1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Το παλιό μου παλτό…

Το παλιό μου παλτό…

Σαν σήμερα, γεννήθηκε ο George Jackson, παίκτης που έμεινε στην ομάδα 13 χρόνια συνολικά, η Middlesborough τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς από την ομοσπονδία και καταδικάστηκε, και ο Matt Busby αποσύρθηκε από τον πάγκο της Manchester United μετά από 23 χρόνια.

Ο George Jackson γεννήθηκε σαν σήμερα, το 1911, στο Λίβερπουλ. Η αλήθεια είναι πως δεν έκανε κάποια σπουδαία καριέρα, η Everton τον απέκτησε από ερασιτεχνική ομάδα, και τον έδωσε σε ερασιτεχνική ομάδα. Συνολικά έκανε 79 εμφανίσεις ως πλάγιος αμυντικός, από το 1935 ως το ’48 που άνηκε στην Everton, αν και για 6 χρόνια τα επίσημα πρωταθλήματα είχαν διακοπεί. Ωστόσο υπήρχαν ανεπίσημα τοπικά πρωταθλήματα, και πολλές φορές οι ομάδες που είχαν παραπάνω παίκτες, δάνειζαν παίκτες στην αντίπαλη ομάδα για να συμπληρώσει.

Κάπου στο 1941 ήταν όταν η Everton αντιμετώπιζε τη Liverpool, με την τελευταία να αδυνατεί να συμπληρώσει καθώς δεν είχε τερματοφύλακα, τότε ο George Jackson άλλαξε στρατόπεδο για μια μέρα και κάθισε κάτω από τα δοκάρια των γειτόνων. Το παράδοξο ήταν πως ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του εκείνη τη μέρα και παρόλο που η Everton νίκησε με 3-1 αυτός διακρίθηκε!

Στις 14 Ιανουαρίου του 1997 η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας τιμώρησε με αφαίρεση 3 βαθμών τη Middlesborough, η οποία ακύρωσε το αγώνα με τη Blackburn λιγότερες από 24 ώρες πριν την έναρξη του, δηλώνοντας αδυναμία να συμπληρώσει ομάδα, έχοντας 23 τραυματίες, τιμωρημένους ή αρρώστους. Η Middlesborough αν και είχε δαπανήσει αρκετά χρήματα στην αρχή της χρονιάς βρισκόταν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού και χρειαζόταν το συγκεκριμένο παιχνίδι. Οι άνθρωποι της Blackburn, που βρισκόταν ένα πόντο πίσω, έκαναν ένσταση, η ομοσπονδία έρευνα και διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε λόγος αναβολής του αγώνα. Η Μiddlesborough τιμωρήθηκε και της κόστισε στο τέλος καθώς υποβιβάστηκε. Αν δεν είχαν αφαιρεθεί οι βαθμοί θα είχε τερματίσει στη 15η θέση, ενώ είχε χάσει στους τελικούς του League Cup και του κυπέλλου του ’96.

Ο Sir Matt Busby επέζησε της “τραγωδίας του Μονάχου”, όταν το αεροπλάνο που μετέφερε την ομάδα της Manchester United συνετρίβη και επτά παίκτες και άλλα τρία μέλη της ομάδας έχασαν τη ζωή τους. Ο ίδιος τραυματίστηκε τόσο σοβαρά που δύο φορές έφτασε τόσο κοντά στο θάνατο ώστε να τον διαβάσει ιερέας. Ωστόσο συνήλθε πολύ σύντομα και σε δύο μήνες ανέλαβε και πάλι τα καθήκοντα του.

Τα επόμενα χρόνια δημιούργησε μια καινούργια ομάδα και συνέχισε στο δρόμο των επιτυχιών. Στις 14 Ιανουαρίου του 1969 ανακοίνωσε πως στο τέλος της χρονιάς θα αποσυρθεί. Στην πλούσια καριέρα του είχε κερδίσει ως παίκτης 1 κύπελλο Αγγλίας και ως μάνατζερ 2 κύπελλα, 5 πρωταθλήματα και 1 πρωταθλητριών.

αφησε ενα σχολιο