1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Με το βλέμμα στο

Με το βλέμμα στο μέλλον.

Σε οποιαδήποτε άλλη μεταγραφική περίοδο θυμάμαι, αρχές Ιουλίου θα είχαμε κάποιες μικρές φήμες, για παίκτες που καλά καλά δε γνωρίζαμε,

φέτος όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει και η επιθετική πολιτική της Everton στο μεταγραφικό παζάρι έχει επισκιάσει τα πάντα, και έχουν δώσει και σε εμάς πολλή και ευχάριστη δουλειά, ωστόσο υπάρχουν εξελίξεις και στη δεύτερη ομάδα, πρωταθλήτρια Αγγλίας την προηγούμενη σαιζόν στο πρώτο U23’s πρωτάθλημα, και όπως δείχνουν τα πράγματα η Everton κοιτάζει να χτίσει πάνω σε αυτή την επιτυχία.

Κατ’αρχήν έχουν ανακοινωθεί άλλα δύο φιλικά για την U23, έτσι το πρόγραμμα της ομάδας ξεκινάει από το Flint, αύριο Σάββατο 8/7/17, συνεχίζει στο Burscough την Τετάρτη 12/7, στο Accrington εναντίον της τοπικής Stanley στις 15/7, στις 5/8 στο Bangor City και στις 8/8 εναντίον της Brentford. Όλα τα παιχνίδια είναι εκτός έδρας ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη το Greek-Toffees θα σας κρατάει ενήμερους.

Επίσης, έχουν γίνει δύο μεταγραφές για της οποίες λόγω του φόρτου εργασίας δε σας έχουμε ενημερώσει. Με χρονολογική σειρά, η Everton έχει αποκτήσει τον Νορβηγό Einar Iversen, 15 ετών επιτελικό μέσο από την Stord IL. Ο εν λόγω παίκτης πέρασε από δοκιμαστικά στο Finch Farm τον Απρίλη και αγωνίστηκε εναντίον των T’nham, Aston Vila, Stoke City και Liverpool, και όπως φαίνεται έπεισε για τις δυνατότητες του. Ο Iversen είναι επίσης μέλος της U15’s της Νορβηγίας.

Ο Γάλλος Boris Mathis υπέγραψε διετές συμβόλαιο, σε ελεύθερη μεταγραφή από τη Metz. Πρόκειται για Γάλλο επιθετικό, 19 ετών, προϊόν των ακαδημιών της Lyon, από την οποία αποδεσμεύτηκε το 2015 για να πάει στη Metz, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του το 2016-17.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο Josh Bowler περνάει από ιατρικές εξετάσεις και αναμένεται άμεσα η ανακοίνωση της απόκτησης του. Ο Bowler είναι Άγγλος εξτρέμ, που αγωνίζεται στην QPR, με την οποία αγωνίστηκε μόλις μια φορά τη χρονιά που μόλις τελείωσε. Ανήκει στην QPR από το 2013, όταν αποδεσμεύτηκε από τη Fulham. Είναι εντυπωσιακό ίσως το κόστος της μεταγραφής που μπορεί να φτάσει υπό προϋποθέσεις τα 4.25 εκ. λίρες, αφού η αρχική προσφορά της Everton στις 500.000 λίρες απορρίφθηκε, η Everton επανήλθε με νέα προσφορά ύψους και 1.5 εκ. και ρήτρες που μπορούν να ανεβάσουν το κόστος πάνω από 4 εκατομμύρια. Φαίνεται πως για κάποιο λόγο οι άνθρωποι της ομάδας πιστεύουν αρκετά σε αυτό τον παίκτη.

Στο μεταξύ, τρεις παίκτες της U23’s υπέγραψαν επεκτάσεις των συμβολαίων τους, πρόκειται για τους Antonee Robinson, αριστερό μπακ, υπέγραψε ως το 2019, τον τερματοφύλακα Luis Gray, υπέγραψε για έναν ακόμη χρόνο, και τον επιθετικό Courtney Duffus, που υπέγραψε για έναν ακόμη χρόνο.

Το πιο σημαντικό βέβαια είναι το τέλος της συνεργασίας του Kevin Sheedy με την Everton έπειτα από 11 χρόνια. Ο Sheedy ως παίκτης αποτελεί έναν από τους θρύλους της ομάδας. Βρίσκεται στις ακαδημίες της ομάδας από το 2006 και είναι υπεύθυνος για την εξέλιξη παιδιών όπως οι Ross Barkley, Jonjoe Kenny και Tom Davies. Μεγάλη επιτυχία επίσης αποτέλεσε και το πρωτάθλημα U18’s της Αγγλίας το 2014. Ο Sheedy κατάφερε και νίκησε και τον καρκίνο του εντέρου, και επέστρεψε στα καθήκοντα του.

Οι λόγοι του τέλους της συνεργασίας δεν έγιναν γνωστοί ωστόσο οι φίλαθλοι της ομάδας είναι διχασμένοι πάνω στο θέμα. Κάποιοι αναφέρονται στην μέτρια πορεία της U18 την περσινή σαιζόν και σε γενική ανασύνταξη των ακαδημιών η σε επιλογή του ίδιου ώστε να ξεκουραστεί, έπειτα από την περιπέτεια της υγείας του, ενώ κάποιοι αναφέρονται στην κακή του σχέση με τον Unsworth και, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε προσπάθεια σχηματισμού κλίκας του Unsworth, που έχει τα μέσα στην Everton, και μάλιστα δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις ούτε με τον Koeman, ο οποίος “φροντίζει να τον κρατά μακρυά” από την πρώτη ομάδα!

Ελπίζουμε φυσικά το τελευταίο σενάριο να είναι αναληθές…

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Kevin Sheedy για όσα έχει προσφέρει στην ομάδα μας τα τελευταία 30+ χρόνια, και να του ευχηθούμε ότι καλύτερο στην καριέρα του, και κυρίως στη ζωή του!

αφησε ενα σχολιο