1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ BILL

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ BILL KENWRIGHT

 Οι φήμες που κυκλοφορούσαν από το μεσημέρι επιβεβαιώθηκαν πριν λίγες ώρες όταν η Έβερτον ανακοίνωσε το θάνατο του πρόεδρου της ομάδας και πρώην μεγαλομετόχου Bill Kenwright.

Ο Bill Kenwright Ο Bill Kenwright πέθανε τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο. Όλοι είχαμε υποπτευθεί ότι η υγεία του προέδρου δεν ήταν σε καλή κατάσταση μετά την ανακοίνωση που είχε βγάλει η ομάδα τις προηγούμενες μέρες

  Γεννημένος στο Wavertree στις 4 Σεπτεμβρίου 1945, ο Bill Kenwright ήταν δια βίου οπαδός της Έβερτον και μεγάλωσε έχοντας σας είδωλο τον Cannonball Kid της Έβερτον, τον σπουδαίο επιθετικό, Dave Hickson. Ο μακροβιότερος πρόεδρος της Έβερτον βρέθηκε για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας κατά σύμπτωση ακριβώς πριν 24 χρόνια από την ημέρα του θανάτου του δηλαδή στις 23 Οκτωβρίου 1989.

 Έγινε μεγαλομέτοχος της ομάδας μέσω της εταιρίας του blue holdings μια δεκαετία αργότερα όταν απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών από τον Peter Johnson. πρόεδρος της ομάδας έγινε επίσημα τον Ιούνιο του 2004.Παρέμεινε πρόεδρος της Έβερτον μετά την αγορά της ομάδας από τον Farhad Moshiri, ο νέος κύριος μέτοχος όπως έχει πει δεν ήθελε να χάσει τη γνώση, τη σοφία και το πάθος του προκατόχου του.

 Αντιμετώπιζε πιθανότατα από το 2015 προβλήματα με την υγεία του όμως από το καλοκαίρι φαίνεται να επιδεινώθηκαν.

 Το δ.σ της λέσχης φίλων ‘Εβερτον Greek-toffees εκφράζει τα θερμα του συλλυπητήρια του τη σύντροφό του Jenny Seagrove, την κόρη του Lucy Kenwright, τα εγγόνια και όλους όσους τον γνώριζαν και τον αγάπησαν.

Αναπάυσου εν ειρήνη

Μπιλ Κενράιτ

 

 

αφησε ενα σχολιο