1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥ ΜΥΑΛΟΥ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023)

 Στις σκέψεις ενός μπερδεμένου μυαλού συζητάμε όπως κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα απόψεις, μέσα από τις ειδήσεις που μας απασχόλησαν αυτό το μήνα στην επικαιρότητα της Έβερτον.

Ο Σεπτέμβριος του 2023 ήταν και είναι ένας σημαντικός μήνας για την ομάδα, δεν τολμώ να πω θετικός, γιατί τα τελευταία 2 χρόνια μόλις θεωρείς ότι ηρεμεί λίγο η ομάδα αρχίζουν οι σφαλιάρες. Πάντως υπήρχε η πώληση στην 777 Partners που πιθανότατα θα βγάλει από την ζωή μας τον αλλοπρόσαλλο Ιρανο-Βρετανό μεγαλομέτοχο, που δυστυχώς παρόλα τα άπειρα λεφτά που σκόρπισε δεν κατάφερε να αλλάξει στην ομάδα επίπεδο. Όπως και οι 4 βαθμοί που έχουμε μέχρι τώρα βαθμολογικά ειδικά αν συνοδευτούν με νίκη το ερχόμενο Σάββατο την τελευταία μέρα του μήνα, θα είναι ένας εξαιρετικός απολογισμός για τον Σεπτέμβριο. Ελπίζω αλλά δεν μιλάω για πρόκριση την Τρίτη στο λιγκ καπ γιατί δεν θέλω να αεροβατώ, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι.

  Μια και σχολιάζουμε το λιγκ καπ είναι λίγο τρελό ότι με 16 ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών από τις 32 συνολικά, βγήκαν 6 παιχνίδια ανάμεσα σε ομάδες της Πρέμιερ λιγκ. Θεωρητικά οι 6 ομάδες που θα περάσουν από αυτά τα ζευγάρια θα έχουν ευκολότερες κληρώσεις. Όμως πρώτα πρέπει να περάσουμε την εξαιρετική Άστον Βίλα στην έδρα της, μια ομάδα που πριν περίπου ένα μήνα μας έριξε 4 γκολ. Άλλωστε ακόμα και να περάσει η Έβερτον η κληρωτίδα δεν την συμπαθεί τελευταία.

  Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στα μεταγραφικά μια και όταν έγραφα τον προηγούμενο μήνα δεν είχε κλείσει ακόμα η μεταγραφική περίοδος. Θετική φυσικά θεωρώ την προσθήκη του Beto είναι ένας παίκτης με πολλά γκολ στην Ιταλία, που μπορεί να βοηθήσει στην επίθεση, έστω και αν στο χθεσινό παιχνίδι με την Μπρέντφορντ, το τετ α τετ που έχασε με έφτασε στα όρια μου. Θα λείψει ο Iwobi,  είχε κάποιες χτυπητές αδυναμίες στο παιχνίδι του, όμως βοηθούσε στην ανάπτυξη του αλλά αφού δεν ανανέωνε σωστά παραχωρήθηκε. Δεν μπορούσε να σταθεί ο Maupay πέρα από τις αδυναμίες του, ήταν άδικο αυτό που ζητούσε η ομάδα από αυτόν, ένας επιθετικός χωρίς ιδιαίτερο ύψος δεν έχει τα χαρακτηριστικά για να παίζει μόνος στην κορυφή της επίθεσης και καλώς δόθηκε δανεικός. Φυσικά ούτε ο Gbamin θα λείψει που σωστά αφέθηκε ελεύθερος την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου έτσι ώστε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για την πώληση του. Αυτό που με στεναχώρησε ήταν η πώληση του Tom Cannon, συμφωνώ ότι και αυτός όπως ο Maupay δεν είχε την δυνατότητα να παίξει στην κορυφή της επίθεσης μόνος του, αλλά με τον ρυθμό που αλλάζουν οι προπονητές στην Έβερτον για ποιο λόγο να μην πάει δανεικός και να επανεξετάσουμε την περίπτωση του την επόμενη σεζόν;.

Να περάσουμε λίγο στο αγωνιστικό την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές υπάρχει μια σχετική ηρεμία στην ομάδα. Όταν υπάρχει ηρεμία είναι καλύτερη στιγμή να θίξουμε κάποια στραβά. Όπως συγκεκριμένες αδυναμίες που βλέπουμε από τον Sean Dyche που δεν κάνει σχεδόν ποτέ όλες τις αλλαγές, ακόμα και αν η ομάδα χάνει και αν όλοι οι παίκτες παίζουν χάλια. Ακόμα και αν η ομάδα κερδίζει και έχει αγώνα την Τρίτη (όπως χθες που έκανε μόλις 2 αλλαγές). Προσωπικά δεν βλέπω να επηρεάζει το παιχνίδι από τον πάγκο, χαρακτηριστικό παράδειγμα το παιχνίδι με την Άρσεναλ, όταν όλοι μας οι μέσοι ήταν κάκιστοι από το πρώτο ημίχρονο και εκείνος κάνει πρώτη αλλαγή τον Beto στο 65′. Έχω αμφιβολίες και για το στήσιμο της ομάδας σε κάποια παιχνίδια π.χ δεν καταλαβαίνω την εμμονή με τον 38χρονο Young,που αμυντικά βλέπω ότι έχει προβλήματα; δεν καταλαβαίνω γιατί ο Garner παίζει δεξί εξτρεμ; και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κάθεται ποτέ ο Gueye πάγκο. Είναι απλή κριτική βέβαια δεν θέλω να φύγει, ελπίζω να έχει τα αποτελέσματα που χρειάζεται για να μείνει, αλλά και για να βελτιωθεί και να καθαρίσει λίγο το μυαλό του.

  Ξέρω ότι κάποιοι που διάβαζαν αυτή την στήλη θεωρούσαν υπερβολική και ίσως “ελληνικής προέλευσης” την εμμονή με την διαιτησία. Δεν υποστήριξα φυσικά ότι υπάρχει παράγκα, απλά έγραφα και ότι η πολιτική στην Αγγλία περνάει και στο ποδόσφαιρο και η γραμμή ήταν, ότι ο Farhad Moshiri λόγω του συνεταίρου του Alisher Usmanov ήταν ανεπιθύμητος, γιατί υπήρχε η θεωρία ότι ρωσικά κεφάλαια ξεπλένονταν μέσω της Έβερτον. Όσοι αμφιβάλετε μπορείτε να διαβάσετε και τι “τέρατα” έγραφε η φιλο-κυβερνητική Daily Mail για την ομάδα. Τα 3 τελευταία παιχνίδια πιστεύω καταλάβατε γιατί έγραφα για την διατησία ακόμα και αν δεν βλέπετε συστηματικά τα παιχνίδια της Έβερτον. Στο παιχνίδι με την Σέφιλντ πριν ανακοινωθεί η πώληση, η Έβερτον αντιμετωπίζει για ακόμα μια φορά μια εξαιρετικά εχθρική διαιτησία. Αντίθετα στα επόμενα δύο παιχνίδια με την Άρσεναλ και την Μπρέντφορντ όταν όλοι γνωρίζουμε πλέον για την πώληση, η διαιτησία είναι απόλυτα φυσιολογική και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να είναι αν δεν έχουμε κάποια ανατροπή με την πώληση.

 Για να περάσουμε στην πώληση έχω γράψει ήδη την άποψή μου σχετικά, μπορείτε να την διαβάσετε ξανά εδώ. Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη απαισιοδοξία, δεν είχαμε και την καλύτερη διοίκηση ώστε να μας δυσαρεστεί η αλλαγή της, έτσι και αλλιώς ελάχιστα δούλευαν σωστά στην Έβερτον. Εδώ εισιτήρια κλείνουμε και μας βγάζουν την ψυχή. Δεν μπορώ και δεν θέλω να κρίνω κάποιους που δεν έχω δει το έργο τους στην ομάδα βάση το τι έχουν κάνει σε άλλες ομάδες. Ίσως στην εντονη απαισιοδοξία να παίζει ρόλο και αυτά που γράφει ο δημοσιογράφος Paul Brown που έχει μια εμμονή με την κακή έννοια με τους 777partners και τα tweet του έχουν τροφοδοτήσει πολλά δημοσιεύματα.

Θα προτιμήσω να  κάνω μια αναφορά στον προηγούμενο όπως όλα δείχνουν ιδιοκτήτη της Έβερτον, τον Farhad Moshiri. είναι μια φράση του Tom Davies όταν εξηγούσε γιατί έφυγε από την Έβερτον αν και του προτάθηκε νέο συμβόλαιο. Ο Davies δεν δικαίωσε της προσδοκίες και μια και έζησε από μέσα την ομάδα όλη την εποχή Moshiri έχει ενδιαφέρον να αναφέρω ξανά τι είπε για την απόφασή του να φύγει: “Είναι δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του όταν όλα αλλάζουν συνεχώς και υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται και φεύγουν και προσπαθείς να κάνεις σχέσεις με διαφορετικούς συμπαίκτες, διαφορετικούς προπονητές, διαφορετικούς σχηματισμούς. Για μένα, νομίζω ότι η σταθερότητα είναι ένα μεγάλο πράγμα που χρειάζομαι… ” Στην Έβερτον του Moshiri ο μοναδικός σταθερός άνθρωπος ήταν ο πρόεδρος Bill Kenwright και ήταν αυτός που έπρεπε να φύγει πρώτος μια και είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής στους φίλους της Έβερτον.  Αθλητικοί διευθυντές,προπονητές και παίκτες ήταν όλοι αναλώσιμοι στην ομάδα.

Περιμένω και διαβάσω πάντα με πολύ ενδιαφέρον και τις δικές σας σκέψεις και απόψεις.

 Ας ελπίσουμε σε έναν υπέροχο Οκτωβριο με σταθεροποίηση της ομάδα και υπέροχα αποτελέσματα στο Λιγκ καπ αλλά κυρίως στην Πρέμιερ λιγκ που θα απομακρύνουν τις μαύρες σκέψεις από το μυαλό μας.

Καλό μήνα Εβερτόνιανς.

 

αφησε ενα σχολιο