1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Taxi for where?

Taxi for where?

Σαν σήμερα, το 1961, ο Johnny Carey απολύθηκε σε ένα ταξί του Λονδίνου, αφού πρώτα είχε επισκεφθεί τα γραφεία της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Αγγλίας.

O Johnny Carey είχε αναλάβει τις τύχες της ομάδας το 1958 και είχε καταφέρει να τερματίσει στην πέμπτη θέση, την καλύτερη μεταπολεμική της Everton.

Παρόλα αυτά, οτιδήποτε λιγότερο από την πρώτη θέση ήταν αποτυχία, σε μια περίοδο μάλιστα που ο Carey είχε τη δυνατότητα να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι όσο άνετα ήθελε, και μάλιστα ορισμένες μεταγραφές όπως των Bobby Collins, Alex Young και Roy Vernon, είχαν κοστίσει αρκετά χρήματα για την εποχή και αποδείχτηκαν επιτυχημένες για την ομάδα, μετά όμως τη φυγή του Carey.

Παρόλα τα χρήματα του Sir John Moores που είχε να διαχειριστεί ο Carey δεν μπόρεσε να βάλει την ομάδα ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες του πρωταθλήματος και ο πρόεδρος είχε πάρει την απόφαση να απολύσει τον μάνατζερ.

Στο Λονδίνο, μετά από ένα συμβούλιο της Football league, o Sir John Moores μπήκε στο ταξί με τον Johnny Carey, και όταν κατέβηκαν από το ταξί ο τελευταίος είχε απολυθεί!

Έπειτα από αυτό το συμβάν η φράση “ταξί, για πού”, συνόδευε όλους τους μάνατζερς που κινδύνευαν με απόλυση…

αφησε ενα σχολιο