1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. “Εφ’ όλης της ύλης”

“Εφ’ όλης της ύλης” συνέντευξη Koeman

Σε συνέντευξη με τον Gary Lineker στο ΒΒC2, o μάνατζερ της ομάδας μας αποκάλυψε τα σχέδια του για την Everton αλλά μίλησε και για πολλά ακόμη θέματα.

Γιατί ο Ολλανδός άφησε την Southampton:

”Κυρίως γιατί δεν συμφωνήσαμε στο θέμα του τελευταίου χρόνου του συμβολαίου μου. Ενημέρωσα την ομάδα πως ήθελα να συνεχίσω και την τελευταία χρονιά και κατά τη διάρκεια της να επαναφέρουμε το θέμα και να το συζητήσουμε, κάτι που αυτοί δεν ήθελαν. Η πρόταση ανανέωσης-επέκτασης τους σε εκείνο το σημείο, δεν με ικανοποιούσε. Κάπου εκεί “χώθηκε” η Έβερτον, έμαθα για το πλάνο τους και μίλησα μαζί τους, οπότε σκέφτηκα πως ήταν μιά καλή στιγμή για να συνεχίσω εκεί, επίσης γιατί ίσως δεν θα ήταν και εύκολο να κρατήσουμε το ίδιο επίπεδο με την Σαουθάμπτον”.Τι πίστευει πως μπορεί να πετύχει στην Everton:

“Αυτή τη χρονιά η Έβερτον θα παλέψει για τις ευρωπαικές θέσεις, αλλά το να είμαστε στο τέλος ανάμεσα στους πρώτους θα είναι, αν όχι ακατόρθωτο, σίγουρα δύσκολο. Την επόμενη χρονιά στόχος είναι να βελτιωθούμε. Θα φέρουμε νέους παίκτες που θα δυναμώσουν την ομάδα. Στον τρίτο χρόνο θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την έξοδο στο Champions League. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο 60% του όλου project. Θα ήμουν χαρούμενος αν βγαίναμε στην Ευρώπη. Επίσης πρέπει να δούμε και πως αποδίδει η ομάδα. Αν οι αλλαγές που κάνουμε την βελτιώνουν. Βέβαια όλα στο τέλος κρίνονται από τις νίκες.”

Για το ποδόσφαιρο και τον Ross Barkley:

“Αγαπώ το ποδόσφαιρο, είναι η ζωή μου. Το χειρότερο αίσθημα είναι όταν χάνεις ένα παιχνίδι.

Μπορεί κάποιες φορές να νευριάσω στα αποδυτήρια -υπάρχει και αυτή η πλευρά- γιατί πιστεύω πως πρέπει να το δείξεις, όταν κάποιες φορές, κάτι δεν δουλεύει σωστά. Έτσι θα καταλάβουν και οι παίκτες πως πρέπει να βελτιωθούν. Αν υπάρχουν λόγοι να κριτικάρεις τότε πρέπει να το κάνεις. Για παράδειγμα ο Ross έχει πολλά προσόντα αλλά πλέον έχει έρθει η ώρα να τα δείξει στο γήπεδο. Δεν είναι απλά μιά καλή πάσα ή ένα σουτ. Πρέπει να είναι αποφασιστικός. Του μιλάω, τον υποστηρίζω, δουλεύω μαζί του σε ασκήσεις που θα τον βελτιώσουν και στο τέλος είναι στο χέρι του να γίνει καλύτερος”.

Για την καλή αρχή στο πρωτάθλημα:

“Το πέριμενα. Βέβαια ήξερα πως δεν θα πάει όλη η χρονιά έτσι. Είμαστε σίγουρα οι καλύτεροι αν βγάλεις τις top ομάδες (σ.σ. best of the rest) αλλά δεν θα πρέπει να είναι αυτό το ζητούμενο την επόμενη ή τη μεθεπόμενη χρονιά. To 5-0 με την Chelsea με απογοήτευσε αλλά πρέπει να το δεχτούμε και να συνεχίσουμε”.

Για τη δουλειά του προπονητή:

“Είναι δύσκολη δουλειά αλλά ταυτόχρονα και διασκεδαστική. Βέβαια μπορεί να απολυθείς. Όλοι οι μεγάλοι προπονητές μιά μέρα θα απολυθούν. Κανείς δεν εξαιρείται..έκτος από τον Alex Ferguson!!! Σύμφωνω πάντως πως οι ομάδες δε δείχνουν και πολλή υπομονή σε ό,τι αφορά τους προπονητές”.

.

αφησε ενα σχολιο