1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Τι συμβαίνει με Benitez

Τι συμβαίνει με Benitez

 Η αποχώρηση του Carlo Ancelotti βρήκε τους ανθρώπους της ομάδας εντελώς ανέτοιμους.Όμως πόσο λογική έχει η επιλογή του Rafa Benitez; Γιατί  ο Moshiri τον έχει στην κορυφή της λίστας του;
 

 Ο μεγαλομέτοχος που έχει μια σταθερή εμμονή να αναλαμβάνει μόνος του την αναζήτηση προπονητή είχε επαναπαυθεί με την πρόσληψη του Carlo Ancelotti, έκρινε πως υπήρχε σταδιακή πρόοδος της ομάδας αυτή την σεζόν και ένοιωθε την σιγουριά ενός σπουδαίου ονόματος.

 Όμως η αποχώρηση Ancelotti βάζει την ομάδα σε μια αναζήτηση που είναι αρκετά πιο δύσκολη απο την προηγούμενη φορά, μια και τώρα τα μεγάλα θεωρητικά ονόματα η είναι κλεισμένα, η δύσκολα θα έρθουν, η έχουν καεί. Το δύο θεωρητικά μεγάλα ονόματα που διαβάσαμε και θα ήταν ευρέως αποδεκτά στις τάξεις των φίλων της ομάδας είναι δύο Πρώτα ο Zinedine Zidane που όμως δείχνει να απορρίφθηκε γρήγορα μια και δεν έχει καμία πείρα στο Αγγλικό ποδόσφαιρο ούτε καν σαν παίκτης. 

Το άλλο όνομα είναι ο Antonio Conte. Όμως και εδώ υπάρχουν προβλήματα κατά πόσο διατεθειμένος είναι ο Ιταλός να έρθει σε μια ομάδα με περιορισμένο μπάτζετ λόγω Financial Fair Play ,με τεχνικό διευθυντή πάνω από το κεφάλι του και ένα ρόστερ με σοβαρές ελλείψεις και λίγα ηχηρά ονόματα; Την στιγμή μάλιστα που έφυγε από την πρωταθλήτρια Ίντερ λόγω μείωσης του μπάτζετ  προκειμένου να εξέλθει από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.Αλλά και απο την πλευρά της ομάδας είναι λογικό να ποντάρει σε έναν προπονητή τόσο “δύσκαμπτο” ώστε να οικοδομήσει μια ομάδα;

 Συνεπώς θα πρέπει να πάει σε μια δεύτερη γενιά ονομάτων όχι τόσο φανταχτερά αλλά με καλό όνομα.Προπονητές με κάποια πείρα και ικανοί να χτίσουν μια ομάδα  όπως ο Espirito Santo, ο Galtier και ο Benitez.αν ισχύουν οι φήμες ότι και οι 2 δεν ήθελαν τον Duncan Ferguson ως βοηθό γιατί έχουν τα δικά του επιτελεία η μοναδική επιλογή αξιόλογη στα μάτια του Moshiri είναι ο Rafa Benitez.

 Ο Moshiri γνωρίζει το κόκκινο παρελθόν του και τις οπαδικές προτιμήσεις του Benitez αλλά ξέρει πως και οι ασφαλείς επιλογές στα μάτια του μειώνονται αν δεν εξαφανίζονται.Θέλει να σταθμίσει πόσο έντονα είναι τα αισθήματα των Εβερτόνιανς και έτσι βάζει τον φίλο του Jim White να κυκλοφορήσει την φήμη πως η Έβερτον θα συμφωνήσει με τον Ισπανό .

 Η προσωπική μου άποψη είναι πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα.Μέχρι στιγμής σε ότι και να έκανε έβαζε την γνώμη του κόσμου αρκετά ψηλά, αλλά πως θα ερμηνεύσει τις αντιδράσεις του κόσμου για την ώρα είναι άγνωστο. Στα μάτια μου λ.χ δείχνουν έντονες, στα δικά του δεν ξέρω.Όπως δεν μπορώ να ξέρω αν συνεχίσει να βαραίνει τόσο πολύ στην σκέψη του η γνώμη του κόσμου η η βαρύτητα του να πετύχει στόχους εντός γηπέδου η ομάδα, με έναν προπονητή που θεωρεί μεγάλο όνομα αλλά δείχνει και προσαρμοστικός απο το πέρασμα του στην Νιουκάστλ.

 

αφησε ενα σχολιο