1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ BURNHAM ΣΕ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ BURNHAM ΣΕ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ-SKYSPORTS

 Ο Andy Burnham, είναι ο δήμαρχος του Μάντσεστερ και φίλος της Έβερτον με εισιτήριο διαρκείας στο Goodison Park, έχει διατελέσει από το 2007 ως το 2010 σε υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση του Gordon Brown μετά την αφαίρεση βαθμών στην Έβερτον έχει αναλάβει δράση και κατηγορεί την Πρέμιερ λιγκ για κανονιστική αθέμιτη πρακτική και ζητά να κηρυχθεί άκυρη η απόφαση. Μάλιστα ζητά εξηγήσεις και από το Sky Sports αφού η συνέντευξη σχετικά με την αφαίρεση βαθμών της Έβερτον δεν μεταδόθηκε.

 Πριν από τον αγώνα της Κυριακής με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γκούντισον Παρκ, ο Burnham είπε στους δημοσιογράφους: «Δεν λέω ότι η Έβερτον δεν έχει πράγματα για να λογοδοτήσει, σαφώς έχει. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ερώτημα σε αυτή την κατάσταση είναι, υπήρξε μια δίκαιη διαδικασία; Μετά από μελέτη της υπόθεσης, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε δίκαιη διαδικασία, υπήρξε μια διαδικασία με εξαιρετικά ελαττώματα. Θα έφτασα στο σημείο να πω ότι υπήρξε κατάχρηση διαδικασίας. Και αυτή η κατάχρηση διαδικασίας αφορά την κατευθυντήρια γραμμή και το πλαίσιο που συντάχθηκε τον Αύγουστο και υποβλήθηκε στην ανεξάρτητη επιτροπή. Υπήρξα υπουργός της κυβέρνησης και ήμουν πολύ εξοικειωμένος με τον κόσμο των κανονισμών και της ρυθμιστικής πρακτικής. Δεν μπορείτε σε μια συνεχιζόμενη περίπτωση να δημιουργήσετε νέα πολιτική στο μέσο (αυτής) και στη συνέχεια να την εισαγάγετε προς το τέλος της. Είναι αυτό που οι άνθρωποι θα αποκαλούσαν κανονιστική αθέμιτη πρακτική απλά δεν είναι δυνατό να γίνει αυτό. Αλλά αυτό συνέβη σε αυτήν την κατάσταση». Πρόσθεσε: «Θα έλεγα ότι η διαδικασία θα πρέπει να κηρυχθεί άκυρη λόγω της ρυθμιστικής κακής πρακτικής της εισαγωγής νέων κανόνων στη μέση μιας διαδικασίας, όταν πραγματικά καμία ρυθμιστική αρχή δεν πρέπει να το κάνει αυτό».

 Ο Andy Burnham είπε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από το Sky Sports μετά την μη μετάδοση μιας συνέντευξης με τον δήμαρχο του Μάντσεστερ σχετικά με την αφαίρεση 10 βαθμών της Έβερτον. Ο κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας του Γκούντισον Παρκ είπε ότι η απόφαση της Πρέμιερ Λιγκ να τιμωρήσει τόσο αυστηρά την Έβερτον ήταν «κατάχρηση διαδικασίας» και «κανονιστική κακή πρακτική». Ο Burnham έγραψε μια επιστολή στην Πρέμιερ Λιγκ υποστηρίζοντας ότι η απόφαση πρέπει να κηρυχθεί «άκυρη» επειδή η διαδικασία έρευνας είχε αλλάξει και ήταν άδικη. Ζήτησε επίσης κυβερνητική παρέμβαση από το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού. Ο σημερινός Δήμαρχος του Μάντσεστερ επέμεινε ότι η επιτροπή που αποφάνθηκε κατά του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ άλλαξε τη διαδικασία στη μέση της ακρόασης. Και σε μια επιστολή προς την πρόεδρο της Premier League, Άλισον Μπρίτταν, υποστήριξε ότι καθιστά οποιαδήποτε διαδικασία προσφυγής «αποδεδειγμένα άδικη», με τον πρώην βουλευτή του Λανκασάιρ να προτείνει η μόνη επιλογή είναι να ακυρωθεί η τιμωρία και να ξεκινήσει ξανά η διαδικασία.

 Δήλωνε έξαλλος αφού μια συνέντευξη που είχε δώσει στο Sky Sports News το Σαββατοκύριακο δεν βγήκε στον αέρα. «Δεν ξέρω γιατί δεν μεταδόθηκε και θα ήθελα πολύ μια εξήγηση», είπε ο Burnham στην Daily Mail. «Ως πρώην υπουργός του υπουργικού συμβουλίου, δεν περιμένω από τρίτους να αποφασίσουν τι μπορώ και τι δεν μπορώ να πω». Το Sky Sports υποστηρίζει ότι η απόφαση ελήφθη λόγω αλλαγής στο πρόγραμμα μετά τον θάνατο του παλιού προπονητή μεταξύ άλλων της Εθνικής Αγγλίας και της Μπαρτσελόνα, Terry Venables και ένας εκπρόσωπος του καναλιού δήλωσε: «Το Sky Sports έχει καλύψει αυτή την είδηση εκτενώς στα τηλεοπτικά και ψηφιακά μας κανάλια, ακολουθώντας μια δίκαιη και ισορροπημένη προσέγγιση για ρεπορτάζ όπως πάντα.

 

αφησε ενα σχολιο