1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Έβερτον-Ρόδεραμ 2-1 (FA Cup

Έβερτον-Ρόδεραμ 2-1 (FA Cup – Φάση στων 64)

 Η Everton πήρε  μια αγχωτική πρόκριση για τους 32 καλύτερους του FA Cup , μετά από παράταση και έπειτα από κακή εμφάνιση για ένα 90λεπτο κόντρα στην αξιόμαχη Rotheram. Tosun και Doucure τα goal για την ομάδα μας.

Ο Carlo Ancelotti επέλεξε ένα μείγμα βασικών και αναπληρωματικών για την αρχική 11αδα της ομάδας μας, με την επιστροφή των Digne και Rodriguez στο αρχικό σχήμα μετά από αρκετό καιρό. Η ομάδα μας μπήκε πολύ καλά και έδειξε ότι θέλει να καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Μόλις στο 9′ ο Gordon με πολύ ωραία κάθετη βρήκε τον Tosun ο οποίος με υποδειγματικό τελείωμα έγραψε το 1-0. Ωστώσο, αυτή αποτέλεσε και την μοναδική μας τελική στον στόχο για το πρώτο ημίχρονο. Η Rotheram πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά το γκολ μας, προειδοποίησε πρώτα με τον Smith και απείλησε με πολύ καλό  σουτ του Barlaser , το οποίο έβγαλε δύσκολα ο Olsen , ο οποίος είχε και ως εχθρό στο 1ο ημ΄χιρονο , τον ήλιο. 

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, ο Carlo φαίνεται να μην ξύπνησε τους παίκτες του, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε με την Rotheram να συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα και να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Olosunde ( ο οποίος με συνεχείς αναχαιτίσεις δημιουργήσε θέματα στον τραγικό Digne) στπ 56’/. Μάλιστα , 3 λεπτά μετά o Ηarding μπορούσε να γράψει το 1-2 αλλά αστόχησε από καλή θέση. O Carlo αναγκάστηκε να φέρει από τον πάγκο περισσότερους βασικούς  για να καθαρίσει το ματς, η ομάδα μας ανέβηκε , έχοντας όμως για έναν ακόμα αγώνα πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων. Σε ένα καλοχτυπημένο στημένο τοου James στο 86′, ο Tosun τσίμπησε την μπάλα και σκόραρε αλλά το VAR έδειξε ότι δεν καλυπτόταν από τους αμυντικούς της Rotheram. 

Στην παράταση η ομάδα μας μπήκως σαφώς πίο προσηλωμένη και αποφασισμένη να καθαρίσει το ματς , και μόλις 3 λεπτά μετά την έναρξη της, ο James βρήκε τον Doucoure με κάθετη πάσα  και ο δεύτερος έγραψε το 2-1 σε ένα γκολ που έμοιαζε πάρα πολύ με το 1ο , με τον James να ντύνεται Gordon και τον Doucoure να ντύνεται Tosun. Δύο λεπτά μετά ο Bernard με σουτ από καλή θέση βρήκε το δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, η Rotheram  προσπάθησε να στείλει το ματς στα πέναλτι , ωστώσο έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις και δεν απέιλησε ουσιαστικά.

Διακριθείς στην γενική μετριότητα της ομάδας μας ο Tosun , κυρίως λόγω του goal του. Στην αντίπρα όχθη , ο Digne στην επιστροφή του ήταν πολύ κακός και o James σκια του καλού του εαυτού αλλά σώζεται λόγω της asssist στο 2-1.

Συνθέσεις-Στατιστικά-Βαθμολογία παικτώνΣτιγμιότυπααφησε ενα σχολιο