1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. 10 πράγματα που δεν

10 πράγματα που δεν υπήρχαν όταν άνοιξε το Goodison Park

Το θέμα των ημερών είναι η πιθανή μετακόμιση της ομάδας μας απο το Goodison Park.Η ιστορική έδρα της ομάδας μας,είναι ένα απο τα παλίοτερα γήπεδα ποδοσφαίρου στον κόσμο αρκετοί ίσως δεν γνωρίζεται ότι άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά στις 24 Αυγούστου 1892.

Η Old lady όπως την φωνάζουν χαιδευτικά στο Λίβερπουλ, έχει πλεόν γεράσει 125 ολόκληρα χρόνια υπηρετει ήδη την ομάδα μας.Το Greek-toffees με διάθεση ιστορικής αναδρομης και μια δόση χιούμορ γράφει για τα δεκα πράγματα που δεν υπήρχαν όταν το Goodison Park άνοιξε τις πύλες του.


10.Βόλει

Το αγαπημένο άθλημα επινοήθηκε μόλις το 1895 στις Η.Π.Α δηλαδή όταν ήδη το γήπεδο της ομάδα μας μετρούσε τρία χρόνια ζωής.

9.Οι Ολυμπιακοί αγώνες 

Χρείαστηκε να περάσουν 4 ολόκληρα χρόνια για να διοργανωθούν στην Αθήνα το 1896 οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες.

8.Ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Το 1898 έγινε το πρώτο πρώταθλημα ποδοσφαίρου στην Ιταλία που κατέκτησε η Τζένοα δηλαδή  6 περίπου χρόνια μετά απο τα εγκαίνια του Goodison park

7.Η Μπαρτσελόνα

Ο ιστορικός σύλλογος της Καταλώνιας με τα πολλά πρωταθλήματα αλλά και Ευρωπαικά τρόπαια ιδρύθηκε περίπου επτά και κάτι χρόνια αργότερα τον Νοέβριο του 1899.

6.Ρεαλ Μαδρίτης

Ο άλλος ιστορικός σύλλογος ιδρύθηκε τo 1902 .Η πολυνίκης ομάδα της Μαδρίτης σε Ισπανικό αλλά και πανευρωπαϊκό επίπεδο  δημιουργήθηκε 10 χρόνια μετά την μετακόμιση της Έβερτον στο Goodison park

5.Μπάγερν Μονάχου 

Το καμάρι των Βαυαρών και πολυνίκης ομάδα στο Γερμανικό πρωτάθλημα ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1907.Είναι δηλαδή 15 χρόνια νεώτερη απο το Goodison Park.

4.Ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Το 1929 οι Ισπανοί διοργάνωσαν το πρώτο τους πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.Τότε το Goodison park ήταν ήδη 37 ετών.

3.Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο αποκτάει την πρώτη της διοργάνωση σε επίπεδο χωρών το 1930 διοργανώνεται στην Ουρουγουάη, το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου που κατέκτησε τότε η γηπεδούχος χώρα.Το Goodison Park είναι ήδη ενα γήπεδο 38 ετών.

2.Κύπελλο πρωταθλητριών πλεον Τσάμπιονς λιγκ

To 1955 διεξάγονται οι πρώτοι αγώνες το κυπέλλου πρωταθλητριών του γνωστού πλέον σε όλους μας Τσαμπιονς λιγκ.To γήπεδο της ομάδας μας συμπληρώνει 68 χρόνια ζωής

1.Πρέμιερ λιγκ

Σίγουρα η καθιέρωση της νέας μορφής του Αγγλικού πρωταθλήματος δεν είναι και τόσο παλιά αλλά αξίζει να θυμηθούμε ότι όταν αυτό έγινε το 1992 το Goodison park ήταν ήδη ένα γήπεδο 100 χρονών!!!

αφησε ενα σχολιο