1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Η Έβερτον μπορεί να

Η Έβερτον μπορεί να διεκδικήσει τiς θέσεις της Ευρώπης?

Βλέποντας και το ματς κόντρα στην Burnley, μου έρχονται διάφοροι συνειρμοί στο μυαλό για το αν η ομάδα μας μπορεί να πετύχει όσα δεν πέτυχε πέρυσι επί Αντσελότι.

 

 

Η ομάδα έχει αποκτήσει μέταλλο, και αυτό αποδεικνύεται με τις 2 ανατροπές εντός του ημιχρόνου!. Βλέπε Southampton και τώρα Burnley!.  Η ομάδα αποδίδει άρτια με την τακτική 4-3-3 και αυτό φάνηκε όταν και έβγαλε τον Godfrey για να βάλει στη θέση του τον Gomez. Η ομάδα άλλαξε άρδην, με πολύ επιθετική γραμμή και φαρμάκι αντεπιθέσεις! Μπορεί να έλλειπε ο σκόρερ μας ο DCL, παρόλα αυτά η ομάδα μας δεν χρειάστηκε να βασίζεται σε αυτόν όπως πέρυσι. Έχουμε πετύχει σε μεταγγραφές 2/2 με Grey και Townsend! Ποιος να το περίμενε? Όχι εγώ πάντως και παρατηρώ πως κάθε Σαββατοκύριακο διαψεύδομαι…Αλλά χαλάλι!

Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος μαζί με United, Chelsea & Liverpool στους 10 βαθμούς, όντας αήττητη και έχοντας βάλει 10 γκολ,δεχόμενη μόλις 4. Η αλήθεια είναι ότι σε 5 ματς (βάζω και το League Cup) έχουμε δεχτεί γκολ στους 4 αγώνες! Αυτό πρέπει κάπως να διορθωθεί, διότι δεν γίνεται να ελπίζουμε μόνο στα της επίθεσης! Αλλά αυτό βελτιώνεται βήμα βήμα!

Επίσης παρατήρησα όπως και το σχολίασα και στο μπαρ που είδαμε το ματς έξω, ότι η φυσική κατάσταση είναι έξοχη. Επί εποχής Ancelotti η ομάδα χώλαινε και έπαιζε “βαριά”. Εδώ βλέπουμε ότι η ομάδα πετάει και βρίσκεται σε άλλο επίπεδο! Τα αμυντικά χαφ είναι σε άρτια κατάσταση, με σωστές τοποθετήσεις, χωρίς να κρατάνε υπερβολικά τη μπάλα και με άμεση πρώτη πάσα είτε σε Grey είτε σε Townsend. Εύγε Benitez, η ομάδα ως τώρα παίζει και όμορφο ποδόσφαιρο αλλά φέρνει και τα αποτελέσματα που αρμόζουν!

Σάββατο βράδυ παίζουμε κόντρα στην Aston Villa στο Villa Park, μία έδρα που πάλι τη φοβάμαι, μία ομάδα με βαριά φανέλα που παρόλα αυτά, το αήττητο πρέπει να συνεχιστεί και δεν πρέπει να απομακρυνθούμε από την “Trophy Zone”. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο φέρνοντας Χ2, το οποίο είναι εφικτό αποτέλεσμα για την ομάδα μας.

Οι “The Lions” φέτος αγόρασαν με ρεκόρ μεταγραφής τον Buendia από τη Norwich με 38.40 εκατ. ευρώ, επίσης αγόρασε τους Bailey (Leverkusen), Ings (Southampton), Young (επιστροφή στα πάτρια εδάφη) και δανεικό τον Tuanzebe (Man. United).

Ως τώρα στο πρωτάθλημα έχουν καταφέρει να νικήσουν τη Newcastle (H) με 2-0, έχοντας 2 ήττες με Chelsea (3-0) & Watford (3-2) εκτός έδρας αμφότερα. Με τη Brentford κατάφερε και έφερε ισοπαλία στο σπίτι της με 1-1. Η αγωνιστική της γραμμή κυμένεται κυρίως στο 4-3-3 με τους Martinez – Mings, Tuanzebe, Targett (Young), Cash – Douglas Luiz, McGinn, Ramsey – El Ghazi, Buendia, Ings

Οι Trezeguet και Davies είναι τραυματίες.

Η προϊστορία μας κόντρα στην Aston Villa στο Villa Park είναι ότι σε 103 ματς έχουμε 28 νίκες, 25 ισοπαλίες και 50 ήττες.

Οι τελευταίοι 3 αγώνες μας στο Villa Park ήταν το 2016 όπου κερδίσαμε με 1-3 χάρη στα γκολ των Mori, Lennon, Lukaku. Το 2019 χάσαμε με 2-0 και πέρυσι ήρθαμε ισοπαλία χωρίς γκολ!.

Ευελπιστώ ότι η ομάδα μας θα κάνει το χρέος της και θα φέρει το θετικό αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε! COYB

αφησε ενα σχολιο