1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Ο παλμός του Goodison

Ο παλμός του Goodison Park

Μιλώντας προχθές για το ματς της Liverpool με τη Barcelona για την ατμόσφαιρα αλλά και τον ήχο που βγάζει το Anfield, σας ενημερώνω ότι ένα μεγάλο “καζάνι” είναι και το δικό μας στάδιο το Goodison Park.

Όποιος αντίπαλος έρχεται και παίζει στο Goodison Park, ανάμεσα στις 4 εξέδρες του γηπέδου βγαίνει ένας εκκωφαντικός ήχος. Το οποίο είναι εντυπωσιακό το γεγονός για ένα γήπεδο της Βρετανίας (χωρίς να υπάρχουν βιαιότητες ή ακρότητες εντός γηπέδου).

Κάποτε ο sir Alex Ferguson είχε αναφερθεί για το συγκεκριμένο γήπεδο με πολύ κολακευτικά λόγια λέγοντας ” Η Everton είναι ένα μεγάλο κλαμπ με πολύ κόσμο από πίσω του. Κάθε φορά που παίζουμε στο γήπεδο αυτό νιώθουμε έναν εκφοβισμό από το πλήθος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού”.

Νικώντας τη Bayern 3-1 το 1985 ή τη Man. United 1-0 το 2005 τα επίπεδα των ντεσιμπέλ του σταδίου και συνάμα του κόσμου που ζητωκραύγαζε έφτασε μέχρι τη Grand Old Lady!

Όσον αφορά τη χωρητικότητα του σταδίου έχουν γίνει πολλά ρεκόρ, τώρα χωράει μετά βίας 42,000 περίπου, τότε το μακρινό 1948 όμως μπόρεσαν και είδαν το ματς Everton v  Liverpool 78,229 θεατές!! Θα μου πείτε άλλες εποχές όμως, σαφώς, όμως προσμετράτε ως το 5ο μεγαλύτερο ρεκόρ στο αγγλικό πρωτάθλημα μέχρι σήμερα! Η ιστορία είναι να μας διδάσκει, όπως και το Anfield έχει μια έδρα φόβητρο που γέρνει από τη μία μεριά και το Goodison Park έχει αποδείξει ότι μπορεί να καυχιέται για την εξίσου “καυτή” έδρα με αυτό το φανταστικό κοινό της. Φυσικά όμως για να ευλογήσουμε και τα γένια μας, αυτά συμβαίνουν μόνο στο λιμάνι. Δύσκολο να βρείτε τέτοια έδρα σε άλλη ομάδα της Premier League, Championship, League One or Two! Η πόλη του Λίβερπουλ είναι καθαρά μια ποδοσφαιρική πόλη! Με το καλύτερο κοινό και τους περισσότερους τίτλους από οποιαδήποτε άλλη αγγλική πόλη!

αφησε ενα σχολιο