1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ

 Η εφημερίδα Guardian προέβη σε μια απίστευτη καταγγελία επικαλούμενη πηγές. Μια καταγγελία που ουσιαστικά θέτει σε αμφισβήτηση, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Έβερτον.

 Πηγές ισχυρίζονται ότι πέντε προπονητές είχαν συνομιλίες για την  θέση του προπονητή, παρουσία του ολιγάρχη Aliser Usmanov, που έχει υποστεί κυρώσεις στην Αγγλία, λόγω της σχέσης του με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Μια σειρά από προπονητές έχουν θέσει νέα ερωτήματα σχετικά με την ιδιοκτησία της Έβερτον, αφού ισχυρίστηκαν ότι όταν τους πήραν συνέντευξη για την θέση, αυτό έγινε παρουσία του Alisher Usmanov.

 Ο πολυδισεκατομμυριούχος φέρεται να παρακολούθησε μια σειρά συνεντεύξεων που χρονολογούνται από την αρχική απόκτηση του μεριδίου στην Έβερτον από τον σημερινό ιδιοκτήτη Farhad Moshiri το 2016, μέχρι πριν από την επιβολή κυρώσεων στον Usmanov πέρυσι. Όταν τα περιουσιακά στοιχεία των «συνεργατών του Πούτιν» δεσμεύτηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι συζητήσεις με τον μεγιστάνα άφησαν στους προπονητές την εντύπωση ότι ο Usmanov κατείχε την Έβερτον, ισχυρίστηκαν οι πηγές.

 Το δημοσίευμα εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο του Alisher Usmanov στον σύλλογο. Οι ισχυρισμοί έρχονται επίσης καθώς η Έβερτον βρέθηκε στην ζώνη υποβιβασμού της Premier League μετά την εντός έδρας ήττα με 1-2 από τη Σαουθάμπτον το Σάββατο, όταν εξαγριωμένοι οπαδοί διαμαρτυρήθηκαν στη διοίκηση του συλλόγου. Ο Farhad Moshiri και ο Alisher Usmanov έχουν δηλώσει με συνέπεια ότι ο Moshiri είναι ο ιδιοκτήτης της Έβερτον.

 Όταν ρωτήθηκε για την παρουσία του στις συνεντεύξεις του προπονητή της Έβερτον, ο εκπρόσωπος Τύπου του Usmanov δεν αρνήθηκε ότι παρευρέθηκε και είπε: “Ο κ. Moshiri κατά καιρούς απευθύνθηκε στον κ. Usmanov για συμβουλές, δεδομένης της σημαντικής εμπειρίας του τελευταίου στο ποδόσφαιρο, αλλά o κ. Moshiri πήρε όλες τις αποφάσεις.

αφησε ενα σχολιο