1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΠOΣΟΙ ΠΑIΚΤΕΣ ΧΩΡAΝΕ ΣΤΗΝ

ΠOΣΟΙ ΠΑIΚΤΕΣ ΧΩΡAΝΕ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ?

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ειδικά στην premier. που είναι η πιο physical league που υπάρχει , οι ανάγκες για την ύπαρξη παικτών που πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι να βοηθήσουν ως βασικοί είναι απαραίτητη.

Ανα πάσα στιγμή, ένας τραυματισμός ή μια τιμωρία μπορεί να τινάξει την σεζόν κάθε ομάδας στον αέρα, καταστρέφοντας πλάνα προπονητών και φαντασιώσεις φιλάθλων.

Ως αποτέλεσμα αυτού του ξέφρενου ρυθμού της Premier League, κάθε ομάδα οφείλει να έχει max έναν αριθμό παικτών οι οποίοι θα πρέπει να λογίζονται ως βασικοί. Για άλλους μπορεί να είναι 18 για άλλους 20, για ομάδες όπως η Μan city μπορεί να είναι και 22, o καθένας έχει την προσωπική του άποψη.

Μια καλή εντεκάδα αρκεί να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες που έχουν τεθεί απο το board και τους οπαδούς? Την απάντηση την ξέρουμε καλά εμείς οι Evertonians.

Απο την εποχή του Moyes με το κλειστό rotation που είχαμε παράπονο γιατι δεν βάζει τον έναν και γιατι δεν βάζει τον άλλον, μέχρι τον Carlo που έδινε ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες και μέχρι σήμερα στις μέρες του Rafa, φαίνεται πως κάθε χρόνο, όταν χάνονται οι στόχοι αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε για τους επαρκείς παίκτες και συνήθως βλέπουμε τον πάγκο και μας πιάνει κατάθλιψη.

Δυστυχώς ο φτωχός πάγκος είναι μια αδυναμία που εμφανίζεται συνέχεια και τραβάει την ομάδα μας πίσω.

Σαν βασική εντεκάδα, θεωρώ πως έχουμε μια απο τις καλύτερες στο πρωτάθλημα αλλά…όπως και πέρυσι ο τραυματισμός κάποιων κομβικών παικτών πιστεύω πως και φέτος θα είναι ο λόγος που δεν θα πιάσουμε τους στόχους μας.

Πέρυσι ο Carlo χρησιμοποίησε 29 παίκτες, μόνο η WBA που έψαχνε τρόπους να σωθεί χρησιμοποίησε περισσότερους, ενω η Man city μόλις 24 και η leeds με εναν coach που την ξέρει την ομάδα σαν την παλάμη του 23. Ε, απο τους 29 πόσους απο αυτούς  θέλετε σαν βασικούς και πόσους απο αυτούς σαν πρώτη αλλαγή που θα λειτουργεί και σαν game changer όταν το παιχνίδι στραβώνει?

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως όσο καλή και να είναι η εντεκάδα, φαίνεται πως το ταβάνι αρκετών παικτών του πάγκου είναι να συμπληρώνουν το ρόστερ μιας ομάδας στην premier. Καλος ο Davies, καλός ο Gomes, καλός ο iwobi αλλά όσο και να συμπαθούμε κάποιον απο αυτούς, ποιός φαντάζεται την Everton να πετυχαίνει να βγει τετράδα με αυτούς τους παίκτες να καλύπτουν πιθανούς τραυματισμούς;

Η ομάδα ίσως θέλει ενα rebuilding, οχι τόσο σε επίπεδο βασικών, αλλά απόκτηση παικτών οι οποίοι θα μπορούν να παίζουν και ως βασικοί. Δεν είναι δυνατόν να τραυματίζεται ένας παίκτης μας, ναι ο πιο κομβικός και να σκεφτόμαστε πως πάει τέλειωσε η Ευρώπη για φέτος, δεν είναι φυσιολογικό αυτό για μια ομάδα όπως η δική μας που θέτει στόχους να κάνει το βήμα παραπάνω.

Το υγιές σε μια ομάδα είναι να βλέπουν οι οπαδοί το μάτς και να γκρινιάζουν, ανεξάρτητα αν προηγείται ή αν χάνει η ομάδα, για το ποιον παίκτη έβαλε αλλαγή ο Coach, ενώ θα μπορούσε να βάλει κάποιον καλύτερο. Το μη υγιές είναι να φτάνει στο 65ο λεπτό και να ξέρεις πως όποιον και να βάλει, το ίδιο είναι.

Ε ξέρουμε σε ποια μεριά είμαστε.

αφησε ενα σχολιο