1. Αρχική
  2. /
  3. Άρθρα
  4. /
  5. ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΠΟΥ

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

 Ένας θρυλικός παίκτης της Έβερτον που έγραψε Ευρωπαϊκή ιστορία απεβίωσε στην ηλικία των 79 ετών. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Andy Rankin

 Ο Andy Rankin ξεκίνησε απο τις ακαδημίες της Έβερτον. Δεν ήταν ο πρώτος από την οικογένεια Rankin που φόρεσε την φανέλα της ομάδας.Ο παππούς του Bruce Rankin έκανε 38 εμφανίσεις και σημείωσε επτά γκολ για τους μπλε, κυρίως ως εξτρέμ, μεταξύ 1902-05, ενώ ο ξάδερφος του George Rankin. ήταν αριστερός μπακ και έπαιξε 39 φορές για την ομάδα τη δεκαετία του 1950.

 O Andy Rankin έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα σε μια ισοπαλία 2-2 εναντίον της Νότιγχαμ Φόρεστ στο City Ground στις 16 Νοεμβρίου 1963. Περιγράφεται ως  ευκίνητος και ακροβατικός τερματοφύλακας. Έκανε 105 εμφανίσεις για τους μπλε πριν παραχωρηθεί στη Γουότφορντ για 20.000 λίρες το 1971 και εκει  έπαιξε πάνω από 300 φορές στην ομάδα τα επόμενα εννέα χρόνια πριν τελειώσει την καριέρα του με μερικές σεζόν στη Χάντερσφιλντ Τάουν. 

Η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή του Rankin όταν και έγραψε Ευρωπαϊκή ιστορία ήρθε στο Γκούντισον Παρκ στις 4 Νοεμβρίου 1970. Ήταν η απόκρουσή του που έγραψε ιστορία κάνοντας τον τον πρώτο παίκτη που απέκρουσε πέναλτι σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση και εξασφάλισε την νίκη της Έβερτον στο Κύπελλο πρωταθλητριών. Βοηθώντας τους μπλε να αποκλείσουν την πρωταθλήτρια Δυτικής Γερμανίας Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Εμείς ας τον αποχαιρετήσουμε παρακολουθόντας την μεγάλη του επέμβαση που έγραψε Ευρωπαϊκή ιστορία (Στο 12:00 του βίντεο που ακολουθεί) .

 

αφησε ενα σχολιο