1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Η ομάδα όταν βρίσκεται

Η ομάδα όταν βρίσκεται στα υψηλά στρώματα τι συμβαίνει

Πέρασαν 7 αγωνιστικές και η ομάδα μας βρίσκεται στην 5η θέση (με ισοβαθμία) στους 14 βαθμούς.!  Η ομάδα με τον Benitez πετάει παρότι οι απουσίες είναι πάρα πολλές και όμως υπάρχει ρυθμός και αγωνιστική κατάρτιση από τον Ισπανό κόουτς όπου και του χρεώνω τις επιτυχίες του συλλόγου μας!.  Πάμε όμως να δούμε στη σύγχρονη ιστορία τι έχει συμβεί στην Everton όταν ξεκινάει έτσι φουριόζα το πρωτάθλημα με βάση τις πρώτες 7 αγωνιστικές.

Πάμε στο μακρινό 2004-05 με προπονητή τον David Moyes, το πρωτάθλημα ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την ομάδα μας και χάνοντας με 1-4 με το αλησμόνητο γκολ του Rooney. Η συνέχεια όμως μας βρήκε εντελώς διαφορετικά! Από τη 2η ως την 7η αγωνιστική ήμασταν αήττητοι με 5 νίκες (Crystal Palace 1-3, West Brom 2-1, City 0-1, Middlesbrough 1-0 & Portsmouth 0-1) και 1 ισοπαλία με την Man. United στο 0-0 στο Old Trafford.H συνέχεια? Ήταν αξιομνημόνευτη με την 4η θέση στο πρωτάθλημα με 18 νίκες, 7 ισοπαλίες και 13 ήττες.

Επόμενη φορά που μπήκαμε με τα μπούνια και πάλι αλλά δυστυχώς χάσαμε τη θέση του Champions League για λίγο, ήταν με τον Martinez το 2013-14. Εκείνη τη σεζόν είχαμε 3 ισοπαλίες στις 3 πρώτες αγωνιστικές και κάπου εκεί είχαμε αρχίσει να βαριόμαστε ότι θα είμαστε μία από τα ίδια σαν ομάδα. Όμως, στις επόμενες 3, καταφέραμε και κάναμε το 3×3 στις νίκες και την 7η αγωνιστική χάσαμε από τη City με 3-1. Οι υπόλοιποι αγώνες ήταν ισοπαλία με τις Norwich 2-2, West Brom 0-0 & Cardiff 0-0, ενώ οι νίκες σημειώθηκαν με Chelsea 1-0, West Ham 2-3 & Newcastle 3-2. Στο τέλος της σεζόν δυστυχώς για πολύ λίγο χάσαμε την 4η θέση που μας έβγαζε στο Ch. League. Το ματς σταθμός για το τέλμα ήταν ο αγώνας με τη Southampton που χάσαμε με 2-0 εκτός έδρας και πιο πριν είχαμε χαρίσει πόντους χάνοντας με 2-3 εντός από την Crystal Palace.

Τώρα πάμε στα πιο πρόσφατα με την περυσινή σεζόν του Ancelotti να μας δίνει πολλές ελπίδες για το μέλλον και να αναμένουμε κάτι δυνατό, αλλά δυστυχώς η ομάδα στη συνέχεια κυμάνθηκε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας με την μη αξιοποίηση του ρόστερ σωστά. Παρόλα αυτά στους πρώτους 7 αγώνες με τον Ιταλό στον πάγκο ξεκινήσαμε μια χρονιά με πολλά όνειρα. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με 4×4 απέναντι σε Tottenham 0-1, West Brom 5-2, Crystal Palace 1-2 & Brighton 4-2. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη παρότι ήμασταν στα υψηλά στρώματα του πρωταθλήματος ακόμα. Ήρθε η ισοπαλία με τη Liverpool 2-2 εντός έδρας και μετά 2 αναπάντεχες ήττες εκτός έδρας από  Southampon 2-0 & Newcastle 2-1. Η συνέχεια όπως όλοι ξέρετε μας βρήκε στη μέση του ταμπλό, σε μία ακόμη μέτρια χρονιά παρότι κερδίσαμε σχεδόν όλα τα ντέρμπι, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη νίκη κόντρα στη Liverpool εκτός έδρας με 0-2.

 Φέτος? Φέτος άλλος προπονητής, ένας “μισητός” γιατί ήταν χρόνια στη Liverpool, όμως πιο είναι το αποτέλεσμα? Τα stats δείχνουν ότι σε 7 αγώνες έχει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Δηλαδή 14 πόντους, με πρώτους τους Moyes και Ancelotti που είχαν 17 πόντους ενώ ο Martinez ήταν στους φτωχούς 12 βαθμούς. Η σύγκριση και τα συμπεράσματα δικά σας. Αλλά στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό  , όπως λέει και ο φιλόσοφος λαός. Για να δούμε?

αφησε ενα σχολιο