1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Οι παίκτες της επόμενης

Οι παίκτες της επόμενης ημέρας

Στο προηγούμενο άρθρο είχα αναφερθεί ότι θα σας πω τη γνώμη μου για το ξεσκαρτάρησμα του ράστερ! Δε μ’ αρέσει να παίρνω τέτοια θέση, αλλά στην παρούσα φάση, από τη στιγμή που μπορώ και έχω τη δυνατότητα να σας πω τις σκέψεις μου, θα τις μοιραστώ μαζί σας και όποιος θέλει μπορεί να στείλει μήνυμα και να σχολιάσει!

Δε θα αναφερθώ στο ποιοι πρέπει να εγκαταλείψουν την ομάδα (επειδή είναι πολλοί) αλλά στο ποιοι πρέπει να μείνουν (είναι ελάχιστοι)! Από τους παίκτες που δεν θα ήθελα να φύγουν και να δώσει το χαρτί της εξόδου ο Ancelotti είναι οι: Pickford, Keane, Holgate, Digne, Coleman, Sidibe, Gomes, Richarlison, Calvert-Lewin! Αυτοί όλοι κι όλοι….Βάζω ερωτηματικά μόνο στους Mina, Bernard διότι ο πρώτος είναι καλός αμυντικός και έχει υποσκιάσει τον Keane αλλά κάθε τρεις και λίγο τραυματίζεται και έτσι δεν γίνεται δουλειά! Θέλουμε έναν παίκτη για τουλάχιστον 30 ματς το έτος και όχι 20 και με το ζόρι! Ο Bernard καλός παίκτης αλλά με τα φεγγάρια του, μία παίζει και δύο δεν παίζει…Αν βρει τη σταθερότητά του είναι πολύ καλός στη μέρα του, βασικά πάρα πολύ καλός! Το θέμα όμως είναι και το σύστημα που πρέπει να εγκαθιδρύσει με το ρόστερ του ο Ancelotti, δεν μπορεί να κάνει συνέχεια αλχημείες…Πρέπει να κατασταλάξει σε 1 άντε το πολύ 2 συστήματα και να μπορέσει η ομάδα να ρολάρει πάνω σε αυτά!

Δε θα πω για παίκτες που ακούγονται να έρθουν στην ομάδα, αλλά θα πω όταν τους δω στην επίσημη παρουσίαση, γιατί από λόγια και δημοσιεύματα κουράστηκα! Το θέμα είναι ότι ήμουν ο πρώτος εδώ μέσα που ανέφερα συνέχεια να έχουμε Βρετανούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ και όχι να είμαστε διεθνής ομάδα, δυστυχώς δεν μπορώ να το υποστηρίξω άλλο πια, όταν βλέπω Άγγλους ποδοσφαιριστές στυλ Walcott, Delph, Davies που ζουν σε άλλη ομάδα δυστυχώς, ενώ παρατηρώ παίκτες στυλ Richarlison, Gomes που είναι ξένοι και όμως την πονάνε περισσότερο την ομάδα! Οπότε ναι συμφωνώ πια να αγοράζουμε παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και ας είναι και από τη Βολιβία αρκεί να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του ονόματος της Everton!

Αυτά που κορόιδευα σε ομάδες όπως Chelsea, Man. City, Arsenal τώρα τα λούζομαι, οκ συμβαίνει και αυτό, αλλά δεν μπορούμε να αναπτυχθούμε μόνο με γηγενείς παίκτες. Γιατί και οι γηγενείς κάποια στιγμή θα θελήσουν να ανέβουν level (βλ. Barkley, Stones και είμαστε τυχεροί με Osman, Βaines που δεν έφυγαν γιατί δεν ήθελαν).

Η νέα χρόνια πρέπει να μας βρει με μία ομάδα σκληροτράχηλη και όχι soft, με δύναμη στην άμυνα και στο κέντρο! Δεν είμαστε ομάδα που θα παίξουμε τικι τακα (αν και δεν υπάρχει πια αυτό), ας δέσουμε ως ομάδα αρχικά και να μπορούμε να τους κοντράρουμε στη δύναμη και στη φυσική κατάσταση! Ένα παράδειγμα του τι λέω είναι η Sheffield Utd και η Wolves πέρυσι…Ομάδα όπως η Tottenham που είναι light δεν μπορεί να τραβήξει κουπί όχι γιατί δεν έχει καλούς ποδοσφαιριστές αλλά γιατί δεν είναι δυνατή ομάδα! Αυτό το ποδόσφαιρο που προσπαθεί να παίξει δεν της βγαίνει…Είδα προχθές όλο το παιχνίδι Newcastle-Totenham και μόνο από τύχη κέρδισαν οι Λονδρέζοι…Δεν μπορούσαν να βάλουν τη μπάλα κάτω γιατί οι καρακάξες είχαν τόσο γεροδεμένη ομάδα με Almiron και Ritchie που δεν τους άφηναν περιθώρια!

αφησε ενα σχολιο