1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΑΝΤΡΕ ΓΚΟΜΕΣ: “ΗΧΗΡΗ” ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΑΝΤΡΕ ΓΚΟΜΕΣ: “ΗΧΗΡΗ” ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Παρά την ήττα που γνώρισε η ομάδα μας με 2-1 σήμερα στο Λονδίνο, δεν μπορώ παρά να κρατήσω τα θετικά από μία αρκετά ψυχωμένη εμφάνιση. Όπως προμηνύει και ο τίτλος του άρθρου, θα σταθώ στην αρκετά καλή (και αναπάντεχη) εμφάνιση του Άντρε Γκόμες.

Ο Πορτογάλος πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Γκάνα λίγο μετά το 2-0 και αποδείχτηκε κομβικός. Αναλυτικά αγωνίστηκε 66 λεπτά, είχε 41 επαφές και 1 γκολ, 26 επιτυχημένες πάσες με τις 11 από αυτές να ανεβάζουν την ομάδα στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου και συνολική ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του στο 81%. Ακόμη, δημιούργησε 2 ευκαιρίες και μάζεψε τη μπάλα 5 φορές. Στα “μπόνους” της εμφάνισης θα προσθέσω και την ασσίστ στον Κάλβερτ-Λούιν, για το γκολ που εν τέλει δεν μέτρησε.

Προσωπικά, ο Γκόμες δεν αποτελεί σίγουρα ένα πρόσωπο που περίμενα να δω στον αγωνιστικό χώρο σήμερα. Δεν κρύβω πως αποτελεί μία από τις επιλογές που οριακά είχα ξεχάσει πως υπάρχουν διαθέσιμες στην ομάδα. Ήξερα πως είχε πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής με την Κ21 αλλά δεν πίστευα πως θα τον δούμε να επιστρέφει σύντομα και πόσο μάλλον, με μια αρκετά καλή εμφάνιση, με βάση τα δεδομένα. Μένω απόλυτα ευχαριστημένος και θα ήθελα να του δοθεί μία ευκαιρία ως βασικός ή έστω και άλλα λεπτά ως αλλαγή. Από την άλλη βέβαια, δεν πιστεύω πως βρίσκεται στα πλάνα του Νταις και με δεδομένο ότι το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι, αδυνατώ να πιστέψω πως θα προλάβουμε να δούμε πολλά από τον ίδιο. Παρόλα αυτά δεν παύω να ελπίζω πως αποτελεί μία ακόμη επιλογή στα χαφ, ακόμα και στον πάγκο της ομάδας. Ίσως θα ήταν και προτιμότερο για τους βασικούς μας μέσους να ξέρουν πως δεν αγωνίζονται “χωρίς αντίπαλο” για τη θέση τους στο ρόστερ και ένα παραπάνω κίνητρο στις εμφανίσεις.

αφησε ενα σχολιο