1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΝΕΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

ΝΕΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

 Τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία της Έβερτον. Η δήλωση του προέδρου για τον Benitez και τον Lampard. Οι εμφανίσεις των διεθνών και άλλα ενδιαφέροντα στα σημερινά νέα στα γρήγορα.

 Στο οικονομικό κομμάτι η Έβερτον δημοσίευσε τους λογαριασμούς της για την περίοδο 2020/21, οι επιβεβαιωμένες απώλειες φτάνουν στα 120,9 εκατομμύρια λίρες. Την προηγούμενη σεζόν 2019/20 καταγράφηκαν επίσης ζημίες ύψους 139,9 εκατομμυρίων λιρών. Αυτό ανεβάζει τις συνολικές απώλειες της Έβερτον τις δυο τελευταίες σεζόν στα 260,8 εκατομμύρια λίρες. Τα 170 εκατομμύρια λίρες από τις απώλειες αποδίδονται άμεσα στην πανδημία. Το θετικό είναι ότι ευτυχώς η Έβερτον συμμορφώθηκε με τους κανόνες κέρδους και βιωσιμότητας της Premier League, πράγμα που σημαίνει ότι αποφεύγει ένα πρόστιμο ή ακόμη και την αφαίρεση βαθμών, παρά τα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα.Το πρόβλημα είναι παρόλα τα λεφτά που έχει επενδύσει ο Moshiri και φτάνουν στο ιλιγγιώδες ποσό των 592 εκατομμυρίων λιρών από την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών το 2016 η ομάδα δείχνει όλο και χειρότερη. Οι δε αποφάσεις του μεγαλομετόχου έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αμφισβήτησης εναντίον του, που έρχεται σε αντιδιαστολή με την τεράστια επένδυση χρημάτων που έχει γίνει.

Ο πρόεδρος της ομάδας Bill Kenwright έγραψε μια δήλωση, στο περιθώριο της εμφάνισης των οικονομικών αποτελεσμάτων της σεζόν. Ο πρόεδρος ασκεί κριτική στον Rafa Benitez αλλά πλέκει και το εγκώμιο στον διάδοχό του τον σημερινό προπονητή της ομάδας, Frank Lampard. Αναλυτικά γράφει: ” Έχουμε αναγκαστεί για άλλη μια φορά να κάνουμε αλλαγές στις πιο σημαντικές θέσεις στην ποδοσφαιρική ομάδα. Τον Ιανουάριο ο Rafael Benitez μας άφησε μετά από μια απαράδεκτα απογοητευτική σειρά αποτελεσμάτων και με χαρά καλωσορίσαμε τον Frank Lampard ως τον νέο μας προπονητή της πρώτης ομάδας.” Σχετικά με τον Lampard o Kenwright συνέχισε: “Έγινε ένας σύγχρονος, φιλόδοξος και συναρπαστικός νεαρός μάνατζερ. Εξέφρασε ένα ξεκάθαρο όραμα για το πώς θέλει να πάει τον σύλλογο μπροστά και έδειξε τεράστιο πάθος και γνήσιο ενθουσιασμό για να έρθει μαζί μας. Οι Εβερτονιανς τον αγκάλιασαν σχεδόν αμέσως και νομίζω ότι μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι ο Frank έχει ήδη επικυρώσει τη διάσημη φράση του Allan Ball ότι: «Μόλις σε αγγίξει η Έβερτον, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο». Αν και ήταν συγκινητικό να παρακολουθούμε την ενότητα και το πάθος μέσα στο Goodison Park κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα του Frank εναντίον της Μπρέντφορντ και, φυσικά, πιο πρόσφατα εναντίον της Νιουκάστλ, κανείς από εμάς δεν υποτίμησε την κατάσταση που κληρονόμησε, ούτε πόση υποστήριξη θα χρειαστεί τους επόμενους μήνες για να μας βγάλει από τις δύσκολες στιγμές. Όλοι οι Εβερτονιανς σου εύχονται τα καλύτερα, Frank.”

  Ο Vitaliy Mykolenko αποκάλυψε το φιλάνθρωπο πρόσωπο του Ολλανδού μέσου Van de Beek σχετικά με το δράμα των Ουκρανών προσφύγων  λόγω του πολέμου. Ο Mykolenko είπε σχετικά :”Ο Donny van de Beek ήρθε σε μένα και είπε: “Ο πατέρας μου και εγώ θέλουμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι για ανθρώπους που φεύγουν από την Ουκρανία, είτε αυτό θα βρίσκεται στην Ολλανδία είτε στην Πολωνία. ‘ Θα αναλάβουμε όλες τις μεταφορές από τα σύνορα στο καταφύγιο. ” Αξιόλογη ενέργεια από ένα νέο παιδί που δείχνει την ποιότητα του χαρακτήρα του.

 Σχετικά με της εμφανίσεις των διεθνών της ομάδας. Εντυπωσίασε ξανά ο Richarlison που πέτυχε δύο γκολ στο παιχνίδι εναντίον της Βολιβίας για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Ξανά βασικός ο Patterson στο φιλικό 2-2 με την Αυστρία με θετική εμφάνιση όπως γράφεται. Βασικός και ο Antony Gordon στο εκτός έδρας παιχνίδι της Κ21 της Αγγλίας με την Aλβανία. Ο νεαρός μέσος μπορεί να μην σκόραρε αλλά έκλεψε ξανά τις εντυπώσεις. Δεν αγωνίστηκαν στα φιλικά των Εθνικών οι Pickford και Coleman. Αλλαγή πέρασε ο Doucoure στο 73′ στο παιχνίδι της Εθνικής του Μάλι με την Τυνησία 0-0. Ο μέσος της ομάδας μας δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να περάσει στο Μουντιάλ του Καταρ, μια και η εντός έδρας ήττα αποδείχθηκε καταδικαστική για το Μάλι.

 Η Έβερτον παραμένει η μόνη ομάδα χωρίς χορηγό στο μανίκι της φανέλας. Η ομάδα έχει απορρίψει ορισμένες προσφορές που δεν ανταποκρίνονται στην αξία που έχουν στο μυαλό τους για τη συμφωνία ή δεν ανταποκρίνονται στην κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει ο σύλλογος όσον αφορά τους μελλοντικούς συνεργάτες. Ο σύλλογος δηλώνει σίγουρος ότι θα μπορέσει να βρει τη σωστή συμφωνία στο μέλλον και είναι άνετος στην αξιολόγηση μιας σειράς επιλογών μέχρι εκείνο το σημείο γράφει η Liverpool Echo.

 

 

1 Response

αφησε ενα σχολιο