1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. To ντεμπούτο του Tom

To ντεμπούτο του Tom Fern, γενέθλια για τον Terry Derracott, και το αξέχαστο θρίλερ με τους Spurs.

Ακριβώς ένας αιώνας κλείνει σήμερα από την μέρα που ο Tom Fern έκανε το ντεμπούτο του κάτω κάτω από τα δοκάρια της Everton.

Ο επί 8 χρόνια τερματοφύλακας της ομάδας, Billy Scott, είχε αποχωρήσει για την Leeds, και η Everton αδυνατούσε να βρει κάποιον τερματοφύλακα ικανό ώστε να κλείσει το κενό που άφησε ο Scott. Κάποιοι άλλοι τερματοφύλακες είχαν δοκιμαστεί, αλλά δεν είχε την απαιτούμενη ποιότητα. Στην 15η αγωνιστική του 1913-14, εναντίον της Sheffield Wednesday, ο Tom Fern πήρε την ευκαιρία του και κράτησε τη θέση του τερματοφύλακα της ομάδας για τα επόμενα 11 χρόνια, παίζοντας σε 231 παιχνίδια, που θα ήταν πολλά περισσότερα αν δε μεσολαβούσε η περίοδος διακοπής λόγω του Α’ Π.Π. Το 1924 έφυγε για την Port Vale.

Για την ιστορία, το παιχνίδι εκείνο έληξε ισόπαλο με 1-1. Το γκολ για την Everton πέτυχε ο Bobby Parker, στο ντεμπούτο του και αυτός με τη φανέλα της Everton!

Στις 7 Δεκεμβρίου του 1950 γεννήθηκε στο Liverpool o Terry Derracott.

Ένας πραγματικός σκύλος στην άμυνα, από αυτούς που όσο “soft” και να γίνει το ποδόσφαιρο, ο κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του!

Έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα, μόλις, στα 17 του, τον Απρίλη του 1968 εναντίον της Arsenal, και συνολικά αγωνίστηκε 178 φορές με την ομάδα, στα 12 χρόνια παρουσίας του σ’ αυτήν.

Η πιο χαρακτηριστική ίσως στιγμή στην καριέρα του στην ομάδα ήταν όταν σε μια σύγκρουση, δάγκωσε τα χείλη του τόσο βίαια που όταν είδε το θέαμα ο Andy King λιποθύμησε… Παρόλα αυτά, ο Derracott συνέχισε να παίζει!

Το 1979 αποχώρησε από την ομάδα, και έναν χρόνο αργότερα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Εργάστηκε κάποιες περιόδους, είτε ως μέλος της προπονητική ομάδας, ακόμα και ως βοηθός του Colin Harvey. Πλέον εργάζεται ως scouter στη Hull City.

Τέλος, θυμόμαστε ένα απίστευτο θρίλερ που ζήσαμε το 2009, εναντίον της Tottenham Hotspur, στο Goodison Park.

Οι Defoe και Dawson μετά από 1 ώρα αγώνα. Όλα πήγαιναν καλά για τους Spurs, που έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Crouch να τελειώσουν το παιχνίδι.

H Everton όμως δεν παρέδωσε τα όπλα. Ο Saha στο 77′ και ο Cahill στο 86′ ισοφάρισαν.

Στις καθυστερήσεις, ο Tony Hibbert έκανε πέναλτι στον Palacios. την εκτέλεση ανέλαβε ο Defoe, αλλά ο Howard τον νίκησε, χαρίζοντας έναν ανέλπιστο, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, βαθμό στην ομάδα!

(Το μοναδικό βίντεο που βρήκα, αλλά δεν υπάρχει η φάση του πέναλτι)

http://www.dailymotion.com/video/xbefzw_%D8%AA%D9%88%D8%AA%D9%86%D9%87%D8%A7%D9%85-2-2-%D8%A5%D9%8A%D9%81%D8%B1%D8%AA%D9%88%D9%86_sport?start=207

αφησε ενα σχολιο