1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

 Μια αμερικάνικη εταιρία έκανε προσφορά εξαγοράς της Τότεναμ έναντι ποσού ύψους 3 δισεκατομμυρίων λιρών. Η πρόταση απορρίφθηκε από τον μεγαλομέτοχο Daniel Levy και αυτό εμπλέκει την Έβερτον ως πιθανή εναλλακτική λύση.

 Η αμερικάνικη εταιρία με έδρα στο Λος Άντζελες, LAMF Global Ventures έχει συγκεντρώσει ένα τεράστιο ποσό με σκοπό να επενδύσει σε μια Ευρωπαϊκή ομάδα ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος της συγκεκριμένης εταιρίας, ο οποίος ονομάζεται Τζέφρεϊ Σόρος και είναι ανιψιός του γνωστού εκατομμυριούχου, Τζορτζ Σόρος, ενδιαφέρεται εδώ και καιρό να εμπλακεί στο Ευρωπαικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική και αυτό θα τους αναγκάσει να στραφούν σε άλλες λύσεις.

  Μιλώντας στο Transfer Window Podcast, ο Duncan Castles όρισε την Έβερτον ως πιθανή εναλλακτική ομάδα συγκεκριμένα είπε : “Το ερώτημα είναι, τι θα συμβεί στη συνέχεια με αυτή τη δεξαμενή χρημάτων που έχει συγκεντρώσει η LAMF και στην οποία πιστεύουν ότι μπορούν να προσθέσουν ακόμα περισσότερα χρήματα; Υπάρχει χρονικό όριο ως προς το πότε πρέπει να κάνουν μια εξαγορά. Πρέπει να αγοράσουν κάτι σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, διαφορετικά αυτά τα χρήματα θα επιστραφούν στους επενδυτές. Κοιτάζουν άλλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Ψάχνουν στην Πρέμιερ Λιγκ, αν και είναι δύσκολο να βρουν άλλη ομάδα του Big 6 που είναι δυνατόν να αγοράσουν.Υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές όπως η Έβερτον, που δεν είναι τόσο ελκυστική πρόταση όσο η Τότεναμ και έχει πολλά προβλήματα, η μετά θα μπορούσαν να κοιτάξουν έξω από το αγγλικό ποδόσφαιρο σε έναν σύλλογο όπως η Μίλαν”.

 Βέβαια από καθαρά επιχειρηματική άποψη, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσεις την Έβερτον. Η ομάδα μας πρόκειται να μετακομίσει σε ένα ολοκαίνουργιο στάδιο τελευταίας τεχνολογίας σύντομα και ενώ μπορεί φέτος να δυσκολεύεται στο γήπεδο, όμως οι υποδομές κατασκευάζονται ώστε να γίνει ένας πολύ ανταγωνιστικός σύλλογος. Τα ερωτήματα που προκύπτουν αφορούν την σημερινό ιδιοκτήτη της ομάδας. Πουλάει ο Farhad Moshiri αυτή την χρονική στιγμή; Θέλει να πουλήσει; Μήπως προτιμάει να περιμένει να ολοκληρωθεί το γήπεδο για να μεγιστοποιήσει το κέρδος του;

αφησε ενα σχολιο