1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Τι πρέπει να ξέρεις

Τι πρέπει να ξέρεις για τον Farhad Moshiri

Ο Μεγιστάνας Farhad Moshiri, είναι από χθες ο νέος μεγαλομέτοχος της Έβερτον με ποσοστό 49,9% και το Greek Toffees σας παρουσιάζει κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον νέο ιδιοκτήτη της ομάδας μας.

    1) Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και ξεκίνησε να εργάζεται ως ορκωτός λογιστής σε εταιρίες όπως: Earnst and Young, Pannell kerr Foster και Deloitte Touche.

    2) Κατέχει την Ιρανική και την Βρετανική ιθαγένεια. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Ο Πατέρας του ήταν στρατιωτικός γιατρός και στη συνέχεια στρατιωτικός δικαστής, ενώ η Μητέρα του εργαζόταν στον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο του Ιράν.

    3) Είναι πλουσιότερος από τον John W Henry, ο οποίος κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο μετοχών της Λϊβερπουλ. Η περιουσία του σύμφωνα με το Forbes, ανέρχεται στα 1,79 δισεκατομμύρια δολάρια.

    4) Έχει στην κατοχή του μετοχές σε διάφορες εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών. ( Red & White Holdings, MegaFon, Metalloinvest ) Λόγω των επιχειρήσεων του, μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Λονδίνου και Μόντε Κάρλο.

    5) Το 2007 ξεκίνησε να ασχολείται με το χώρο του ποδοσφαίρου, αγοράζοντας το 21% των μετοχών της Άρσεναλ. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 στο 29%. Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, πούλησε τις μετοχές του στον φίλο και συνεργάτη του Alisher Usmonov, αγοράζοντας το 49,9% των μετοχών της Έβερτον. 

αφησε ενα σχολιο