1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΘΕΝ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΘΕΝ ΓΚΟΛ

 Η φάση που σημάδεψε το πρώτο ημίχρονο ίσως και ολόκληρο τον αγώνα ήταν στο 35′ όταν ο διαιτητής Stuart Attwell ,έκρινε ότι ο James Tarkowski είχε κάνει φάουλ στον τερματοφύλακα της Φουλαμ, Bernd Leno. Στην συνέχεια ήρθε το γκολ του Michael Keane που ακυρώθηκε παρόλο που στο ριπλέι είδαμε ότι ο Tarkowski κάθε άλλο παρά φάουλ κάνει στον τερματοφύλακα της Φούλαμ.

 Για την επίμαχη φάση τοποθετήθηκαν αρκετοί αρχικά ο προπονητής Sean Dyche είπε σχετικά : Η απόφαση του διαιτητή, η οποία είναι περίεργη για μένα.Δεν ξέρω τι σκέφτηκαν ο διαιτητής και το VAR γιατί ο Tarkowski δεν κάνει τίποτε άλλο από το να στέκεται στη θέση του. Δεν θέλει να χτυπήσει τον τερματοφύλακα ή να εμπλακεί μαζί του, σχεδόν κουκουλώνεται σαν να ξέρει ότι ο τερματοφύλακας έρχεται από πάνω του και μετά το πέφτει στο κεφάλι του. “Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει για αυτό. Δεν έχω ιδέα γιατί δεν είναι στόχος.”

 Μιλώντας μετά το παιχνίδι, ο Tarkowski, ο οποίος ήταν αρχηγός της ομάδας, εξέφρασε τη σύγχυσή του για την απόφαση του διαιτητή να ακυρώσει το γκολ του Keane. «Νομίζω ότι ο διαιτητής ήταν το μόνο άτομο στο γήπεδο που δεν πίστευε ότι ήταν γκολ», είπε ο αμυντικός της Έβερτον. «Ο τερματοφύλακας τους δεν πίστευε ότι ήταν φάουλ, όλη η ομάδα τους δεν πίστευε ότι ήταν φάουλ, και μόνο ο διαιτητής νόμιζε ότι ήταν. Μου επιτρέπεται να είμαι εκεί (προκαλώντας τον τερματοφύλακα). Έρχεται για την μπάλα και του πέφτει. Δεν του το χτύπησα από τα χέρια ή τίποτα απλώς του έπεσε κάτω. Δεν βλέπω πώς μπορεί να δοθεί ως φάουλ».

  Ακόμα και ο παλίος διατητης Michel Dean μμιλώντας ως ειδικός στο στούντιο του Sky Sports Soccer Saturday, είπε: “Ο James Tarkowski ήταν ψηλά (σ.σ στο γήπεδο) και δεν είμαι σίγουρος τι κάνει λάθος εκεί. Νομίζω ότι κρατά τη θέση του, πηδά και o Leno τον ξεπερνάει. Ο Leno απλά χάνει την μπάλα στην πορεία προς τα κάτω και η Φουλαμ ήταν τυχερή εκεί. Κατά τη γνώμη μου, δεν νομίζω ότι αυτό είναι φάουλ στον τερματοφύλακα της Φούλαμ.

 Όσοι δεν είδατε δείτε την φάση και βγάλτε τα συμπεράσματα σας στο 0:25 του βίντεο που ακολουθεί

 

αφησε ενα σχολιο