1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Everton 1-3 Hertha Berlin

Everton 1-3 Hertha Berlin

θα μπορούσα να γκρινιάξω για την κίνηση, και τις δυόμιση ώρες που πέρασα οδηγώντας για να κάνω μια διαδρομή 60 χλμ., για το κρύο που έφαγα, για να πάω στο γήπεδο και να παρακολουθήσω την ομάδα μου να αντιμετωπίζει με περίσσια επιπολαιότητα ένα θεσμό, που “πήρε στα σοβαρά”, αλλά χρησιμοποίησε την U18, απέναντι σε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Όταν έχεις αυτή την ομάδα στην καρδιά σου κι έχεις το προνόμιο να βρίσκεσαι εκεί, αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να σε κάνει να ξεχάσεις όσα τράβηξες για να βρεθείς εκεί, πόσο μάλλον όταν, ίσως, είναι και η τελευταία σου φορά…

Το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό, από τη στιγμή που το rotation που εφαρμόζεται στα κύπελλα που συμμετέχει η U23 συνεχίστηκε. Δεν ήταν η ομάδα τόσο κακή, αλλά και η Χέρτα δεν προσπάθησε περισσότερο. Ένα δοκάρι και τρία γκολ σε 35 λεπτά ήταν αρκετά για της εξασφαλίσει ένα ήσυχο απόγευμα. Η Έβερτον προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσε, πίεσε, αλλά δε μπορούσε να πετύχει κάτι περισσότερο.

Σε ατομικό επίπεδο, ο μόνος για τον οποίο θα μπορούσα να κάνω ένα θετικό σχόλιο απόψε, είναι ο Beni Baningime, ο οποίος προσπάθησε αρκετά στο κέντρο και έδειξε πολύ καλά στοιχεία, ανασταλτικά και δημιουργικά, και έδειξε γιατί οι άνθρωποι της ομάδας τον υπολογίζουν.

Συνήθως βέβαια, όταν η συνολική εικόνα της ομάδας είναι κακή, επηρεάζεται και η ατομική απόδοση των ποδοσφαιριστών.

Δικαιολογίες δε χρειάζονται, ούτως ή άλλως ήταν ένας αγώνας ακαδημιών και μόνο καλό έκανε στους νεαρούς αυτούς παίκτες η αναμέτρηση με πιο μεγάλους ποδοσφαιριστές. Άλλωστε και ο Άγιαξ χρόνια τώρα, χρησιμοποιεί παίκτες τρία χρόνια μικρότερους από την μέγιστη ηλικία που επιτρέπεται στις διοργανώσεις που παίρνουν μέρος οι ακαδημίες.

Οι συνθέσεις των ομάδων.

Θα ήθελα να δω κάποιον ή κάποιους, από την εξαιρετική φουρνιά που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην U23, ή κάποιους από τους παραγκωνισμένους παίκτες που ανήκουν στην πρώτη ομάδα, δεν παίρνουν ευκαιρίες, και δεν αγωνίζονται ούτε στην U23, όπως οι Pennington, McAleny, Browning…

Εν κατακλείδι, κακή διαχείριση από τον Unsworth, που χρησιμοποίησε τόσους μικρούς μαζί, σε ένα δύσκολο και σημαντικό αγώνα, με μ.ο. ηλικίας μικρότερο των 19 ετών, ενώ έκανε στο ημίχρονο τρεις αλλαγές μαζί, και στο τέλος του αγώνα δήλωσε πως ήταν ευκαιρία για κάποιους, αλλά την έχασαν…!

Για την ιστορία, ο Sydney Friede σκόραρε δύο φορές, και είχε και ένα δοκάρι, ενώ ο Fabio Mirbach έγραψε το 0-3, πριν ο Gethin Jones μειώσει στο δεύτερο ημίχρονο. Πλέον η Έβερτον υποχώρησε στην τρίτη θέση, με 3 βαθμούς έπειτα από 2 αγώνες, έναν λιγότερο από τη Χέρτα και την Αθλέτικ Μπιλμπάο, την οποία αντιμετωπίζει τις 21 του Δεκέμβρη, και πρέπει να νικήσει αν θέλει να περάσει στην επόμενη φάση, στην οποία περνάνε οι πρώτοι του κάθε ομίλου και οι δύο δεύτερες δεύτερες.

αφησε ενα σχολιο