1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. 5 στατιστικά από τη

5 στατιστικά από τη χθεσινή Έβερτον

Ξεχώρισαν 5 στατιστικά από το χθεσινό ματς, μερικά ίσως είναι ενδιαφέρον, μερικά μπορεί και όχι.

Πήραμε την εκτός έδρα νίκη κόντρα στις “Λεπίδες”, μία νίκη γοήτρου με μία μάλλον καλύτερη ομάδα από εμάς στο σύνολο της χρονιάς, εκείνη καιγόταν για τη νίκη που θα την έφερνε στο Europa League, ενώ εμάς ήταν καθαρά φιλικού επιπέδου! Η μόνη αλλαγή στην ενδεκάδα ήταν η προσθήκη στα μπακ από τον “μικρό” Branthwaite κατά τ’ άλλα οι υπόλοιποι 10 ήταν γνωστοί!

  1. Το πρώτο στατιστικό που ξεχώρισε ήταν η εισχώρηση στην 11αδα από τον Branthwaite έχοντας 80% επιτυχία στις μεταβιβάσεις του και 100% στα τάκλιν, πολύ σημαντικό για την εμπειρία που έχει σε ένα τέτοιο ματς αν αναλογιστούμε ότι είναι 18 ετών!
  2. To δεύτερο είναι το επιθετικό δίδυμο Richarlison-DCL 13 γκολ ο καθένας (συνολικά 26) από τα 43 γκολ συνολικά, με απλά μαθηματικά πάνω από το 55% του συνόλου! Βρήκαμε ένα καλό επιθετικό δίδυμο με χημεία, που είναι πολύ σημαντικό και με κάποια βοήθεια μεσοεπιθετικά ή από τα άκρα θα υπάρξουν περισσότερα γκολ ακόμα!
  3. Να πούμε ότι παρότι ο Sigurdosson έπαιξε σαν δεξί χαφ και όχι στο κέντρο, δεν τα πήγε και τόσο άσχημα, τι κατάφερε στα 88′ που αγωνίστηκε? 1 ασίστ, 40 επαφές με τη μπάλα, 21 επιτυχημένες πάσες, 8 προωθημένες, 3 ασίστ για γκολ και 81% στην ακρίβεια των μεταβιβάσεων του! Πολύ καλό για δεξί χαφ αν σκεφτούμε και τη σωματική διάπλαση και την ανάλογη ταχύτητα που έχει…Καταλαβαίνετε…
  4. Ο Ancelotti έχει καταφέρει ένα αήττητο με τις ομάδες εκτός τοπ-8. Από τότε που έχει αναλάβει coach έχουμε ηττηθεί μόνο από τις Man. City, Chelsea, Leicester, Wolves, Tottenham & Arsenal. Όπως καταλαβαίνεται ματς που χάναμε επί εποχή Silva όπως Norwich, Bournemouth,  Aston Villa, Burnley & Brighton είναι πια στο παρελθόν!
  5. Ένα στατιστικό πολύ ενδιαφέρον θα έλεγα πως είναι αυτό! Και εξηγούμαι, η Everton είναι η 5η ομάδα της PL με το μικρότερο μ.ό. ηλικίας 25,5 το οποίο είναι αρκετά ενθαρρυντικό για το μέλλον!

αφησε ενα σχολιο