1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΒΕΡΤΟΝ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Πριν το παιχνίδι)

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Πριν το παιχνίδι)

24 Απριλίου 2024

29η Αγωνιστική

22:00  Ώρα Ελλάδος

20:00  Ώρα Αγγλίας

Goodison Park

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ (Θανάσης)

Ντέρμπι εχθρικό δεν το λες. Τα δυο γήπεδα όπως έχω προαναφέρει τα χωρίζει ένα πάρκο. Στην ελλάδα 1000% θα είχα τοποθετήσει νάρκες.( γέλια αν και δεν θα έπρεπε να γελάμε με αυτά). Λιγότερο λοιπόν από 1 χιλιόμετρο η απόσταση. Το βρίσκω όμως και πολύ όμορφο να μην φοβάται κάποιος να πάει στο γήπεδο να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι τέτοιου είδους.

23 Απριλίου παγκόσμια ημέρα βιβλίου.

”Ο νους βολεύεται, έχει υπομονή, του αρέσει να παίζει, μα η καρδιά αγριεύει, δεν καταδέχεται αύτη να παίξει, πλαντάει και χιμάει να ξεσκίσει το δίχτυ της ανάγκης.”

Νικος Καζαντάκης 1883-1957

Εμένα λοιπόν η καρδιά μου διψάει, έχει ανάγκη αυτή την Νίκη. Αυτή την δίψα περιμένω να δω και από τους παίκτες, τον Dyche, τους οπαδούς, τους λατρεμένους ανθρώπους του γηπέδου που κάθονται στην εκκλησία ανάμεσα στις θύρες του Goodison Park.

 

Με αναστατώνει ακόμα πιο πολύ η ιδέα ότι σε περίπτωση Νίκης θα κόψω την οποιαδήποτε ελπίδα για πρωτάθλημα στην Λιβερπουλ του Jürgen Klopp. Η Συμπολίτισσα πάει για το 5 στα 5 και πάλι δεν είναι στο χέρι της γιατί έχει την Αρσεναλ με τους ίδιους βαθμούς η οποία έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων είναι και η Manchester city με 1 βαθμό λιγότερο αλλά και 1 παιχνίδι λιγότερο. Στο παιχνίδι με εμάς η απουσίες είναι πολύ λίγες και όχι τόσο σημαντικές καθώς ο αμυντικός Matip που απουσιάζει έχει μόλις 10 συμμετοχές και ο Μέσος Thiago μόλις μια συμμετοχή φέτος. Απών είναι ακόμη ο αμυντικός Conor Bradley με  μόλις 10 συμμετοχές φέτος και αυτός.  Αποκλείστηκε την περασμένη Πέμπτη από την Αταλάντα στο Europa League παρά την Νίκη της στο Bergamo με 0-1, αλλά την Κυριακή πέρασε εύκολα από το Craven Cottage της Fuhlam με σκορ 1-3.

Με 4-3-3 κατεβαίνει σε όλα τα παιχνίδια η ομάδα του κυρίου Klopp.Που δεν έχει τίποτα άλλο αστο μυαλό της παρα μόνο το τρίποντο της νίκης. Ο Salah έχει ξεπεράσει πλήρως πλέον τα μικρο προβλήματα που είχε και έχει ζεσταθεί για τα καλά. Η Λιβερπουλ που ψάχνει ήδη και τον αντικαταστάτη του Γερμανού καθώς κουράστηκε να γκρινιάζει, τα χριστούγεννα να δουλεύει και μετά από 9 χρόνια θα πάει να ξεκουραστεί κάπου στην πατρίδα του.  Ευγενέστατος, χαμογελαστός, καλός άνθρωπός με σωστές απόψεις για την ζωή και την καθημερινότητα ο Jürgen Klopp αλλά δεν θα μου λείψει.

Εγώ δεν την συμπάθησα ποτέ την Λίβερπουλ.

Εξάλλου όπως και ο κύριος δίπλα

προτιμώ να περπατάω μόνος.

Στα ζαχαρωτά μετά την νίκη και τους 3 βαθμούς την Κυριακή όλοι λίγο πολύ ηρεμήσαμε. Έχουμε και το πιο εύκολο πρόγραμμα σε σχέση με τι υπόλοιπες ομάδες έχουμε και 5 περισσότερους βαθμούς από την Λούτον αντί για 13 να τα λέμε γιατί ο κόσμος ξεχνάει. Έγινε και το σκηνικό με το χτύπημα στο κεφάλι του Beto που όλοι λίγο πολύ παγώσαμε όπως και όποιος έβλεπε το παιχνίδι, αλλά ευτυχώς ο Πορτογάλος δεν έχει κάτι σοβαρό θα απουσιάσει φυσικά από αυτό το παιχνίδι αλλά βρίσκεται σπίτι του, υγιέστατος και όλα καλά. Εκτός από τον Beto δεν είναι έτοιμος ούτε ο Coleman όπως επίσης και οι υπόλοιποι όπως ξέρετε οι  Dobbin, Patterson που θα πατήσουν χορτάρι ξανά του χρόνου ή μπορεί και να κάνουν παρέα στον Dele Alli και να μην παίξουν με την Φανέλα της Εβερτον ξανά.

Για τις 11 άδες δεν αναφέρω κάτι. Ξεκινήσαμε φέτος στα Ντερμπι να κάνουμε ένα ακόμη pre game Video για αυτές. Ειδικά αυτή την φορά τον κάναμε ακόμη πιο όμορφο. Ένα κοινό pre game σαν Λέσχη  φίλων της Εβερτον στην Ελλάδα μαζί με την Πανελλήνια Λέσχη φίλων της Λιβερπουλ.

Ο τύπος δεξιά στην οθόνη σας με το όνομα Andrew Madley θα προσπαθήσει να μην κάνει τα μαγικά του Craig Pawson στο πρώτο παιχνίδι και την σφαγή με την κόκκινη κάρτα στον Konate που δεν έδωσε γιατί έτσι ήθελε στο 67′ λεπτό ενώ το παιχνίδι ήταν στο 0-0. Μας έχει σφυρίξει άλλη μια φορά στην αρχή της σεζόν στο εκτός έδρας 2-2 με αντίπαλο την Sheffield United στς 2.9.2023. Την συμπολίτισα αντίθετα αυτή θα είναι η 5η φορά .

Κοντολογίς και παγκόσμια ημέρα βιβλίου σήμερα  και πρέπει να ανοίξεις κανένα. Θα πρέπει λοιπόν παίκτες και οπαδοί να καταλάβουν ότι είναι σημαντικό η Εβερτον στα τελευταία 6 παιχνίδια να πάρει από 12 μέχρι 15 βαθμούς. Θέλω να δω πάθος, δύναμη και 25 φάουλ με 6 κίτρινες κάρτες. Μετά το 85 ας φάμε και κόκκινη δεν με πειράζει. Μόνο Νίκη λοιπόν με 3-1 σκορ

Nil Satis Nisi Optimum

Evertonians are born not manufactured

 

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Στα τελευταία 50 παιχνίδια η Εβερτον έχει μόλις 5 Νίκες 19 παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα και η Λιβερπουλ είχε 26 νίκες

  • Τελευταίο παιχνίδι  εντός έδρας στο  Goodison Park τελείωσε 0-0 με προπονητή τότε τον Frank Lampard

  • Στον πρώτο γύρο ηττηθήκαμε 2-0 γιατί έτσι ήθελε ο Craig Pawson

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ SEAN DYCHE

ΤΟ KOINO PRE-GAME

αφησε ενα σχολιο