1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Ένα από τα πιο

Ένα από τα πιο μεγάλα ντέρμπι (εκτός big-6) των τελευταίων χρόνων

Τα τελευταία χρόνια τα παιχνίδια κόντρα στους “hummers” είναι ντέρμπι σε όποια έδρα και αν γίνεται το παιχνίδι. Είναι συναρπαστικά και φυσικά καθηλώνουν ένα μεγάλο πλήθος των ουδέτερων φιλάθλων.


Την Κυριακή παίζουμε στην έδρα μας κόντρα στη West Ham, μία ομάδα που σεβομαι απόλυτα, όσα χρόνια παρακολουθώ αγγλικό ποδόσφαιρο. Μία ομάδα που απεικονίζει τους ανθρώπους της εργατιάς του ανατολικού Λονδίνου, μία ομάδα που έχει πάντα πολύ κόσμο και ας έχει να δει τίτλο από ούτε εγώ θυμάμαι πότε. Το μόνο που θυμάμαι είναι ένας τελικός FA Cup στα 00ς όταν και έχασαν 2-3 από τη Liverpool με ανατροπή αν θυμάμαι σωστά και γκολ του Berger ή του Barros!? Κάτι τέτοιο εν πάση περιπτώση.

Η West Ham μπόρεσε και αγόρασε αυτόν που δεν μπορέσαμε εμείς ποτέ, τον Kurt Zouma για 35m. € !!! Άλλη μία προσθήκη στο κέντρο ήταν η αγορά του Vlasic εκ Ρωσίας μεριάς και δη την CSKA με 30m. €, άλλες αξιόλογες μεταγγραφές δεν έκανε παρά μπάλωσε τα κενά με δανεικούς όπως Areola & Kral.

Στο πρωτάθλημα είναι στην 9η θέση με 11 βαθμούς ξεκινώντας εξαιρετικά με 5×5 αήττητο αλλά μετά τη διακοπή είχε 1×3 με αποτέλεσμα να βρίκσεται στη θέση αυτή. Στα παιχνίδια που έχασε βαθμούς ήταν όλα εντός έδρας με Man. United & Brentford 1-2 και τα 2 ματς. Εκτός έδρας τρέχει ένα αήττητο σερί ως τώρα με 2 νίκες και 1 ισοπαλία, έχοντας νικήσει Newcastle 4-2 & Leeds 2-1 και έχοντας μία ισοπαλία με την Southampton 0-0. Επόμενο ματς στο Goodison Park ελπίζοντας να κοπεί αυτό το σερί. Η τακτική του Moyes σε όλα τα παιχνίδια είναι ίδια με 4-2-3-1. Fabianski – Cresswell, Zouma, Ogbonna, Coufal – Rice, Soucek – Bowen, Fornals, Benrahma – Antonio.

H προιστορία μας μαζί τους είναι πάρα πολύ θετική διότι σε 50 ματς πρωταθλήματος έχουμε 27 νίκες και μόλις 10 ήττες. Όπως καταλαβαίνεται η West Ham είναι η χαρά των ζαχαρωτών, πετυχαίνοντας τις περισσότερες νίκες όσο με καμία άλλη στο πρωτάθλημα διαχρωνικά. Στην έδρα μας έχουμε 15 νίκες και 5 ήττες.

Η επαναφορά συμαντικών στελεχών στην ομάδα μας μετά και την ξεκούραση κάποιων, θα ξεκινήσουμε δυναμικά μέχρι την επόμενη διακοπή σε 1 μήνα από τώρα!

αφησε ενα σχολιο