1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. This is me…!

This is me…!

Άτομο Gazza!

Σαν σήμερα, το 1964, έκανε ντεμπούτο με την εθνική Αγγλίας ο Fred Pickering, στο Downing Stadium της Νέας Υόρκης, και πέτυχε χατ τρικ!

Ένας από τους πιο αποδοτικούς αλλά και άτυχους παίκτες που πέρασαν ποτέ από την ομάδα. Πέτυχε 70 γκολ σε 115 αγώνες, αλλά ένας τραυματισμός στο γόνατο του στέρησε την ευκαιρία να κάνει μια μεγάλη καριέρα. Έχασε τη θέση στην ομάδα αλλά και στην εθνική ομάδα και τελικά έφυγε άδοξα για την Birmingham City.

Την εποχή που αγωνίζονταν στην ομάδα έκανε τις 3 συμμετοχές του με την εθνική ομάδα. Ντεμπούτο έκανε μια μέρα σαν τη σημερινή, εναντίον των ΗΠΑ, σε ένα νικηφόρο 10-0!

Ακολούθησαν άλλοι δύο αγώνες εναντίον του Βελγίου και της Β. Ιρλανδίας, και σκόραρε σε όλα. Έτσι ολοκλήρωσε την διεθνή του καριέρα με 3 γκολ σε 5 αγώνες…

Σαν σήμερα, το 1967, γεννήθηκε o Paul Gascoigne. Τα λόγια είναι περιττά για αυτή την φιγούρα…

Ήρθε στην ομάδα μας στα τελειώματα της καριέρας του, έπειτα από επιθυμία του πρώην “αφεντικού” Walter Smith, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην Rangers.

Αγωνίστηκε 38 φορές και πέτυχε 1 γκολ. Παρότι είχαν περάσει τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του όταν ήρθε στην ομάδα έδειξε στιγμές της ποιότητας του σε κάποιες στιγμές. Το αλκοόλ, κυρίως, και ο τζόγος, η βουλιμία και πολλές άλλες κακές πτυχές του εαυτού του δεν τον άφησαν να χαρεί την καριέρα του όπως άξιζε σε αυτόν τον μεγάλο παίκτη.

Προσωπικά, χαζεύοντας το μουντιάλ της Ιταλίας του ’90, δεν θα ξεχάσω ποτέ πως είναι από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες, που με “προσηλύτισαν”, κάνοντας με οπαδό της εθνικής Αγγλίας από τότε…

αφησε ενα σχολιο