1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. Τα δεδομένα ενός Top

Τα δεδομένα ενός Top πρωταθλήματος και ο ρόλος της Everton.

Σήμερα θέλω να αναφερθώ για το πρωτάθλημα της Αγγλίας και το πόσο δύσκολο και ανταγωνιστικό είναι σε σχέση με τα άλλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Βλέποντας φέτος στην Ευρώπη 4 ομάδες σε 2 τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αναρωτιέσαι πως γίνεται να συμβαίνει αυτό? Πως για παράδειγμα μια Tottenham να φτάσει σε τελικό? Ψάχνοντας και διαβάζοντας πολλά άρθρα, έχω ετοιμάσει για εσάς πως γίνεται και είναι δυνατόν να συμβαίνει.

Για τη σεζόν 18/19 το αγγλικό πρωτάθλημα το market value του έφτανε το ποσό των 8 δις € σε αντίθεση με τη La Liga που το market value έφτανε τα 5,69 δις €. Η Everton στο market value της PL είναι στην 7η θέση με 420 εκατ. €. Αντίθετα είναι η 21η στον κόσμο, διόλου άσχημα για μία ομάδα που τερμάτισε φέτος στην 8η θέση της PL!!!! Οι πρώτες 25 ομάδες είναι 9 από την Αγγλία (Man. City, Man. Utd, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, West Ham, Leicester και η Everton), από την Ισπανία είναι μόλις και μετά βίας 4 ομάδες ποίες? αυτές που ήταν φέτος στο Champions League. Από την Ιταλία ήταν 5 ομάδες (Juventus, Napoli, Inter, Milan, Roma), από τη Γαλλία μόνο 2 (PSG και Lyon) και τέλος από τη Γερμανία ήταν 4 ομάδες (Bayern, Dortmund, Leipzig, Leverkusen). Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, όχι γιατί είμαστε κολλημένοι με αυτή τη χώρα ή δεν ξέρω τι άλλος λόγος υπάρχει. Γιατί ο ανταγωνισμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος. Όλοι έχουν παράπονα γιατί τα τηλεοπτικά που λαμβάνει η PL είναι κατά πολύ χαώδης η διαφορά, γι’ αυτό έχει βαλθεί ο Ανιέλι και οι λοιποί να αλλάξουν τον ευρωπαϊκό χάρτη για τα περισσότερα χρήματα. Όταν για παράδειγμα ο νικητής του Champions League δίνει φέτος 90 εκατ. € και η φίλτατη Huddersfield που έχει υποβιβαστεί από το Μάρτη έχει λάβει 100 εκατ. € τι να κάτσουμε και να σχολιάσουμε!!!!

Η Everton με τα όσα προβλήματα και αν έχει και δεν το βλέπω σε νούμερα μόνο και στατιστικές, εκτός του ότι παίζει στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του πλανήτη και έχει την απαίτηση ο κόσμος να είμαστε του χρόνου στο Champions League (μακάρι), πρέπει σε κάθε παιχνίδι να είμαστε focus σε κάθε ματς. Άλλο να παίζεις με τη συμπαθέστατη Huddersfield και άλλο να παίζεις έναν αγώνα με τις επίσης συμπαθέστατες Girona, Frosinone, Caen, Hannover. Έτσι είναι, άλλος βαθμός δυσκολίας άλλο επίπεδο άλλη ποιότητα παικτών. Αντικειμενικά να το δούμε και σοβαρά, εμείς δε γουστάρουμε τον Walcott, όως πόσες ομάδες ανά την Ευρώπη θα θελήσουν να τον πάρουν? Πολλοί…κακά τα ψέματα!

Τέλος να αναφερθώ στα έσοδα της PL για το έτος 18/19 το οποίο ήταν 2,950 δις λίρες τα τηλεοπτικά και 1,380 δις λίρες τα διαφημιστικά. Να είμαστε χαρούμενοι σε αυτό το πρωτάθλημα που παίζουμε, έχουμε και τα κακά μας, όμως κάποτε θα γυρίσει ο τροχός. Να είμαστε έτοιμοι για εκεί!

ΥΓ. Βλέπετε φέτος στα play-offs της Championship 3 ομάδες διεκδικούν την πρόκριση για την PL (Aston Villa, Derby County & Leeds United) θα ανέβει μόνο η μία ομάδα. Φαντάσου τι ομάδες έχει η Β’ Εθνική κατηγορία!!Που να τους χωρέσει όλους η πρώτη εθνική με 20 ομάδες!!!!

Sources: Deloitte, Transfermarkt

αφησε ενα σχολιο