1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ (ΙΟΥΛΙΟΣ 2023)

 Στις σκέψεις ενός μπερδεμένου μυαλού συζητάμε όπως κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα απόψεις, μέσα από τις ειδήσεις που μας απασχόλησαν αυτό το μήνα στην επικαιρότητα της Έβερτον.

Όσο και αν το μυαλό μας μοιάζει αδύνατο να ξεμπερδευτεί με αυτή την ομάδα, είναι καλοκαίρι, το πρωτάθλημα δεν έχει αρχίσει και σε λίγο όσοι δεν έχουν πάει διακοπές θα πάνε. Η συνειδητή μου επιλογή είναι να δω το ποτήρι μισογεμάτο. Φτάσαμε στο τέλος του Ιουλίου και πλέον απέχουμε μόλις δύο εβδομάδες από την έναρξη της νέας Πρέμιερ λιγκ. Η νέα Έβερτον έχει αρχίσει να δημιουργείται, έφυγαν 6 παίκτες που δεν θα λείψουν (εκτός ίσως υπό προϋποθέσεις o Yerry Mina) και ήρθαν μόλις δύο ο Ashley Young και ο Arnaout Danjuma. Οk δεν πανηγυρίζουμε με τις προσθήκες αλλά νομίζω πως θα βελτιώσουν κάπως το σύνολο.

  Κατά την γνώμη μου είναι θετικές.Αρχικά ο Young μπορεί να είναι σε αρκετά προχωρημένη ηλικία (38ετών) αλλά μπορεί να βοηθήσει σε όλες τις θέσεις στα πλάγια (δεξί και αριστερό μπακ και δεξί και αριστερό εξτρέμ) έκανε γεμάτη σεζόν στην Βίλα και θεωρητικά έχει έρθει ως αντικαταστάτης του Vinagre στο αριστερό άκρο της άμυνας. Αν τον αντιμετωπίσω μόνο ως μπακ απ στα αριστερά, είναι σίγουρα αναβάθμιση από τον Πορτογάλο που δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα.

Όσο για τον Arnaut Danjuma ενόχλησε κάποιους ο δανεισμός του, κυρίως γιατί μας απέρριψε τον χειμώνα αλλά εμπεριέχει υπερβολή ο θυμός τους. Εδώ έχουμε φάει σφαλιάρες προδοσίας από παιδιά των ακαδημιών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Λίβερπουλ, θα βγάλουμε το οπαδιλίκι στον Ολλανδό γιατί προτίμησε μία ομάδα που χτυπούσε Τσαμπιονς λιγκ από μια που πήγαινε για φούντο;;Το θέμα είναι επιθετικά να βελτιωθεί αυτό το άθλιο νούμερο των μόλις 34 γκολ που είχαμε όλη την σεζόν πέρσι και ο Danjuma είναι κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση, άλλωστε και αυτός μπορεί να παίξει 3-4 θέσεις στην επίθεση.

  Διαβάζω ακόμα από φίλους της ομάδας Άγγλούς και Έλληνες να αμφισβητούν ανοιχτά, το αν υπάρχουν λεφτά για να ξοδέψει η Έβερτον την φετινή μεταγραφική περίοδο. Δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει αυτό;; Είναι δεδομένο ότι υπάρχει ένα μπάτζετ άλλωστε οι προτάσεις στην Αλμερία για τον El Bilal Toure έχουν επιβεβαιωθεί από όλες τις πλευρές και από Άγγλούς αλλά και Ισπανούς δημοσιογράφους, ακόμα και από τον ειδικό μεταγραφών Fabrizio Romano. Προσωπική εκτίμηση όμως είναι ότι το μπάτζετ είναι περιορισμένο και αρκεί μόλις για έναν καλό παίκτη, εκτιμώ ότι δεν ξεπερνάει τα 30 εκατομμύρια λίρες.

  Μόνο αν πουληθεί κάποιος άλλος παίκτης τότε προβλέπω το μπάτζετ να αυξηθεί και υπάρχουν παίκτες που κατά τα φαινόμενα η Έβερτον προσπαθεί η θέλει να πουλήσει. Ο Demarai Gray που είναι στο τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του θεωρώ ότι η ομάδα θέλει να τον παραχωρήσει κυκλοφορούσαν διάφορα δημοσιεύματα για ενδιαφέρον για τον παίκτη αμφιβόλου προελεύσεως . Όπως παρόμοια δημοσιεύματα διαβάζω και για τον Mason Holgate που είναι η 5η λύση για το κέντρο της άμυνας και δεν πολύ υπολογίζεται. Ιδανικό θα ήταν να έρθει κάποια πρόταση για τον Andre Gomes που είναι στον τελευταίο χρόνο ενός πανάκριβου συμβολαίου η τον Jean-Phillippe Gbamin που  δεν είναι σε επίπεδο Πρέμιερ λιγκ. Όμως ο πρώτος δύσκολα θα φύγει γιατί το συμβόλαιο του είναι πολύ υψηλό για να δελεαστεί εύκολα να το σπάσει και ο δεύτερος ίσως προσπαθήσει να μείνει ελεύθερος. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον Alex Iwobi που και αυτός είναι στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του αλλά για κάποιο λόγο δεν βλέπω την ίδια κινητικότητα η κάποια προσπάθεια πώλησης του.

Θα μείνω στο θέμα τις στελέχωσης του νέου ρόστερ εκτός από αυτούς που θα έρθουν και αυτούς που θα φύγουν υπάρχουν και οι νεαροί. Μου άρεσε η κίνηση του Sean Dyche να παρακολουθήσει το φιλικό των νεαρών με την Τρανμίρ έστω και αν προκαλεί απορία γιατί τα 2 φιλικά έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο. Θεωρώ ότι πρέπει ο προπονητής να έχει μια πολύ καλή εικόνα των νεαρών παικτών. Ήδη σε αυτό το πλαίσιο έφυγαν δανεικοί οι Stanley Mills (Οξφορντ) και Lewis Warrington (Πλίμουθ). Δεν ξέρω τι είδε και τι συμπεράσματα έβγαλε ο Dyche με τα δικά μου μάτια ικανούς να στελεχώσουν αυτή την στιγμή την πρώτη ομάδα βλέπω τους Dobbin και Cannon τον πρώτο δείχνει να τον πιστεύει, όσο για τον δεύτερο δεν τον έχουμε δει καθόλου εξαιτίας ενός μικρού τραυματισμού, αν βέβαια δεν φύγουν τελικά και αυτοί δανεικοί. Αν και για να φύγουν πρέπει να μεγαλώσει το ρόστερ που είναι μικρό αυτή την στιγμή.

  Σχετικά με την γνώμη για το αγωνιστικό από όσο έχω δει από τα φιλικά. Η αίσθηση μου είναι ότι ο Dyche στήνει την ομάδα με τον τρόπο που εκείνος νοιώθει πιο οικεία. Μια ομάδα σκληρή που θα παίζει περισσότερο άμυνα και θα προσπαθεί να κλέψει την μπάλα ψηλά και να χτυπήσει στην κόντρα. Δεν νομίζω ότι βέβαια περιμένανε και κάτι διαφορετικό απο μία ομάδα του Dyche.

 Στις ειδήσεις που μας σοκάραν τον μήνα που τελειώνει ήταν και οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Dele Ali  στο podcast του Gary Neville. Σεξουαλική κακοποίηση, διακίνηση ναρκωτικών ως παιδί, ψυχολογικά προβλήματα και εθισμός στα υπνωτικά χάπια, μιλάμε για μια παιδική ηλικία που σοκάρει με την σκληρότητα της και μοιάζει βγαλμένη από τραγικό μυθιστόρημα. Ελπίζω να κάνει λίγο τους ανθρωποφάγους δημοσιογράφους των κίτρινων φυλλάδων στην Αγγλία να του συμπεριφερθούν με περισσότερη ανθρωπιά. Γιατί η δική μου αίσθηση είναι ότι τον περίμεναν στην γωνία σε κάθε του βήμα. Δεν θα ξεχάσω την κριτική για το αμάξι με το οποίο ήρθε πρώτη φορά στο Finch farm, λες και των υπολοίπων παικτών δεν είναι το ίδιο ακριβά. Οι Έβερτόνιανς θα του σταθούμε όσο μπορούμε αυτό είναι σίγουρο, ήδη έχω δει πανό στήριξης στα social media και ας ελπίσουμε να κάνει την πολυπόθητη επανεκκίνηση στην καριέρα του, μόλις αναρρώσει από τον τραυματισμό του.

Να κλείσω με μια ερώτηση για τα διοικητικά. Γιατί αργεί τόσο η συμμετοχή της MSP Capital στοο διοικητικό σχήμα; Διάβασα για τέλη Αυγούστου ότι θα ολοκληρωθεί η συμμετοχή της και αναρωτιέμαι γιατί πάει τόσο πίσω;. Θυμάμαι λόγου χάρη το deal με την πρώτη αγορά μετοχών από τον Moshiri ολοκληρώθηκε σε λίγες μέρες. Δεν το γράφω γιατί φοβάμαι ότι θα χαλάσει η αγορά των μετοχών, τίποτα δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Μήπως όμως οι Αμερικάνοι καθυστερούν γιατί θέλουν τα χρήματα τους να πάνε αποκλειστικά στο γήπεδο και όχι σε μεταγραφές;;

Περιμένω και διαβάσω πάντα με πολύ ενδιαφέρον και τις δικές σκέψεις και απόψεις.

Καλό μήνα Εβερτόνιανς.

 Ας ελπίσουμε σε έναν υπέροχο Αυγουστο με καλές μεταγραφές  καλό ξεκίνημα στην νέα Πρέμιερ λιγκ και ανασυγκρότηση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα.

 

 

 

 

 

αφησε ενα σχολιο