1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Το πρώτο γκολ του

Το πρώτο γκολ του Neville, τα 6 του Southworth, και γενέθλια για τον Amokachi.

Λίγο πριν κλείσει το 2006, η Everton υποδέχτηκε τη Newcastle United στο Goodison Park. Τη νίκησε με 3-0!

Ο “Big Vic” Anichebe πέτυχε τα 2 πρώτα γκολ, στο 9′ και στο 58′!

Ο Phil Neville, λίγες μέρες προτού γίνει ο αρχηγός της ομάδας, πέτυχε το παρθενικό του γκολ με την ομάδα.

Το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε η ομάδα μας την συγκεκριμένη ημερομηνία, ήταν το 1893, με τη West Bromwich Albion, και πάλι στο Goodison. Η Everton κέρδισε με 7-1! Τα 6 γκολ τα πέτυχε ο αρχηγός, Jack Southworth!

Ο Southworth είχε πετύχει άλλα 4 μια εβδομάδα νωρίτερα, έτσι σε 2 αγώνες είχε συνολικά 10 γκολ!

O Bell άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό. Ο Southworth ανέλαβε δράση και πέτυχε τα 6 γκολ στη συνέχεια, με τον Williams να μειώνει προσωρινά, από 5-0 σε 5-1.

Το 1972 στη Νιγηρία, ήρθε στη ζωή ο Daniel Amokachi, επιθετικός της ομάδας στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Ο Mike Walker τον έφερε στην ομάδα από την Μπριζ, αφού εντυπωσίασε στο Μουντιάλ του ’94 με τη Νιγηρία, για 3 εκατομμύρια λίρες!

Δεν χωρούσε στη δυναμική ομάδα που παρουσίασε ο Joe Royle και βρισκόταν κυρίως στον πάγκο. Λίγες συμμετοχές, μόλις 54(12 ως αλλαγή) και 14 γκολ. Τεχνίτης παίκτης που δεν προσπαθούσε πολύ, αλλά αρκετά πιο ποιοτικός από πολλούς εκείνης της ομάδας.

H μεγαλύτερη στιγμή του στην Everton ήταν στον ημιτελικό του κυπέλλου με την Tottenham. Με κάτι περισσότερα από 20′ λεπτά να απομένουν, ο Rideout βγήκε από το γήπεδο τραυματίας. Ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας έκανε ένα σινιάλο προς τον πάγκο, αλλά κανείς δεν το κατάλαβε, πλην του Amokachi, που πέταξε τη φόρμα του, και ο 4ος διαιτητής σήκωσε την ταμπέλα… Ο Amokachi αντικαταστάθηκε μόνος του!

Ο Royle εξαγριώθηκε, καθώς προτιμούσε να βάλει έναν αμυντικό και να καθίσει στο 2-1, παρόλο που  η Tottenham είχε αρχίσει να πιέζει. Με 2 γκολ καθάρισε και έστειλε την Everton στον τελικό με τη United, εκεί που αγωνίστηκε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά, με την έγκριση του Royle, και πανηγύρισε στο τέλος με φορώντας έναν μπλε μπερέ.

Πέρα από αυτό λίγες σημαντικές στιγμές, όπως το νικητήριο γκολ στην 1η φάση του Κυπελλούχων της επόμενης χρονιάς, στο Ρέικιαβικ.

Εκεί που εντυπωσίασε, στα γήπεδα της Αμερικής, επέστρεψε και πάλι το ’96, για να εντυπωσιάσει με την εθνική, βασικός και αναντικατάστατος, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά των Ολυμπιακών της Ατλάντας. Αυτές οι εμφανίσεις του άνοιξαν την πόρτα της εξόδου από το Goodison. Έφυγε για τα μισά χρήματα, από όσα δαπανήθηκαν για να έρθει στην ομάδα, για τη Μπεσίκτας. Παρόλο που ήταν ένα μεγάλο τρελοκομείο, είναι διπλωματούχος δικηγόρος από πανεπιστήμιο της Αμερικής!

To 2009 έφερε τα δίδυμα του στο Liverpool ώστε να δοκιμασθούν στην Κ-13 της ομάδας, και αν τα καταφέρουν να μείνουν στις ακαδημίες της ομάδας, δείχνοντας πόσο αγάπησε την ομάδα, παρά το ότι έμεινε μόλις 2 χρόνια στην ομάδα. Η υποδοχή που είχε από τους φίλους της ομάδας ήταν πολύ ζεστή, κάτι που εξέπληξε και χαροποίησε τον ίδιο πολύ.

αφησε ενα σχολιο