1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

 Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι η Έβερτον δεν μπορεί να ξοδέψει χρήματα σε αυτή την μεταγραφική περίοδο η ότι περιμένει κάποιού είδους έγκριση από την Πρέμιερ λιγκ για να ξεκινήσει τη μεταγραφική της δραστηριότητα. Όμως έρχεται ένα άρθρο της Liverpool echo να αμφισβητήσει την λογική αυτών των δημοσιευμάτων και να παρουσιάσει μια μάλλον αληθοφανή υπόθεση.

 Ο σύλλογος έχει μεν ζητήματα με το Financial Fair Play , γι’ αυτό και μιλάει τακτικά στην Πρέμιερ λιγκ, αλλά πιστεύει ότι δεν χρειάζεται, και δεν χρειάστηκε ποτέ άδεια για να ξοδέψει χρήματα. Η Έβερτον έχει καταγράψει ζημιές 370 εκατομμυρίων λιρών τα τελευταία τρία χρόνια της θητείας του Farhad Moshiri. Οι κανόνες επιτρέπουν απώλειες που δεν υπερβαίνουν τα 105 εκατομμύρια λίρες σε διάστημα τριών ετών με την Έβερτον να ανακοινώνει απώλειες 120,9 εκατομμυρίων το περασμένο οικονομικό έτος, £139,9 εκατομμυρίων το 2020, £111,8 εκατομμυρίων το 2019 και £13,1 εκατομμύρια το 2018. Όμως από την ομάδα έχουν υποβάλει  στοιχεία στην Πρέμιερ λίγκ που εκτιμούν ότι το συνολικό κόστος της πανδημίας είναι μεταξύ 170 ως 220 εκατομμυρίων λιρών.

  Αν υπολογίσουμε σε αυτά και την πώληση του Richarlison στην Τότεναμ την περασμένη εβδομάδα που επέτρεψε τα έσοδα της μεταγραφής να συμπεριληφθούν στους ετήσιους λογαριασμούς της ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι η Έβερτον συμμορφώθηκε με τους κανόνες κέρδους και βιωσιμότητας της Πρέμιερ λίγκ και το πιο σημαντικό, σημαίνει ότι ο σύλλογος αποφεύγει την απειλή της τιμωρίας. Ακόμα αξίζει να αναφέρουμε ότι η Λίντς και η Μπέρνλι που ζήτησαν εξηγήσεις από την Πρέμιερ λίγκ και απειλούσαν με αγωγή ύψους έως και 200 ​​εκατομμυρίων λιρών, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κίνηση μετά τις εξηγήσεις που έλαβαν από την Πρέμιερ λίγκ και τα πρόσθετα στοιχεία που απέδειξαν ότι η Έβερτον συμμορφώθηκε με τους κανονισμούς και όλες οι απώλειες της έχουν υπολογιστεί.

  Επίσης η εφημερίδα του Λίβερπουλ διαψεύδει τους ισχυρισμούς πως η Έβερτον αναγκάστηκε να πουλήσει τον Richarlison επειδή υπάρχει κάποια «ταμειακή κρίση και ανησυχίες ότι μπορεί να δυσκολευτεί να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους μισθούς της χωρίς πωλήσεις παικτών» είναι λανθασμένοι.

αφησε ενα σχολιο