1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΒΕΡΤΟΝ-ΜΠΕΡΝΛΙ (πριν το παιχνιδι)

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΜΠΕΡΝΛΙ (πριν το παιχνιδι)

6 Απριλίου 2024

32η Αγωνιστική

17:00  Ώρα Ελλάδος

15:00  Ώρα Αγγλίας

Goodison Park

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ (Θανάσης)

Πραγματικά αυτοί εκεί στην Premier League δεν θα με αφήσουν να ηρεμήσω. Δεν θα πω πλέον για την ανικανότητα τους γιατί είναι γνωστό τοις πάσι. Αλλά μιας και εδώ και λίγα χρόνια τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους θυμήθηκα ένα ωραίο ρητό της Katherine Cebrian μιας μεγάλης κυρίας της σόου μπιζ του San Francisco μια πόλη στην Καλιφόρνια της Αμερικής πριν 40 χρόνια περίπου.

Αφιερωμένο λοιπόν στους κυρίους της Premier League.

”Ο κακός Χέστης δυο φορές τα κάνει”

Πολλοί θα λέτε ρε Νικολαϊδη τι πίνεις και δεν μας δίνεις και εμάς. Αλλά όταν μετά την σφαγή της Εβερτον με την Bournemouth και το πέναλτι στο 50′ που δεν έδωσε ο Michael Oliver που τον είχαν στο Var τώρα τον έχουν διαιτητή του αγώνα με την Burnley. Είμαι σίγουρος ότι οι φίλαθλοι της Εβερτον θα του ρίξουν τα απαραίτητα γαλλικά και καλά θα κάνουν.

Μιας και σας ανέφερα γρήγορα γρήγορα ποιος είναι το εκλεγμένο κοράκι για το παιχνίδι ας ασχοληθούμε λίγο και με τα δικά μας.

Σημαντική η Ισοπαλία με την Newcastle μετά το κεφαλοκλείδωμα στον young και το Πέναλτι που εκτέλεσε και ευστόχησε ο  Calvert Lewin στο 88ο λεπτό. Μια ισοπαλία που ήρθε μπορεί να πει και κάποιος από τύχη αφού μέχρι το 60΄δεν είχαμε φανεί μέσα στο γήπεδο. Με το που ακυρώθηκε το οριακό goal αλλά ήταν εκτός γραμμής ο Isak ο κύριος Dyche αποφάσισε να βγάλει τους δεν υπάρχω στο παιχνίδι Doucoure,Onana,Beto που απλά έσερναν το κορμί τους μέσα στο γήπεδο. Οι Garner,Calvert- Lewin και Adre Gomes κατάφεραν να κάνουν τα Ζαχαρωτά πιο επικίνδυνα και να πετύχουν το Goal της ισοφάρισης. Θα μπορούσε να έρθει και πιο νωρίς το γκολ αλλά η ωραία κίνηση του Garner και ένα όμορφο σουτ κατέληξε στο δοκάρι.

Απουσίες δεν υπάρχουν εκτός από τις γνωστές τον Dobbin, Danjuma και Dele Alli. Δεν θα υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις. Ίσως μείνει ο Onana στον πάγκο΄και παίξει ο Garner μαζί με Gueye πίσω από τον Doucoure. Τώρα βέβαια που το σκέφτομαι καλύτερα θα ήταν να ξεκινήσει με την 11άδα που τελείωσε το παιχνίδι με την Newcastle.

Για την αντίπαλη ομάδα δεν θα πω πολλά. Μια κακή Burnley που ναι μεν πέρσι ανέβηκε ”τρένο” από την Τσαμπιονσιπ και φέτος δεν μπορεί με τίποτα να κάνει κάτι ώστε να παραμείνει στην κατηγορία. Μπορεί άνετα να θεωρήσει κάνεις ότι αν δεν είχαν χάσει βαθμούς η Έβερτον και η Νοτιγχαμ να ήταν ήδη σχεδόν υποβιβασμένη. Στον πρώτο γυρο κερδίσαμε εύκολα με 0-2 με γκολ τον Ονάνα και Keane στο 19ο και στο 25ο λεπτό. Επίσης την κερδίσαμε και στo Κύπελλο με 3-0.

Ο πολύ συμπαθής Vincent Kompany Έχει  5 απουσίες η οποίες είναι σε παίκτες που δεν είναι όλοι ας πούμε εντεκαδάτοι. Πάντως και οι 5 έχουν απο 13 μέχρι 15 συμμετοχές στην φετινή χρονιά. Οι κύριοι λοιπόν Beyer ένας αρκετά συμπαθείς ακραίος μπακ. Τον είχα προσέξει και στο Borussia Park εδώ κοντά με την Monchengladbach, Nathan Redmond γνωστός στα αγγλικά γήπεδα με Saouthampton, Ameen Dakhil, Luca Koleosho και ο μικρός Ramsey. Παίζει ένα άναρχο, κακό ποδόσφαιρο με ένα 4-4-2 το οποίο δεν του έχει βγει σε καλό. Έχει μόνο 4 νίκες και αυτές είναι με Sheffield United , Fulham, Brentford. Σκοράρει και αυτή η ομάδα πολύ δύσκολα έχοντας μόλις 32 γκολ όπως και εμείς που έχουμε 31.

Θέλει πολλά κιλά ….. όταν έχεις να σκοράρεις από τις 29 οκτωβρίου κερδίζεις πέναλτι και το εκτελείς σωστά. Αναφέρομαι στον Dominic Calvert-Lewin που νομίζω ότι σήμερα θα είναι βασικός. Είμαστε καλύτεροι ομάδα και θα κερδίσουμε να τελειώνει άλλη μια χρονιά αυτό το μαρτύριο σχετικά νωρίς. Τα σκυλιά του πολέμου έχουν ακόμη 8 παιχνίδια και πρέπει να δείξουν σε όλους ότι είναι στο πνεύμα της Έβερτον και τίποτα δεν είναι αρκετό αν δεν είναι το καλύτερο.

Ένα ωραίο και όμορφο 2-0 βλέπω όπως και το τελευταίο παιχνίδι μεταξύ μας.

Nil satis nisi optimum

Evertonians are born not manufactured

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Σε συνολικά 122 παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις με αντίπαλο την Μπέρνλι η Έβερτον έχει 54 νίκες 30 παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα και σε 38 παιχνίδια η Έβερτον γνώρισε την ήττα.

  • Τελευταίο παιχνίδι ήταν η νίκη στα μέσα του Δεκέμβρη με 0-2 στο Turf Moor

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ SEAN DYCHE

 

αφησε ενα σχολιο