη μας και να βρεθείτε μαζί μας στο Λίβερπουλ, ειδικά αυτοί που δεν το έχετε ξανακάνει. Ως μέλος της λέσχης που κάθε σεζόν τα τελευταία χρόνια επισκέπτομαι το γήπεδο σας το συνιστώ ως μια αξέχαστη ποδοσφαιρική εμπειρία.

 Διαβάσω πάντα με ενδιαφέρον και προσοχή τις δικές σας σκέψεις και απόψεις. Μην το σκέφτεστε να σχολιάσετε αν διαφωνείτε μαζί μου ο διάλογος είναι πιο ουσιαστικός όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

 Ας ευχηθούμε το 2024 να είναι επιτέλους μια χαρούμενη χρονιά για την Έβερτον και τους φίλους της.Να ευχηθούμε ακόμα εναν αγωνιστικά όμορφο Γενάρη ακόμα καλύτερο από τον Δεκέμβριο με σταθεροποίηση της ομάδας στην Πρεμιερ λιγκ μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού και πρόκριση στο Κύπελλο Αγγλίας.

Εύχομαι μέσα από την καρδία μια καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία, χαρά και δημιουργία για όλους τους Εβερτόνιανς.

 

αφησε ενα σχολιο